Nyheder

Familie bruger 83 mundbind om ugen

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Restriktionerne i Danmark er blevet strammet, og der skal nu bruges mundbind flere steder. For en familie på fire løber det hurtigt op.

Hvis mundbind skal bruges korrekt, så kan man hurtigt få brugt et par stykker - særligt efter at kravene til hvor de skal bruges er blevet strammet.

- Det kommer virkelig bag på mig, at det er så mange man bruger. For mit eget vedkommende arbejder jeg hjemme, og jeg er alligevel oppe på en 20 stykker. Det, synes jeg, da er mange, siger Pia Dyrmose Kristensen.

Hende selv, manden og deres to døtre har i den sidste uge talt, hvor mange mundbind de egentlig bruger.

På en uge er det blevet til 83.

- Det er det, vi kan gøre for at bremse det, for tallene går jo den forkerte vej. Personligt er jeg bare rigtig glad for, at foreningsidrætten fik lov til at fortsætte, fortæller Pia Dyrmose.

Børnene bruger det også

Håndboldtræning, konfirmationsforberedelse og shopping er med til, at Simone Dyrmose Kristensen med 27 mundbind er familiens storforbruger. Også selvom det er irriterende.

- Man skal jo have mundbind på sig, og man skal også altid spritte hænder, og man får tørre hænder af det og sådan nogle ting. Men hvis det er det, der skal til, så gør jeg det, fortæller hun.

Lillesøster Sarah Dyrmose Kristensen på 10 år behøver egentlig ikke at bruge mundbind, men hun forsøger at bruge det, når hun kan.

- Det er meget træls. Nogle gange er jeg måske bare lige nede i byen og i boghandleren, hvis jeg mangler en blyant, og nu skal jeg have mundbind på, når jeg går derind, siger hun.

Familien Kristensen overvejer at skifte over til stofmundbind, der kan vaskes, så de slipper for hele tiden at skulle skifte.