Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Hvad skete der? Der er indgået politisk aftale om midlertidigt forbud mod mink samt hjemmel til aflivning og tempobonus til minkavlere.

Hvad var status? Mandag blev der registreret 1195 nye smittede med coronavirus i Danmark. Se alle tal her.

Biden: Mange flere vil dø af covid-19, hvis Trump fortsat blokerer overgangsarbejdet

Demokraternes Joe Biden advarer om, at mange flere amerikanere kommer til at dø af covid-19, hvis præsident Donald Trump ikke snart stopper med at blokere for overgangsarbejdet til Det Hvide Hus.

Det siger Biden mandag på et pressemøde i Wilmington, Delaware, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Søren Pape vender tilbage efter at have været smittet

Søren Pape Poulsen vender tilbage på Christiansborg tirsdag efter at have været smittet med coronavirus.

Det skriver han på Facebook.

Professor: Sundhedsvæsenet er ved at nå grænsen

Antallet af indlagte coronapatienter er mandag på 267, mens 44 er indlagt på intensiv – 27 af dem er i respirator.

Det er så høje tal, at der ifølge Lars Østergaard, der er professor og ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, er ved at være pres på sundhedsvæsenet.

Det siger han til DR.

- Vi begynder at nærme os grænsen, hvor man skal overveje, om der skal reduceres i den aktivitet i sundhedsvæsenet, der er udover covid-19-behandling, siger Lars Østergaard til DR.

Aftale på plads om aflivning af samtlige danske mink

Der er indgået politisk aftale om midlertidigt forbud mod mink samt hjemmel til aflivning og tempobonus til minkavlere, der afliver deres mink, oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Regeringen har sammen med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet indgået aftalen, der handler om midlertidig forbud mod mink, hjemmel for aflivning og tempobonus til de minkavlere, der afliver deres mink.

Antal coronaindlagte i Frankrig slår rekord

Antallet af indlagte smittet med coronavirus er i Frankrig steget med 416 personer det seneste døgn - til i alt 33.497 personer. Det er et rekordhøjt antal indlagte.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

De franske myndigheder oplyser samtidig, at der er 9406 nye coronatilfælde mandag. Det er det laveste antal smittede i over en måned, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Næsten to millioner mennesker har været smittet med coronavirus i landet, der har 67 millioner indbyggere.

Venstre, DF, Liberal Alliance og Konservative forlader forhandlinger om aflivning af mink

Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti har forladt forhandlingerne om aflivning af mink.

Det oplyser de til TV 2.

- Det er tydeligt, at det eneste skind, regeringen vil redde, er regeringens eget. Det kommer vi ikke til at medvirke til, siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, til TV 2.

Malmö FF ramt af stort coronaudbrud efter danskersmitte

Malmö FF's nykårede svenske mestre i fodbold er hårdt ramt af coronavirus.

Det bekræfter klubben på sin hjemmeside mandag aften.

Efter at have sikret sig mesterskabet 8. november fik holdets danske anfører, Anders Christiansen, symptomer og blev testet positiv. Og i den seneste uge er antallet af smittede i klubben steget markant.

Klubben oplyser, at "omkring halvdelen af holdet og staben enten er eller har været positive" med coronavirus.

FC Nordsjælland er igen ramt af coronasmitte

For anden uge i træk er superligaklubben FC Nordsjælland ramt af coronasmitte i truppen.

Denne gang er det højrebacken Mads Døhr Thychosen, der er testet positiv.

Det oplyser FC Nordsjælland på sin hjemmeside.

Ifølge klubben er det umuligt, at han har smittet andre i truppen.

- Forsvarsspilleren har ikke været i kontakt med holdkammerater eller stab i de seneste syv dage på grund af en skadespause. Han blev testet negativ for tre dage siden, og alle protokoller og procedurer er overholdt, lyder det fra FCN.

Merkel mangler opbakning til omfattende restriktioner i Tyskland

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, har ikke kunnet få flertal for at indføre nye restriktioner i Tyskland til et møde med delstaternes ledere mandag.

Hun havde blandt andet foreslået, at en husstand maksimalt skulle ses med en anden husstand, og at skoleelever skulle undervises i mindre hold, mere afstand og med mundbind.

Merkel forventer, at der vil blive vedtaget yderligere restriktioner i næste uge. For "der er brug for mere social distancering", siger hun.

Mere end 38.000 nye smittetilfælde i Spanien

Det seneste døgn er der registreret 38.273 nye smittetilfælde med coronavirus i Spanien, oplyser landets myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ud af Spaniens befolkning på cirka 47 millioner mennesker har 1,5 millioner været smittet med coronavirus.

Der er registreret mere end 40.000 coronarelaterede dødsfald i Spanien. 

Fyrede lufthavnsansatte tilbydes job som podere

Aarhus Lufthavn måtte i juni fyre 26 medarbejdere på grund af coronakrisen.

De medarbejdere tilbydes nu et nyt job af Region Midtjylland. De kan nemlig blive podere og hjælpe med at teste danskere for covid–19, skriver Aarhus Stiftstidende.

I en pressemeddelelse fra Aarhus Lufthavn siger Bodil Møller Andersen, afdelingsbioanalytiker hos Regionshospitalet i Randers og leder af Covid-19 Testcenter Randers, at testcentret  tester omkring 1500 personer om dagen, og at antallet stiger.

