LIGE NU

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Indisk komiker anholdt: Politiet fandt cannabis under ransagning

Bharti Singh fotograferet under et tv-show, hun var vært for i 2016.

Den indiske komiker Bharti Singh er blevet anholdt for besiddelse af 86,5 gram cannabis, skriver BBC. Det blev fundet ved en ransagning i hendes hjem i Mumbai. Ransagingen var et led i en politiaktion, som er blevet sat i gang i kølvandet på en 34-årig skuespillers død i juni. 

Politiet jagter to mænd efter knivstikkeri

Politiet leder lige nu efter to mænd, som mistænkes for at have relation til et knivstikkeri i Roust mellem Varde og Esbjerg fredag aften, skriver TV SYD. To personer kom til skade ved knivstikkeriet, ingen af dem har dog livstruende skader.

Republikansk leder lægger pres på Trump

Liz Cheney.

Som den første ledende republikaner i den amerikanske kongres lægger Liz Cheney nu pres på fungerende præsident Donald Trump for at få Trump til at acceptere valgnederlaget til demokraten Joe Biden. Hvis ikke Trump kan bevise sine anklager om valgsvindel bør han "respektere det hellige ved vores valgproces", siger Liz Cheney, der er nummer tre i det republikanske hierarki i Repræsentanternes Hus, i en udtalelelse, ifølge blandt andet britiske Independent.

Journalist gatecrasher EU-forsvarsministres hemmelige konference

En hollandsk journalist, Daniel Verlaan fra RTL, gatecrashede fredag en videokonference, der blev afholdt for EU's forsvarsministre, skriver BBC. Ved en fejl havde den hollandske forsvarsminister på Twitter offentliggjort detaljer om, hvordan man loggede sig ind på konferencen. Verlaan forlod dog hurtigt konferencen efter EU's chef for udenrigspolitik Josep Borrell havde advaret ham om, at han begik en lovovertrædelse ved at trænge ind i en hemmelig konference. 

Arkæologer rekonstruerer ofre for vulkanudbrud for 2000 år siden

De to rekonstruerede lig, en 40-årig mand og hans slave.

Arkæologer i Pompeji har rekonstrueret ligene af to mænd, som var ofre for vulkanudbruddet i Vesuv for næsten 2000 år siden i det sydlige Italien, oplyser museumsfolk i Rom ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Otte dræbt i IS-angreb i Irak

Otte personer, blandt dem to civile er blevet dræbt i et bangholsangreb nord for Bagdad i Irak udført af terrorgruppen Islamisk Stat (IS), skriver det franske nyhedsbureau AFP. En vejbombe eksploderede inden der blev skudt mod politi og regeringstro soldater.

Demonstrationer mod ny sikkerhedslov i flere franske byer

Demonstranter i Paris.

Tusindvis af mennesker har lørdag demonstreret i flere franske byer mod et forslag til en ny sikkerhedslov i landet, skriver det tyske nyhedsbureau AFP. Ifølge forslaget vil det blandt andet være strafbart at offentliggøre billeder af sikkerhedsstyrker.

Erdogan vil i dialog med EU

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, rakte lørdag hånden ud til EU og opfordrede til dialog. Han advarer EU mod at lade sig manipulere i forbindelse med den spændte situation i den østlige del af Middelhavet. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Dansk svømmer sætter uofficiel verdensrekord

Pernille Blume

Svømmeren Pernille Blume har for anden lørdag i træk været med til at sætte uofficiel verdensrekord i holdkap på 4 x 100 meter fri på kortbane, oplyser Dansk Svømmeunion. Det skete i selskab med Siobhan Haughey fra Hongkong, hollandske Femke Heemskerk og svenske Sarah Sjöström, der samlet kalder sig Energy Standards.
 

Sudan sænker benzinpriser

Sudan har sænket priserne på benzin og diesel for forbrugere, oplyser fungerende energiminister Khairy Abdel Rahman ifølge nyhedsbureauet Reuters.

