LIGE NU

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Indisk komiker anholdt: Politiet fandt cannabis under ransagning

Bharti Singh fotograferet under et tv-show, hun var vært for i 2016.

Den indiske komiker Bharti Singh er blevet anholdt for besiddelse af 86,5 gram cannabis, skriver BBC. Det blev fundet ved en ransagning i hendes hjem i Mumbai. Ransagingen var et led i en politiaktion, som er blevet sat i gang i k√łlvandet p√• en 34-√•rig skuespillers d√łd i juni. 

Politiet jagter to mænd efter knivstikkeri

Politiet leder lige nu efter to mænd, som mistænkes for at have relation til et knivstikkeri i Roust mellem Varde og Esbjerg fredag aften, skriver TV SYD. To personer kom til skade ved knivstikkeriet, ingen af dem har dog livstruende skader.

Republikansk leder lægger pres på Trump

Liz Cheney.

Som den f√łrste ledende republikaner i den amerikanske kongres l√¶gger Liz Cheney nu pres p√• fungerende pr√¶sident Donald Trump for at f√• Trump til at acceptere valgnederlaget til demokraten Joe Biden. Hvis ikke Trump kan bevise sine anklager om valgsvindel b√łr han "respektere det hellige ved vores valgproces", siger Liz Cheney, der er nummer tre i det republikanske hierarki i Repr√¶sentanternes Hus, i en udtalelelse, if√łlge blandt andet britiske Independent.

Journalist gatecrasher EU-forsvarsministres hemmelige konference

En hollandsk journalist, Daniel Verlaan fra RTL, gatecrashede fredag en videokonference, der blev afholdt for EU's forsvarsministre, skriver BBC. Ved en fejl havde den hollandske forsvarsminister p√• Twitter offentliggjort detaljer om, hvordan man loggede sig ind p√• konferencen. Verlaan forlod dog hurtigt konferencen efter EU's chef for udenrigspolitik Josep Borrell havde advaret ham om, at han begik en lovovertr√¶delse ved at tr√¶nge ind i en hemmelig konference. 

Arkæologer rekonstruerer ofre for vulkanudbrud for 2000 år siden

De to rekonstruerede lig, en 40-årig mand og hans slave.

Ark√¶ologer i Pompeji har rekonstrueret ligene af to m√¶nd, som var ofre for vulkanudbruddet i Vesuv for n√¶sten 2000 √•r siden i det sydlige Italien, oplyser museumsfolk i Rom if√łlge nyhedsbureauet Reuters.

Otte dræbt i IS-angreb i Irak

Otte personer, blandt dem to civile er blevet dr√¶bt i et bangholsangreb nord for Bagdad i Irak udf√łrt af terrorgruppen Islamisk Stat (IS), skriver det franske nyhedsbureau AFP. En vejbombe eksploderede inden der blev skudt mod politi og regeringstro soldater.

Demonstrationer mod ny sikkerhedslov i flere franske byer

Demonstranter i Paris.

Tusindvis af mennesker har l√łrdag demonstreret i flere franske byer mod et forslag til en ny sikkerhedslov i landet, skriver det tyske nyhedsbureau AFP. If√łlge forslaget vil det blandt andet v√¶re strafbart at offentligg√łre billeder af sikkerhedsstyrker.

Erdogan vil i dialog med EU

Tyrkiets pr√¶sident, Recep Tayyip Erdogan, rakte l√łrdag h√•nden ud til EU og opfordrede til dialog. Han advarer EU mod at lade sig manipulere i forbindelse med den sp√¶ndte situation i den √łstlige del af Middelhavet. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Dansk sv√łmmer s√¶tter uofficiel verdensrekord

Pernille Blume

Sv√łmmeren Pernille Blume har for anden l√łrdag i tr√¶k v√¶ret med til at s√¶tte uofficiel verdensrekord i holdkap p√• 4 x 100 meter fri p√• kortbane, oplyser Dansk Sv√łmmeunion. Det skete i selskab med Siobhan Haughey fra Hongkong, hollandske Femke Heemskerk og svenske Sarah Sj√∂str√∂m, der samlet kalder sig Energy Standards.
 

Sudan sænker benzinpriser

Sudan har s√¶nket priserne p√• benzin og diesel for forbrugere, oplyser fungerende energiminister Khairy Abdel Rahman if√łlge nyhedsbureauet Reuters.

