Vild med dans

'Vild med dans' ramt af corona - store ændringer i programmet

Silas Holst og Nukâka Coster-Waldau i en rumba tidligere på sæsonen.  Henrik Ohsten / TV 2

To 'Vild med dans'-par er i isolation og vil blive testet for corona.

Smitten med coronavirus påvirker nu 'Vild med dans'.

To par kommer ikke til at danse fredag aften, da de er gået i selvisolation og vil blive testet for coronavirus.

Det drejer sig om skuespiller Nukâka Coster-Waldau og partner Silas Holst, samt skuespiller Janus Bakrawi og partner Karina Frimodt.

Det skyldes, at Silas Holst og Karina Frimodt har været i nær kontakt med en coronasmittet i forbindelse med deres arbejde på musicalen 'Dirty Dancing', som de har medvirket i ved siden af deltagelsen i 'Vild med dans'.

Silas Holst og Karina Frimodt i 'Dirty Dancing'-musicalen, som også spillede i 2015. De spiller henholdsvis rollerne som Johnny Castle og Penny Johnson.

Derfor er de professionelle dansere nu i isolation og skal testes for coronavirus lørdag – fire dage efter, at de har været i kontakt med den smittede, som er anbefalingen fra sundhedsmyndighederne.

Deres dansepartnere har valgt at gøre det samme og vil også blive testet lørdag.

På nuværende tidspunkt er der ingen af de fire dansere, der på noget tidspunkt er testet positive eller har symptomer.

Konkurrencen sat på pause

Situationen betyder, at fredagens 'Vild med dans' afvikles under særlige omstændigheder.

De syv resterende par går stadig på gulvet, men konkurrencen er sat på hold, oplyser underholdningsredaktør på TV 2, Thomas Strøbech.

Janus Bakrawi og Karina Frimodt har fået en første- og en andenplads på dommernes karakterskala de seneste to fredage.

- Vi har valgt at sætte konkurrencen på hold i aftenens program, så Nukâka og Silas samt Janus og Karina forhåbentlig kan vende tilbage på dansegulvet næste fredag, siger han.

Det betyder, at ingen sendes ud af konkurrencen – og dermed vil seerne heller ikke have mulighed for at stemme på deres favoritpar denne fredag. Dommerne vil stadig give karakterer til de syv dansepar for aftenens danse, men de tæller ikke med videre i konkurrencen.

- Alle ni par har knoklet for at blive klar til i aften, og det er simpelthen så ærgerligt, at vi må undvære vores to dansepar og den dans de har trænet på hele ugen, som de havde glædet sig til at vise i aften, lyder det fra Thomas Strøbech.

Kan give ekstra par i finalen

Da det kun er Silas Holst og Karina Frimodt, der har været i nær kontakt med den smittede, var det muligt for Nukâka Coster-Waldau og Janus Bakrawi at gå på gulvet fredag aften med en såkaldt "erstatningspartner". Men der er en særlig grund til, at det ikke sker.

- Det har været for sent i forløbet til at finde erstatningspartnere til Janus og Nukâka – for med fairness i konkurrencen for øje, kunne det have været en ulempe at stille op med en ny partner med så kort varsel, siger Thomas Strøbech.

Silas Holst og Nukâka Coster-Waldau har ligget i dommernes top tre i fire ud af de fem progammer, der har rullet over skærmen. Her ses de i deres ønskedans, som gav dem en førsteplads.

At der ikke sker en udstemning denne fredag, vil uanset hvad få betydning for resten af 'Vild med dans'-sæsonen. Dog er det stadig uvist hvordan.

- Vi afvikler 'Vild med dans' som hidtil de efterfølgende fredage, men vi er også bevidste om, at vi sender i en ny virkelighed, hvor vi kan blive nødt til at foretage ændringer løbende, siger Thomas Strøbech og tilføjer.

- Vi håber stadig på, at vi vil kunne afholde en festlig finale 19. december – nu med fire finalepar i stedet for tre.

'Vild med dans' sendes fredag klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.