Britisk sundhedsminister: Mange tusinde lider af covid-19-eftervirkninger

Mange tusinde mennesker i Storbritannien lider af eftervirkninger fra covid-19, siger den britiske sundhedsminister, Matt Hancock, mandag.

Ifølge Hancock vil der inden for en måned være oprettet et netværk med 40 klinikker, som skal behandle de ramte.

Det skriver Reuters.

Tidligere i dag oplyste den britiske regering, at man åbner to nye laboratorier i begyndelsen af 2021. Dermed vil landets testkapacitet mere end fordobles..

Mette Frederiksen udelukker ikke yderligere restriktioner i hovedstadsområdet

Statsminister Mette Frederiksen (S) vil ikke udelukke yderligere restriktioner i hovedstadsområdet på grund af coronavirus.

- Kan man forestille sig i den kommende tid, at der vil være nogle restriktioner omkring hovedstaden? Det kan man godt.

- Det kan sagtens komme til at ske, hvis smitten vokser for meget, siger Mette Frederiksen til den nordjyske radiokanal ANR.

Der er i gennemsnit blevet fundet 75 positive per 100.000 test i de nedlukkede nordjyske kommuner. I Københavns kommuner er det 196.

Næsten ni millioner mink er indtil videre blevet aflivet

Omkring 8,8 millioner mink i coronaområder er nu aflivet. Det viser de seneste tal fra Fødevarestyrelsen.

Minkene er aflivet på coronaramte farme eller farme, der ligger inden for en radius af 7,8 kilometer af en smittet besætning.

Inden aflivningerne begyndte, var der cirka 10,3 millioner mink på de farme.

Fødevarestyrelsen oplyser ikke, hvor mange mink der er aflivet på farme, som ikke falder under de to kategorier.

Kåre Mølbak: Måske har cluster 5 fået for meget plads

Faglig direktør i Statens Serum Institut Kåre Mølbak siger på en høring, at cluster 5 "måske har fået for meget plads" i forhold til "andre mutationer i Spike-proteinet, som vi endnu ikke helt forstår".

Statens Serum Institut har fået kritik af uafhængige forskere for at overdrive frygten for, at cluster 5 kunne gøre fremtidige vacciner mindre effektive.

- Det var ikke et facit med to streger under. Men det var et element blandt flere, siger Kåre Mølbak på høringen om det faglige grundlag bag regeringens beslutning om at aflive alle mink.

På samme høring svarer fødevareminister Mogens Jensen på spørgsmål. Om det faglige grundlag for regeringens beslutning om at aflive alle mink siger han:

- Når Statens Serum Institut i deres sikkerhedsvurdering 3. november skriver, at der er en betydelig risiko for folkesundheden, herunder at forebygge med covid-19 med vacciner, så var vi nødsaget til at handle.

Joe Biden er håbefuld efter vaccinenyheder

USA’ næste præsident, Joe Biden, er håbefuld oven på de seneste ugers nyheder om en kommende coronavirus-vaccine.

Det skriver han på Twitter. Men Biden gør også opmærksom på, at der stadig er måneder til, den kan komme i brug.

- Indtil da er det nødvendigt, at amerikanerne fortsætter med at holde afstand og bære ansigtsmasker for at få virussen under kontrol.

Vaccine kan være godkendt inden april, vurderer Lægemiddelstyrelsen

I første kvartal af 2021 er det sandsynligt, at det er i Danmark er godkendt en vaccine mod coronavirus.

Det vurderer Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovitz, efter den seneste tids lovende testresultater fra vaccineproducenter.

Senest er det amerikanske Moderna, som i foreløbige testresultater har kunnet fortælle om en effekt på knap 95 procent.

I sidste uge kunne ligeledes amerikanske Pfizer fortælle, at foreløbige testresultater af deres vaccine viste en effekt på 90 procent.

Sverige strammer forsamlingsforbud i kamp mod corona

I Sverige sænkes forsamlingsforbud på offentlige arealer til otte personer i et forsøg på at bremse smittespredning, siger Stefan Löfven på pressemøde.

De nye restrktioner betyder blandt andet også et forbud mod tilskuere til sport.

Tidligere oplyste de svenske sundhedsmyndigheder, at man strammer restriktonerne i to regioner.

Dermed er restriktionerne i 20 ud af 21 regioner i landet skærpet. 

Regeringen har givet sig på afgørende punkt om mink, siger Ellemann

I flere dage har regeringen og Folketingets partier forhandlet om en erstatning til minkavlerne uden at kunne nå til enighed. Men nu kan der være et gennembrud på vej i forhandlingerne.

Ifølge Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, har regeringen mandag givet sig på et helt afgørende punkt og vil nu undersøge muligheden for at give minkavlerne en større pose penge, end der ellers var lagt op til.

- Det er et skridt i den rigtige retning, at man nu lader til at være mere villig til at give minkavlerne og følgeerhvervene den fulde erstatning de har krav på ifølge grundloven, siger Jakob Ellemann-Jensen til Tv2.

Konservative indkalder Bramsen i samråd i minksag

De Konservative indkalder forsvarsminister Trine Bramsen (S) i samråd i minksagen. 

- Hæren og politiet blev sat ind for at følge regeringens ulovlige ordre. Det er grotesk, siger politisk ordfører Marcus Knuth. 

Han henviser til, at eksempelvis soldater fra Forsvaret blev sat ind i forhold til, at minkavlere skulle slå alle deres mink ned som følge af corona-mutation i mink.