Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

.

Denne liveblog opdateres ikke længere

Hvad er status? Der er blevet registreret 1257 nye coronatilfælde, viste den seneste daglige opgørelse fra Statens Serum Institut. Antallet af indlagte er steget med otte til 248, fire personer er døde.

USA nærmer sig 250.000 døde med corona

Der ventes ikke at gå mange dage, før USA som det første land i verden overstiger 250.000 coronarelaterede dødsfald. Onsdag aften er 249.935 amerikanere døde med coronavirus, siden virusset ramte landet i begyndelsen af året. Det viser tal fra Johns Hopkins University.

Over 11 millioner amerikanere er desuden konstateret smittede med coronavirus.

Storbritanniens pubber frygter lukning næste år

Syv ud af ti pubber og restauranter i Storbritannien frygter, at de vil blive så økonomisk udfordrede på grund af coronarestriktioner, at de bliver tvunget til at lukke næste år. Det viser en måling, skriver The Guardian.

Italien registrerer højeste antal døde siden foråret

Anden bølge med coronavirus har ramt Italien hårdt. Over ét døgn er der registreret 731 nye coronarelaterede dødsfald. Det skriver The Guardian.

Det er det højeste antal siden begyndelsen af april, hvor landet – og særligt den nordlige del – var så hårdt ramt, at militærbiler måtte køre lig ud af byerne i det nordlige Italien.

Skoler i New York lukker midlertidigt

New Yorks kommunale skoler vil midlertidigt blive lukket fra torsdag for at stoppe udbredelsen af coronavirus. Det siger borgmesteren i den amerikanske millionby, Bill de Blasio, som advarer om, at det er påkrævet med ekstraordinær stor forsigtighed. Det skriver Reuters.

Vaccine kan være klar til amerikanere om få uger

USA's sundhedsminister, Alex Azar, siger onsdag på et pressemøde, at det ser lovende ud med to vaccinekandidater fra Pfizer og Moderna, der er i de afsluttende faser før godkendelse. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Embedsmænd tilføjer, at man i delstater er klar til at distribuere vaccinerne inden for et døgn efter godkendelse. Det betyder, at der kan være tale om få uger, før de amerikanske sundhedsmyndigheder kan give grønt lys til de første vacciner til amerikanerne.

14 procent af landets skoler har oplevet muligt coronaudbrud

14 procent af landets skoler og efterskoler har oplevet et muligt udbrud med coronavirus siden august. Det viser en fokusrapport fra Statens Serum Institut (SSI).

529 nye corona-dødsfald i Storbritannien

I Storbritannien er yderligere 529 personer døde med coronavirus siden tirsdag, oplyser sundhedsmyndighederne ifølge The Guardian onsdag.

Storbritannien registrerer en person som død med corona, hvis vedkommende er afgået ved døden inden for 28 dage, efter at vedkommende blev testet positiv med coronavirus.

I alt 53.274 personer er døde med corona i Storbritannien.

Grækenland gør klar til vaccine med 1000 centre

Grækenland planlægger at sætte flere end 1000 vaccinationscentre op for at forberede sig på en kommende vaccine mod coronavirus. Det siger sundhedsminister Vassilis Kikilias ifølge The Guardian.

Grækenland vil få vacciner gennem EU. Landet forventer ifølge regeringen at modtage de første vaccinedoser i begyndelsen af 2021.

To kvinder sigtet for ikke at bære mundbind på café

Midt– og Vestsjællands Politi har sigtet to kvinder for ikke at bære mundbind på en café i Holbæk, oplyser politiet i dets døgnrapport.

De to kvinder på 39 og 41 år opholdt sig ved skranken på en café på Ahlgade. Men trods flere opfordringer ville de to ikke tage et mundbind på, og politiet blev tilkaldt. På baggrund af sigtelsen kan de to kvinder forvente at modtage en bøde.

Gadekampe i Berlin efter nye coronarestriktioner

.

