USA VALG

USA finder sin næste præsident

Hvad sker der? Mange delstater er afgjort i det amerikanske præsidentvalg, men der er endnu ikke fundet en vinder. Følg med i de seneste resultater her.

Hvad venter vi på? Flere afgørende svingstater er endnu ikke afgjort, herunder Pennsylvania, Nevada og Georgia. Det er fortsat usikkert, hvornår vi har et endeligt resultat.

Vi starter ny liveblog op

Vi har krydset midnat, og derfor starter vi nu en liveblog op. Her fortsætter vi med at følge dramaet i det amerikanske præsidentvalg.

Du kan følge den nye liveblog her.

Denne liveblog vil ikke blive opdateret længere.

Nevada vil komme med resultater tidligere end ventet

Meldingen var tidligere, at den vigtige svingstat Nevada ikke ville komme med flere resultater før i morgen torsdag, men nu er der kommet en anden melding. Ifølge 8 News Now, der er en lokal CBS-station i Las Vegas-området, vil der alligevel komme resultater onsdag amerikansk tid.

Det skyldes den vigtige rolle, afstemningen i Nevada pludselig har fået.

2,2 millioner stemmer mangler at blive talt i svingstater

I fem svingstater er de stadig i fuld gang med at tælle stemmer sammen, og selvom de efterhånden alle er nået dybt ned i bunkerne, så mangler der fortsat 2,2 millioner stemmesedler de afgørende steder.

Flest mangler at blive talt i Pennsylvania, hvor godt 980.000 stemmer stadig ikke er talt. I Nevada og North Carolina mangler mellem 300.000 og 400.000, mens 200.000 stemmer er tilbage i Georgia. Endelig mangler der at blive talt 54.000 stemmer i Michigan - en delstat, hvor Joe Biden er erklæret vinder af flere medier.

Trump erklærer sig som vinder af fire stater

Donald Trump skriver på Twitter, at han erklærer sig som vinder af staterne Pennsylvania, Georgia, North Carolina og Michigan.

Det gør han på trods af, at de officielle optællinger viser et andet billede, og at der ikke er nogen dokumentation for valgsvindel.

Han mener, ligesom sin advokat Rudy Guliani, at der uretmæssigt er blevet tilføjet et stort antal stemmer til demokraterne i de nævnte stater.

Trumps team tager ikke imod spørgsmål

Budskabet fra Corey Lewandowski, tidligere kampagneleder for Donald Trump, er, at der ikke vil blive taget imod spørgsmål.

Hovedformålet med pressemødet, der altså netop er sluttet uden spørgsmål, var, at advokaten Rudy Giuliani kunne redegøre for den omfattende stemmesvindel, Trump-kampagnen mener, der har været i mange svingstater. Der blev imidlertid ikke præsenteret bevis for påstandene, og derfor ærgrede det flere af de fremmødte journalister, at de ikke fik lov at stille spørgsmål.

Giuliani: Vi har vundet valget

Rudy Giuliani understreger, ligesom præsident Trump selv, at præsidenten har vundet valget.

Det er der imidlertid ikke data, der underbygger.

Giuliani: Demokratiske svindlere styrer byerne

Det er særligt i de store byer, Rudy Giuliani hævder, der har været omfattende stemmesvindel. Det er nemlig i byerne, demokraterne som oftest vinder stort.

- De her demokratiske svindlere har siddet på magten alt for længe og er blevet helt korrupte, siger han.

Giuliani lover, at der vil komme sagsanlæg i minimum Pennsylvania og Wisconsin og måske på nationalt plan.

- Jeg har aldrig set noget lignende. Det er det her, der sker, når du har for meget magt og styrer medierne, siger Giuliani om demokraterne.

Giuliani præsenterede intet bevis for sine påstande om valgsvindel og korruption.

Giuliani hævder, at der har været stort stemmesvindel

Rudy Giuliani siger, at der har været kæmpe stemmesvindel i mange svingstater, herunder Arizona, Wisconsin og Pennsylvania. Han hævder, at døde mennesker kan have stemt, og at der kan have været stemmer fra Mars.

- Pludselig dukker der 120.000 stemmer op i Wisconsin. Ups!, lyder det fra advokaten.

Giuliani præsenterede ikke noget bevis for sine påstande om valgsvindel.

Trump-lejren holder pressemøde

Lige nu holder medlemmer af Trumps team et pressemøde, hvor blandt andet Trumps søn Eric og præsidentens advokat, Rudy Giuliani, taler.