331 passagerer må overnatte på grundstødt færge

De 331 passagerer og 98  besætningsmedlemmer ombord på den grundstødte færge Viking Grace, der er gået på grund ved den finske øgruppe Åland, kommer ikke i land før søndag, skriver det norske nyhedsbureau NTB. Færgen, der sejler mellem Stockholm og Mariehamn i Åland, gik på grund ved 13-tiden lørdag. Ingen er kommet til skade.

Tre anholdt efter røveri mod 28-årig mand

Tre personer er blevet anholdt efter et røveri i Sønderborg natten til lørdag, hvor en 28-årig mand blev slået og frarøvet en taske. De tre forventes fremstillet ved et grundlovsforhør søndag med krav om fængsling. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Republikanere vil have udsat godkendelse af valgresultat i Michigan

Det republikanske parti søger om 14 dages udsættelse af en bekræftelse af valgresultatet i delstaten Michigan, som den demokratiske Joe Biden står til at vinde. Det skriver CNN. Kravet kommer efter det republikanske parti har krævet en undersøgelse af stemmeoptællingen i Wayne County i storbyen Detroit i Michigan.

Vælgere i Detroit sagsøger Trump-kampagne for racisme

En gruppe af vælgere i Detroit har sagsøgt Trump-kampagnen. Vælgerne mener et søgsmål, som Trump-kampagnen har anlagt for at få stemmer i Wayne County i storbyen i Michigan underkendt, er massechikane af etnisk afrikanske vælgere. Det skriver blandt andet det amerikanske medie Vox.com.  

Kraftig blæst: Det frarådes at passere to broer

Kraftig blæst giver lørdag udfordringer på flere broer i landet. På Øresundsbroen og Langelandsbroen fraråder Vejdirektoratet vindfølsomme køretøjer at passere. Direktoratet advarer også mod kraftig blæst over Sallingsundbroen. Tidligere lørdag blev passage af Storebæltsbroen også frarådet, men det varsel blev ophævet klokken 15.30.

Dansk NFL-spiller fyret

Hjalte Froholdt

Hjalte Froholdt, der spiller amerikansk fodbold i USA, er blevet smidt på porten af sin klub New England Patriots for at gøre plads til en anden spiller i truppen. Det skriver adskillige amerikanske journalister, der dækker NFL og Patriots, på Twitter.

Prins Harry roser undersøgelse af Diana-interview

Prinsesse Diana under interviewet i BBC-programmet Panorama i 1995.

Storbritanniens prins Harry har sluttet sig til sin bror William og roser en undersøgelse af et omstridt BBC-interview i 1995 med prinsesse Diana. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP. Journalisten bag interviewet, Martin Bashir, er blevet anklaget for at have løjet og brugt beskidte kneb for at få Diana til at stille op og fortælle sin side af historien om hende og prins Charles dengang skrantende ægteskab.

Boeing-fly forventes at få tilladelse til at flyve igen i januar

De europæiske flysikkerheds-myndigheder forventer at give tilladelse til at flyve med flytypen Boeing 737 MAX igen i januar. USA fjerner også et flyforbud, som blev indført efter to flystyrt med Boeing 737 MAX. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Twitter vil overføre præsidentkonto til Biden

Twitter vil overføre kontrollen med @POTUS-kontoen til Joe Biden 20. januar 2021, skriver Twitter ifølge blandt andet norske NRK. POTUS er en forkortelse for President of the United States, og kontoen er adskilt fra præsidentens private konto. Det samme skete, da Donald Trump overtog præsidentposten fra Barack Obama i 2017.

Færge med 331 passagerer går på grund ved Åland

Viking Grace med 331 passagerer ombord er gået på grund.

En færge med 331 passagerer fra det finske rederi Viking Line er gået på grund ved den finske øgruppe Åland mellem Finland og Sverige. Ifølge nyhedsbureauet Associated Press (AP) er der dog ingen tilskadekomne, og færgen Viking Grace, der sejler mellem Stockholm og Mariehamn i Åland, lækker ikke.