Politi og demonstranter udkæmpede onsdag gadekampe i det centrale Berlin, hvor Tysklands parlament vedtog nye restriktioner i kampen mod covid-19 pandemien. Det skriver dpa.
 

Dansk studie kan ikke bekræfte at mundbind beskytter mod smitte

Et stort dansk studie har ikke fundet nogen signifikant beskyttelse mod coronasmitte mellem to grupper, hvor den ene bar mundbind, mens den anden undlod. I studiet har man udelukkende undersøgt, om personerne med mundbind blev beskyttet bedre mod virussen og ikke, hvorvidt mundbind begrænsede smitte af andre. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt af Rigshospitalet.

Overlæge ser ikke tydelig effekt af tiltag

De nyeste restriktioner har ikke haft en tydelig effekt på smittetallene, vurderer Isik Somuncu Johansen, professor og overlæge på Odense Universitetshospital.

- Jeg kan ikke se en tydelig effekt på de nye antal smittede af de forebyggende tiltag, der blev sat i gang for to-tre uger siden. Så jeg tror, at vi kommer til at se samme tendens i resten af 2020, medmindre der kommer flere forebyggende tiltag, siger hun.

Der er konstateret 1257 nye coronatilfælde det seneste døgn, mens der er 248 indlagte.

Knap 100 dødsfald i Sverige det seneste døgn

Sverige har registreret 96 nye coronadødsfald det seneste døgn. Det oplyser den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten, onsdag. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

I alt er 6621 personer registreret døde med coronavirus i Sverige siden pandemiens start.

Nu er alle coronasmittede minkfarme aflivet

Alle coronasmittede minkfarme er nu aflivet, oplyser Fødevarestyrelsen på Twitter. Det drejer sig om 284 minkfarme. Yderligere 25 minkfarme er under mistanke for smitte.

Pfizer melder om 95 procent effektivitet i coronavaccine

Pfizers coronavaccine viser en effektivitet på 95 procent i stort fase 3-studie, der er det sidste inden en mulig godkendelse. Det oplyser det amerikanske medicinalselskab i en pressemeddelelse.

I en foreløbig analyse, der blev offentliggjort for en uge siden, var effektiviteten på 90 procent.

Pfizer udvikler vaccinen sammen med tyske Biontech og har haft et studie kørende med knap 44.000 deltagere siden juli.

Kvinder sigtet for manglende brug af mundbind på café

Tirsdag blev Midt- og Vestsjællands Politi kaldt ud til en cafe i Holbæk, hvor to kvinder ved skranken ikke var iført mundbind trods flere opfordringer.

De to kvinder på 39 og 41 år begyndte at filme personalet på cafeen, og ligeledes politiet, da de ville klargøre, om kvinderne var undtaget brug af mundbind. Det var de ikke.

Da politiet ville forlade stedet stillede den ene kvinde sig i vejen for døren på patruljebilen, hvorefter hun måtte fjernes med magt. De to kvinder vil nu modtage en bøde for sigtelserne. 

På Facebook kommenterer fødevareminister Mogens Jensen (S) nu sin afgang som minister. 

Han skriver blandt andet: 

- Om den første redegørelse vil jeg sige, at det her klart fremgår, at mit ministerium har begået fejl i forbindelse med, at regeringen meldte beslutningen ud om at aflive alle mink i Danmark. Det har jeg tidligere beklaget. Det beklager jeg igen og tager ansvar for. Særligt beklager jeg det over for de mange minkfarmere, som har stået og står i en meget ulykkelig situation.

I dag bliver mine redegørelser for dels forløbet omkring beslutningen om at aflive alle mink i Danmark og dels de tiltag...

Posted by Mogens Jensen on Wednesday, November 18, 2020

TV 2 erfarer: Mogens Jensen trækker sig

Fødevareminister Mogens Jensen (S) trækker sig som minister. Det erfarer TV 2.

Det sker efter det har vist sig, at der ikke var lovhjemmel til at aflive alle danske mink – også raske mink – sådan som statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte på et pressemøde 4. november.