331 passagerer m√• overnatte p√• grundst√łdt f√¶rge

De 331 passagerer og 98  bes√¶tningsmedlemmer ombord p√• den grundst√łdte f√¶rge Viking Grace, der er g√•et p√• grund ved den finske √łgruppe √Öland, kommer ikke i land f√łr s√łndag, skriver det norske nyhedsbureau NTB. F√¶rgen, der sejler mellem Stockholm og Mariehamn i √Öland, gik p√• grund ved 13-tiden l√łrdag. Ingen er kommet til skade.

Tre anholdt efter r√łveri mod 28-√•rig mand

Tre personer er blevet anholdt efter et r√łveri i S√łnderborg natten til l√łrdag, hvor en 28-√•rig mand blev sl√•et og frar√łvet en taske. De tre forventes fremstillet ved et grundlovsforh√łr s√łndag med krav om f√¶ngsling. Det oplyser Syd- og S√łnderjyllands Politi.

Republikanere vil have udsat godkendelse af valgresultat i Michigan

Det republikanske parti s√łger om 14 dages uds√¶ttelse af en bekr√¶ftelse af valgresultatet i delstaten Michigan, som den demokratiske Joe Biden st√•r til at vinde. Det skriver CNN. Kravet kommer efter det republikanske parti har kr√¶vet en unders√łgelse af stemmeopt√¶llingen i Wayne County i storbyen Detroit i Michigan.

V√¶lgere i Detroit sags√łger Trump-kampagne for racisme

En gruppe af v√¶lgere i Detroit har sags√łgt Trump-kampagnen. V√¶lgerne mener et s√łgsm√•l, som Trump-kampagnen har anlagt for at f√• stemmer i Wayne County i storbyen i Michigan underkendt, er massechikane af etnisk afrikanske v√¶lgere. Det skriver blandt andet det amerikanske medie Vox.com.  

Kraftig blæst: Det frarådes at passere to broer

Kraftig bl√¶st giver l√łrdag udfordringer p√• flere broer i landet. P√• √ėresundsbroen og Langelandsbroen frar√•der Vejdirektoratet vindf√łlsomme k√łret√łjer at passere. Direktoratet advarer ogs√• mod kraftig bl√¶st over Sallingsundbroen. Tidligere l√łrdag blev passage af Storeb√¶ltsbroen ogs√• frar√•det, men det varsel blev oph√¶vet klokken 15.30.

Dansk NFL-spiller fyret

Hjalte Froholdt

Hjalte Froholdt, der spiller amerikansk fodbold i USA, er blevet smidt p√• porten af sin klub New England Patriots for at g√łre plads til en anden spiller i truppen. Det skriver adskillige amerikanske journalister, der d√¶kker NFL og Patriots, p√• Twitter.

Prins Harry roser unders√łgelse af Diana-interview

Prinsesse Diana under interviewet i BBC-programmet Panorama i 1995.

Storbritanniens prins Harry har sluttet sig til sin bror William og roser en unders√łgelse af et omstridt BBC-interview i 1995 med prinsesse Diana. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP. Journalisten bag interviewet, Martin Bashir, er blevet anklaget for at have l√łjet og brugt beskidte kneb for at f√• Diana til at stille op og fort√¶lle sin side af historien om hende og prins Charles dengang skrantende √¶gteskab.

Boeing-fly forventes at få tilladelse til at flyve igen i januar

De europ√¶iske flysikkerheds-myndigheder forventer at give tilladelse til at flyve med flytypen Boeing 737 MAX igen i januar. USA fjerner ogs√• et flyforbud, som blev indf√łrt efter to flystyrt med Boeing 737 MAX. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Twitter vil overf√łre pr√¶sidentkonto til Biden

Twitter vil overf√łre kontrollen med @POTUS-kontoen til Joe Biden 20. januar 2021, skriver Twitter if√łlge blandt andet norske NRK. POTUS er en forkortelse for President of the United States, og kontoen er adskilt fra pr√¶sidentens private konto. Det samme skete, da Donald Trump overtog pr√¶sidentposten fra Barack Obama i 2017.

Færge med 331 passagerer går på grund ved Åland

Viking Grace med 331 passagerer ombord er gået på grund.

En f√¶rge med 331 passagerer fra det finske rederi Viking Line er g√•et p√• grund ved den finske √łgruppe √Öland mellem Finland og Sverige. If√łlge nyhedsbureauet Associated Press (AP) er der dog ingen tilskadekomne, og f√¶rgen Viking Grace, der sejler mellem Stockholm og Mariehamn i √Öland, l√¶kker ikke.