Giuliani taler om den juridiske kamp, kampagnen nu har indledt imod stemmeoptællingen i Pennsylvania.

- Joe Biden kunne have stemt 5000 gange, siger Giuliani om den svindel, kampagnen påstår, der er foregået.

Kampagne-teamet præsenterede ikke noget bevis for påstandene om valgsvindel.

Biden vinder Michigan

Joe Biden vil vinde 16 valgmænd fra delstaten Michigan. Det vurderer TV 2 på baggrund af amerikanske medier.

CNN: Biden vinder Michigan

CNN vurderer nu, at delstaten Michigan vil blive vundet af Joe Biden. Det er foreløbig det eneste store medie, der vurderer, at den er afgjort.

Slut fra Biden, kommentator kalder talen 'værdig'

- Nu må alle stemmer tælles. Ingen skal tage vores demokrati fra os. Ikke nu, ikke nogensinde, siger Joe Biden.

- Venner, jeg føler mig overbevist om, at vi kommer ud som sejrherre, tilføjer han.

Dermed er Biden færdig med sit meget korte pressemøde. Han forlader scenen sammen med vicepræsidentkandidat Kamala Harris, som ikke fik ordet.

Torsten Jansen, der er USA-kommentator, kalder det 'en værdig tale'.

- Han siger ikke, at han har vundet, fordi han lige netop ikke vil være Donald Trump. Han føler, at han nu går ind i en ny æra, en ny tid, hvor man ikke prøver at løbe om hjørner med fakta.

- Indtil den sidste stemme er talt op, ønsker han ikke at erklære sig som vinder.

- Det var en meget værdig tale og en meget statsmandsagtig tale. Den var tydeligvis meget velforberedt, meget veldesignet til at signalere en ny epoke i amerikansk politik.

Biden: Vi er ikke fjender

Joe Biden hæfter sig ved, at han ser ud til at få flere stemmer end Donald Trump på landsplan.

Derudover mener han, at han kommer til at vinde de nødvendige delstater, han mangler.

Det er tid til at sænke temperaturen, at forene, hele og stå sammen som nation igen, når det her er overstået, siger Joe Biden.

- Vi må stoppe med at behandle vores modstandere som en fjende. Vi er ikke fjender, siger han.

Biden føler sig sikker på sejr

Joe Biden føler sig sikker på, at han får de 270 valgmænd, det kræver at blive præsident.

- Jeg er ikke her for at erklære os som vindere. Men jeg er her for at erklære, at vi tror, vi er vinderne, når stemmerne er talt op.

Nu taler Biden

- Jeg har helt sikkert mere at sige i aften eller i morgen, begynder Biden.

Han siger, at gårsdagens valg endnu engang bevidste, at demokrati er hjertet i USA.

Biden taler

Joe Biden går på scenen i Wilmington, Delaware, og adresserer nationen inden for to minutter, lyder det.

Biden-lejr reagerer på krav om fintælling

Joe Bidens kampagne kalder Donald Trumps forsøg på at gennemtrumfe en fintælling af stemmerne i Wisconsin og få standset stemmeoptællingen i Michigan og Pennsylvania for "ynkeligt".

- Det er ikke en vindende kampagne, der opfører sig sådan. Donald Trump har ganske enkelt tabt Wisconsin, han er ved at tabe Michigan, og han er ved at miste præsidentembedet, siger Andrew Bates til Fox News' Jacqui Heinrich.

Pressemøde med Trumps søn udskudt

Pressemødet, som Donald Trumps kampagne indkaldt til klokken 21.30 dansk tid, er blevet udskudt, forlyder det nu. Der er ikke meldt et nyt tidspunkt ud.

Ifølge det oplyste skulle Donald Trumps søn og svigerdatter Eric og Lara Trump deltage i pressemødet, men ikke præsidenten selv.

Trumps kampagne påstår, han har vundet Pennsylvania

Flere medlemmer af Trumps familie og hans kampagnestab skriver på Twitter, at præsidenten vinder delstaten Pennsylvania.

Der mangler ifølge delstatens indenrigsminister stadig at blive talt næsten en million stemmer op, og der er heller ingen andre, som har kaldt Pennsylvania til Donald Trump.

Familiens koordinerede udmelding kommer kort tid efter, at præsidentens kampagne oplyste, at den lægger sag an ved en domstol i Pennsylvania for at standse stemmeoptællingen.

Biden er forsinket

Meldingen fra Biden-lejren er nu, at Joe Biden er forsinket til en planlagt tale. Nu lyder det, at han går på scenen omkring klokken 22 dansk tid.