Vild med dans

Dansere ude af aftenens program: - I dag er jeg virkelig bare trist

De to par efter sidste fredags 'Vild med dans'. Martin Sylvest / Ritzau Scanpix

Ingen af danserne har symptomer på coronavirus og håber, de kan danse videre i næste uge.

Fredagens 'Vild med dans' bliver uden to par, som stadig er med i konkurrencen.

Det skyldes, at de professionelle dansere Silas Holst og Karina Frimodt har været i nær kontakt med en coronasmittet i forbindelse med deres arbejde på musicalen 'Dirty Dancing', som de har medvirket i ved siden af deltagelsen i 'Vild med dans'.

Derfor er de professionelle dansere og deres dansepartnere, skuespillerne Nukâka Coster-Waldau og Janus Bakrawi, nu i isolation og vil blive testet for coronavirus lørdag – fire dage efter, at de professionelle dansere har været i kontakt med den smittede, som er anbefalingen fra sundhedsmyndighederne.

Det betyder også, at 37-årige Silas Holst hverken kan kramme sine børn eller danse den pasodoble, som han og Nukâka Coster-Waldau havde knoklet for at blive klar til at vise i fredagens 'Vild med dans'.

- Verden er voldsom og uforudsigelig pt. Og selv om jeg har taget alle forholdsregler, er jeg nu alligevel endt i en situation, hvor jeg har været tæt på en covid-smittet på min arbejdsplads, siger danseren.

Silas Holst og Nukâka Coster-Waldau er havnet blandt dommernes top tre i fire ud af de fem progammer, der har rullet over skærmen. Her ses de i en moderne dans, der resulterede i aftenens højeste karakterer.

Silas Holst understreger, at han hverken føler sig sløj eller har symptomer, og at alle hans tests indtil nu har været negative. Men selvfølgelig isolerer han sig for ikke at være en smitterisiko for andre.

- Jeg glæder mig til testen lørdag, der forhåbentlig også viser sig at være negativ, så jeg kan se mine børn igen, og så træningen med Nukâka kan fortsætte, siger danseren og fortsætter:

- Det er næsten ubærligt ikke at kunne vise jer den paso, vi har knoklet på en hel uge, og som vi begge elsker at danse.

Normalt er jeg fyldt af spænding og nerver, men i dag er jeg virkelig bare trist indeni

Karina Frimodt

Alle har vidst, det kunne ske

Nukâka Coster-Waldau fortæller, at det også for hende er "med et lille stik i hjertet", at hun giver danseskoene en pause. Men samtidig understreger den 49-årige skuespiller, at sikkerheden kommer i absolut første række.

- Alle har vidst, at denne situation kunne komme før eller senere under denne dumme pandemi, og nu er det desværre nu, det sker, siger hun.

- Denne situation er ude af vores hænder, og sikkerhed kommer absolut først – så selvfølgelig skal vi passe rigtigt godt på hinanden og ikke være blandt folk, indtil vi har 100 procent vished om, at vi alle fire er coronafri.

Sidste fredag dansede Nukâka Coster-Waldau og Silas Holst tango til nummeret 'Sweet Transvestite', begge iført højhælede sko, jakkesæt og øreringe, hvilket forbløffede dommerne.

Dog vælger hun også at se positivt på det faktum, at programmet har kunnet køre, og at alle har kunnet deltage indtil nu trods coronasituationen.

- Jeg er så taknemmelig over, at jeg har fået lov at danse med så længe og har ELSKET hver en dans, og jeg satser kraftigt på, at vi alle fire er raske og vil være stærkt tilbage i 'Vild med dans'- studiet på næste fredag, siger hun.

Vågnede op og var trist indeni

42-årige Karina Frimodt og 45-årige Janus Bakrawi er også kede af at være vågnet op til en helt anden fredag, end de havde forestillet sig.

- Normalt er jeg fyldt af spænding og nerver, men i dag er jeg virkelig bare trist indeni, siger Karina Frimodt.

- Det bliver svært at sidde stille og se programmet på skærmen, når man egentlig stadig er med i programmet og mest af alt har lyst til at danse rundt på det flotte dansegulv sammen med Janus, fortsætter hun.

Sådan så det ud, da Karina Frimodt og Janus Bakrawi dansede en halloween-vals sidste fredag.

Parret skulle have danset quickstep, og Janus Bakrawi er også ærgerlig over ikke at skulle fremvise dansen.

- Vi har virkelig knoklet og glædet os til endelig at vise den frem. Men jeg har forståelse for, at vi alle skal tage hensyn i forhold til corona, så der ikke opstår mere smitte, siger Janus Bakrawi, der ligesom de andre heller ikke mærker symptomer.

Janus og Karina blæste i program fire dommerne bagover med deres hiphop-inspirerede cha-cha-cha, hvilket resulterede i, at de for første gang fik en førsteplads hos dommerne.

Dog er de begge taknemmelige for at få lov til at fortsætte i programmet og "håber inderligt", at de næste tests er negative, så de kan få lov til at starte en ny dans mandag.

Jeg satser kraftigt på, at vi alle fire er raske og vil være stærkt tilbage i 'Vild med dans'- studiet på næste fredag

Nukâka Coster-Waldau

Kan give ekstra finalepar

Isolationen af de to par betyder, at konkurrencen sættes på hold i fredagens 'Vild med dans', oplyser underholdningsredaktør på TV 2, Thomas Strøbech.

Det betyder, at ingen sendes ud af konkurrencen – og dermed vil seerne heller ikke have mulighed for at stemme denne fredag.

Dommerne vil stadig give karakterer til de syv dansepar, som går på gulvet i aften, men karaktererne tæller ikke med videre i konkurrencen.

Håbet er ifølge underholdningsredaktøren, at Silas Holst, Nukâka Coster-Waldau, Karina Frimodt og Janus Bakrawi kan vende tilbage til programmet næste fredag.

At der ikke sker en udstemning denne fredag, vil uanset hvad få betydning for resten af 'Vild med dans'-sæsonen. Dog er det stadig uvist hvordan.

Janus Bakrawi i en pasodoble tidligere på sæsonen.

- Vi afvikler 'Vild med dans' som hidtil de efterfølgende fredage, men vi er også bevidste om, at vi sender i en ny virkelighed, hvor vi kan blive nødt til at foretage ændringer løbende, siger Thomas Strøbech og tilføjer:

- Vi håber stadig på, at vi vil kunne afholde en festlig finale 19. december – nu med fire finalepar i stedet for tre.

'Vild med dans' sendes fredag klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.