LIGE NU

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan altid tippe TV 2s journalist her.

Koalition skyder bombe-drone ned i Yemen

Koalitionen ledet af Saudi-Arabien, der kæmper i Yemen, siger det har skudt en drone med en bombe ned. Den skal være affyret af Iran-støttede Houthi-oprørere. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Flere ekstremister dræbt i Mali

Den franske hær oplyser ifølge det franske nyhedsbureau AFP, at "dusinvis" af muslimske ekstremister er blevet dræbt i Mali.

Stor politiaktion i Montreal - område afspærret

Der er i øjeblikket en større politiaktion i gang i det indre Montreal i Canada, skriver nyhedsbureauet Reuters. Politiet opfordrer folk til at holde sig væk fra området, som er afsærret. 

Nissan kræver 598 millioner kroner fra fyret bestyrelsesformand

Ved en civil retssag i Japan kræver bilgiganten Nissan en skadeserstatning på 95 millioner dollars (598 millioner kroner) fra selskabets tidligere bestyrelsesformand Carlos Ghosn. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Savnet 18-årig fransk kanoroer reddet i Norge

En 18-årig fransk kanoroer, der i Norge er blevet meldt savnet af sin forældre via den franske ambassade, er blevet reddet i land af en redningsbåd i Leikanger i Norge. Den 18-årig mand har ikke spist i to dage, men er i god behold. Han har dog mistet sin kano. Det skriver norske NRK.

Analysebureau: Biden vinder Georgia - får i alt 306 valgmænd

Den tiltrædende Demokratiske præsident Joe Biden besejrer republikaneren Donald Trump i staten Georgia, mens Trump vinder North Carolina, vurderer Edison Research ifølge nyhedsbureauet Reuters. Det betyder at Biden vinder præsidentvalget med i alt 306 valgmænd mod Trumps 232.

Nordjyske borgmestre skuffede efter pressemøde

Flere nordjyske borgmestre er skuffede over, at de fortsat ikke må krydse kommunegrænserne til andre dele af landet. Både Mikael Klitgaard (V), borgmester i Brønderslev Kommune, og Birgit S. Hansen (S), borgmester i Frederikshavn Kommune, udtrykker overfor Ritzau skuffelsen efter et pressemøde, hvor flere andre restriktioner i Nordjylland blev lempet.

14-årig overmandet: Ville begå røveri i butik med rideudstyr

En 14-årig dreng forsøgte fredag at begå røveri i en butik med rideudstyr i Viborg. Han truede med en pistol og fik udleveret penge, men efterfølgende blev han overmandet af personale og holdt fast indtil politiet kom. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Mand dræbt ved trafikulykke

En 46 årig mand fra Ølgod blev i fredag dræbt, da hans bil blev påkørt bagfra af en medkørende bil og skubbet over i den modkørende vejbane. Her blev bilen ramt af en modkørende bil. Førerne af de to øvrige biler blev bragt til skadestuen, en af dem alvorligt kvæstet. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Trump-advokater trækker sig

Advokatformaet Porter Wright Morris & Arthur som skulle bistå Donald Trump og hans kampagne i dens vigtigste retssag i Pennsylvania, har trukket sig, skriver det tyske nyhedsbureau DPA. Trump-kampagnens søgsmål forsøger at forhindre staten Pennsylvania i at godkende valgresultatet fra staten.

Tidligere verdensmester får to års karantæne

Tidligere verdensmester i 1500 meter løb Elijah Manangoi får to års karantæne. Løberen, der er født i Kenya, straffes af Atletikkens Integritetsenhed (AIU) for i tre tilfælde ikke at have været tilgængelig for en dopingtest. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dansk cykelstjerne skifter hold

Den danske cykelrytter Michael Valgren skifter hold. Fra den kommende sæson skal han køre for World Tour-holdet EF, som allerede har landsmanden Magnus Cort blandt sine ryttere og Matti Breschel som sportsdirektør. Det skriver EF på sin hjemmeside.
 

Johnsons toprådgiver stopper

Dominic Cummings

Den britiske premierminister Boris Johnsons toprådgiver Dominic Cummings har opsagt sin stilling med omgående virkning. Det skriver medierne BBC og Sky News.

Ny næstformand i Socialdemokratiet

Køge-borgmester Marie Stærke bliver ny næstformand i Socialdemokratiet efter den tidligere københavnske overborgmester Frank Jensens afgang på posten. Det oplyser Socialdemokratiet. Beslutningen er truffet på et hovedbestyrelsesmøde fredag, hvor gruppen har konstitueret Marie Stærke.

Mand fængslet for grov vold og frihedsberøvelse af 42-årig kvinde

En 46-årig mand er ved retten i Sønderborg blevet fængslet fire uger, sigtet for vold, grov vold, trusler og frihedsberøvelse, og vidnetrusler mod en 42-årig kvinde. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands politi.

TV 2 erfarer: Mildere restriktioner i Nordjylland

Indbyggerne i de syv nordjyske kommuner, der i sidste uge blev lukket ned, kan fra på mandag atter bevæge sig på tværs af kommunegrænserne. Dog skal de fortsat være afsondret fra resten af landet. Samtidig får elever i 5.-8. klasse efter weekenden atter lov at komme i skole igen. Det erfarer TV 2 fra flere kilder.

To døde efter eksplosion på sygehus for veteraner i Connecticut

To personer er døde efter en eksplosion på et sygehus for veteraner i Connecticut i USA, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP).

Norsk politi indrømmer forkerte anklager mod drabssigtet milliardær

Norsk politi har i lang tid anklaget den drabssigtede milliardær Tom Hagen for at have slettet to telefonopkald til sin hustru på dagen, hvor hun forsvandt. Den anklage viser sig nu at være forkert, erkender politiet ifølge VG.

Fugleinfluenza i yderligere fem gæs

Fødevarestyrelsen har fundet højpatogen fugleinfluenza i yderligere fem vilde gæs ved grænsen nord for Flensborg, Skærbæk, på Als, Vejle og i Aalborg. Det oplyser Fødevarestyrelsen på Twitter.