Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan altid tippe TV 2s journalist her.

Flere såret efter skyderi i storcenter i USA - gerningsmand på fri fod

Politiet i Wauwatosa i Wisconsin bekræfter nu, at man undersøger en episode i et storcenter, Mayfair Mall, i Wisconsin. Dennis McBride, borgmester i Wauwatosa siger ifølge nyhedsbureauet Associated Press (AP), at flere personer er såret efter et skyderi, ingen dog med livstruende skader, og at gerningsmanden stadig er på fri fod.

Republikansk guvernør i Georgia: Alvorlige fejl i stemmetælling

Ifølge Brian P. Kemp, republikansk guvernør i den amerikanske delstat Georgia, viser en undersøgelse alvorlige fejl i optællingen af stemmer i delstaten. Georgias republikanske indenrigsminister har slået fast på sin hjemmeside, at en omtælling af af stemmerne viser, at Joe Biden har vundet med 12.670 stemmer over Donald Trump.

Amerikanske medier: Skyderi i indkøbscenter i Wisconsin

Flere amerikanske medier melder om en skudepsiode i et indkøbscenter i byen Wauwatosa i Wisconsin. Ifølge Milwaukee Jorunal Sentinel skal flere personer være skudt i indkøbscentret Mayfair, men oplysningerne er ikke bekræftet af lokalt politi.

Medie: Regeringens egen ekspertgruppe ikke spurgt inden mink-beslutning

Ekspertgruppen Dansk Veterinær Konsortium (DK-VET) blev ikke taget med på råd, inden regeringen besluttede, at alle mink skulle aflives. Det skriver Jyllands-Posten. DK-VET rådgiver ellers normalt regeringen i sager om smitsomme dyresygdomme. Gruppen består af forskere fra Københavns Universitet og Statens Serum Institut.

Indenrigsminister i Georgia: Biden har vundet

Efter tidligere fredag at have sagt at omtællingen af stemmer i den amerikanske delstat Georgia ikke var færdig, slår Brad Raffensperger, republikansk indenrigsminister i delstaten nu ifølge nyhedsbureauet Reuters fast på indenrigsministeriets hjemmeside, at demokraten Joe Biden har vundet over den fungerende republikanske præsident Donald Trump med 12.670 stemmer.

Blå blok samlet i avisannonce: Minksag er den "største demokratiske skandale"

S-regeringens håndtering af minksagen er ifølge blå blok den "største demokratiske skandale i nyere danmarkshistorie". Det skriver Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative, Nye Borgerlige og Liberal Alliance i en fælles annonce, som de har indrykket i en række danske aviser lørdag.

Trump vil deltage i virtuelt G20-topmøde

USA's fungerende præsident Donald Trump vil deltage i et virtuelt G20-topmøde denne weekend. Det oplyser hans administration fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters. G20 er et forum for regeringer og centralbanker i 19 af de største økonomier i verden samt EU.

Irsk landstræner efterforskes: Viste voldelige klip før landskamp mod England

 Stephen Kenny

Det irske fodboldforbund har indledt en disciplinærsag mod Stephen Kenny, landstræner for det irske fodboldlandshold. Det sker efter at Kenny i sidste uge viste videoklip af voldelige konflikter mellem irere og englændere til de irske spiller inden en venskabslandskamp mod England. Det skriver blandt andet norske NRK.

Kvæstet cyklist ukendt - politiet vil gerne have oplysninger om ham

En cirka 50-60 årig mand er fredag aften kørt til Odense Universitets Hospital med alvorlige kvæstelser efter at være blevet ramt af en forbikørende bil i Agerskov. Manden er ikke identificeret, men manden var iført cyketøj og han medbragte et telt. Hvis du har oplysninger om manden, kan Syd- og Sønderjyllands Politi kontaktes på telefon 114.

Pålægschokolade tilbagekaldes

Fødevarestyrelsen oplyser, at Carletti A/S  tilbagekalder Jakobsen økologisk mørk pålægschokolade. Det sker fordi æsken indholder mælkechokolade og der ikke er deklareret mælk. Produktet er solgt i Rema 1000-butikker over hele landet. Du kan læse mere her. 

