Coronavirus

For fjerde dag i træk har Danmark over 1200 nye smittetilfælde

Antallet af indlæggelser på sygehusene er faldet med 11 til 244. Der er registreret fem nye dødsfald.

Der er registreret 1257 nye smittetilfælde med coronavirus det seneste døgn.

Dermed er det fjerde dag i træk, at der er over 1200 smittetilfælde på én dag.

Det viser den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut.

Flere kommuner er hårdt ramt

Smitten er spredt ud over hele landet, men der er i øjeblikket mest smitte i en række kommuner omkring København.

Det gælder Albertslund, Brøndby, Ishøj, Herlev og Lyngby-Taarbæk, men lige efter følger de vestjyske kommuner Holstebro, Varde og Struer.

Dagens tal viser desuden, at yderligere fem er døde. Imens er antallet af indlagte med coronasmitte på landets sygehuse er faldet med 11 til 244, men set over den seneste måned er tallet fordoblet.

Antallet af indlagte falder

Til gengæld har indlæggelsestallet været faldende de sidste fem dage, hvor det toppede i efteråret den 16. november med 267 indlagte.

Og det er godt nyt for sundhedsvæsenet, vurderer Kasper Iversen, professor ved Københavns Universitet og overlæge på Herlev og Gentofte Hospital.

- Jeg lægger mærke til, at den stigende tendens i indlæggelsestallene ser ud til at være stoppet og stagnerer. Så det ser ikke ud til, at der er tiltagende belastning på hospitalerne, siger han til Ritzau.

- Selvfølgelige er der lokale forskelle, fordi der er forskel på, hvor meget smitte der er i kommunerne og regionerne. Men efter hvad jeg ved, er der ingen hospitaler, der for alvor er hårdt presset på grund af covid-19.

Derfor mener han ikke, at vi nødvendigvis skal være bekymret over, at smittetallene har stabiliseret sig omkring 1200 nye tilfælde dagligt.

- Der er jo aldrig godt, at folk er smittede og syge. Men mener man bekymret, som i hospitalerne bliver overbelastet, så er der ikke noget, der ser ud til, at det er den vej, det går lige nu, siger Kasper Iversen.

Over 700 døde i Danmark

Af de indlagte er 39 på intensiv, og 19 af dem er så syge, at de har brug for en respirator til at trække vejret.

Der er dog stadigvæk et stykke op til niveauet i foråret, hvor mere end 500 coronasmittede var indlagt på landets sygehuse.

Der er registreret fem nye dødsfald. Dermed har 778 mistet livet med virusset siden det første dødsfald i starten af marts.