Forbrugerombudsmanden går ind i gældssagen i Danske Bank
Brancheorganisation ser positivt på, at de inkassobureauer, som Danske Bank har sendt forkerte gældsoplyninger til, nu skal undersøges.
Forbrugerombudsmanden vil kontakte inkassobureauer, som Danske Bank har benyttet sig af gennem årene.
Det sker efter, at TV 2 og Berlingske torsdag aften kunne afsløre, at Danske Bank har hemmeligholdt fejl i gældssager, som banken sendte videre til eksterne inkassobureauer.
- Vi kommer til at rette henvendelse til nogle inkassoselskaber for at undersøge om de har efterlevet den undersøgelsespligt, som de har efter inkassoloven. Efter inkassoloven har de en vis undersøgelsespligt af de fordringer, som de får til opgave at inddrive - altså - om at kravene er berettiget, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.
Inkassoforening tilfreds med en undersøgelse
Ifølge formand for Dansk InkassoBrancheforening, Claus Spedtsberg, skal inkassobureauer sikre sig, at der er dokumentation for de krav, som bureauerne indkræver.
Formanden mener dog, at gældssagen i Danske Bank er speciel, da banken selv har erkendt, at der ikke er blevet leveret korrekte oplysninger til inkassobureauerne.
En intern guide i Danske Bank, som TV 2 og Berlingske er i besiddelse af, viser, hvordan banken har holdt hemmeligt, at de har leveret forkerte gældsoplysninger til bankens inkassobureauer.
Claus Spedtsberg er langt fra begejstret for, at inkassobureauer har været ude og inddrive gæld, der ikke har været korrekt.
- Vi skal kunne stole på, at det er de rigtige oplysninger. Vi skal kunne stole på, at det, vi prøver at indkassere, stemmer overens. Det skal være i orden, det er reelt set et lovkrav, siger han.
Derfor ser formanden for Dansk InkassoBrancheforening også positivt på, at Forbrugerombudsmanden nu går ind i sagen, da der helt åbenlyst er sket nogle uregelmæssigheder, som Danske Bank også har erkendt.
- Det synes jeg sådan set kun er fornuftigt, og et bevis på, at det tilsyn der reelt er, også virker, siger Claus Spedtsberg.