Medier: Tyskland vil trække tropper ud af Afghanistan

Det tyske forsvarsministerium er i gang med at udarbejde en plan for en hurtig tilbagetrækning af de tyske soldater i Afghanistan. To tyske aviser skriver fredag, at man operer med en tidsramme, der kan være helt ned til fire måneder. Der er for øjeblikket 1250 tyske soldater i Afghanistan, hvor de deltager i en Nato-mission sammen med blandt andet Danmark, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Politiet advarer før demonstrationer - traktorer i København og Aarhus

Københavns Politi og Østjyllands Politi gør i forbindelse med store demonstrationer mod regeringens håndtering af minksagen lørdag i København og Aarhus opmærksom på, at det kun er traktorer, som er registreret til almindelig kørsel på offentlig vej, der må bruges til og fra demonstrationspladserne.

Cyklist ramt af bil - alvorligt kvæstet

En cyklist er alvorligt kvæstet bragt til Odense Universitetshospital, efter at han blev ramt af en bil i Agerskov i Sønderjylland. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Indenrigsminister i Georgia: Vi er ikke færdige med genoptælling af stemmer

Brad Raffensperger

Den rebubilkanske indenrigsminister i den amerikanske stat Georgia, Brad Raffensperger, siger nu, at man endnu ikke er færdig med genoptællingen af stemmer i staten efter præsidentvalget 3. november. Det skriver Washington Post. Raffensperger har ellers tidligere sagt, et genoptællingen af stemmerne var færdig, og at den bekræftede at demokraten Joe Biden havde vundet over den siddende præsident, republikanske Donald Trump.

Sejlads med tung olie forbydes i Arktis

Den Internationale Søfartsorganisation, IMO, har fredag med dansk og grønlandsk støtte vedtaget et forbud mod at sejle på tung olie som brændstof i Arktis. Miljøminister Lea Wermelin (S) kalder i en pressemeddelelelse fra Miljøministeriet forbuddet, der gælder fra 2024, for en "vigtig milepæl for klimaet og havmiljøet i Arktis".

37 dræbt ved demonstrationer efter anholdelse i Uganda

37 personer er blevet dræbt under demonstrationer i Uganda efter anholdelsen af præsidenkandidaten og popstjernen Bobi Wine. Det skriver blandt andet Washington Post

Mand sigtet for spirituskørsel - faldt i søvn under blodprøve

En 47-årig mand er blevet sigtet for spirituskørsel efter bilisten torsdag blev kørt til sygehuset, da han var blevet fundet i en bil, der holdt stille midt på vejen i Rebild. Manden faldt i søvn, da politiet tog blodprøve på ham. Det oplyser Nordjyllands Politi.

Norwegian-aktier stiger

Flyselskabet Norwegians aktier steg kraftigt fra morgentimerne på børsen i Oslo, og de endte fredagen med en stigning på 9,42 procent. Torsdag faldt selskabets aktier med 15,7 procent efter nyheden om at selskabet havde søgt konkursbeskyttelse. Det skriver norske NRK

41-årig tysk lærer sigtet for kannibalisme i forbindelse med drab

Anklagemyndigeden i Berlin siger nu, at der er beviser for kannibalisme i forbindelse med drabet på en 44-årig mand. Ligrester af den 44-årige blev fundet i et skovområde ved Berlin tidligere på måneden. Det skriver DR, der citerer Berliner Zeitung. En 41-årig mandlig lærer er anholdt i sagen, han er sigtet for drab med et seksuelt motiv og for at have spist sit offer.

20-årig idømt 16 års fængsel for drab

En 20-årig mand er ved retten på Frederiksberg blevet idømt 16 års fængsel for med knivstik at have dræbt en 27-årig mand under et større slagsmål i Valby ved København 9. september. Den 20-årige blev også dømt for drabsforsøg, han forsøgte med kniv at dræbe to andre med  Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.