Nyheder

Ny udvikling i dødeligt stenkast: Gruppe af unge har fanget politiets opmærksomhed

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Ung gruppe mennesker fra Tarup bliver afhørt og får taget dna-profiler i forbindelse med det stenkast, der i august 2016 kostede 33-årig kvinde livet.

En 30 kilo tung betonflise ramte natten mellem 20. og 21. august 2016 ned i et tysk ægtepars Seat Leon på Fynske Motorvej ved Langesøvej mellem Blommenslyst og Vissenbjerg.

Stenkastet dræbte en 33-årig kvinde, invaliderede hendes 36-årige mand, mens deres 5-årige søn slap uden større fysiske skader. Politiet har siden dengang efterforsket sagen som et drab, men drabsmanden er stadig på fri fod mere end fire år efter stenkastet.

- Vi er i gang med at afhøre dem, og vi er i gang med at tage dna-profiler fra dem, idet vi har nogle dna-spor fra de forskellige gerningssteder, som kunne være interessante.

Jack Liedecke, politikommissær, Fyns Politi

Nu har politiet kastet sin opmærksomhed på en større gruppe unge mennesker fra Tarup-området i forbindelse med sagen.

- Vi har kørt en intensiv efterforskning siden august 2016, og vi er nået dertil, hvor vi har fået oplysninger om en gruppe unge mennesker fra Tarup-området, som kunne være interessante i efterforskningen, fortæller Jack Liedecke, der er politikommissær ved Fyns Politi.

Der er ingen, der er blevet anholdt eller sigtet i forbindelse med den nye udvikling.

- Vi er i gang med at afhøre dem, og vi er i gang med at tage dna-profiler fra dem, idet vi har nogle dna-spor fra de forskellige gerningssteder, som kunne være interessante, siger han.

Dna-match i 2017

Før julen 2017 meldte Fyns Politi ud, at man havde fået et dna-match, der koblede stenkast på motorvejen sammen med tre tidligere hærværkssager fra bydelen Tarup.

Efter en 40 kilo tung sten 9. september 2017 blev kastet ned på motorvejen ved Blommenslyst - blot to kilometer fra den motorvejsbro, hvor den 33-årige kvinde blev dræbt - fandt politiet flere dna-spor.

Det dna, man fandt, stammede fra sten, en dåse snustobak og et gelænder på motorvejsbroen.

- Der var en del hærværksforhold tilbage i 2011 og i 2014 i Tarup. Der er der fundet dna-spor, og de dna-spor matcher nogle af de dna-spor, vi har fra gerningsstederne (hvor der er kastet sten, red.). Derfor er det interessant, siger Jack Liedecke.

Politiet har tidligere meldt ud, at der med sikkerhed er tale om mere end en gerningsmand.

For tidligt at kalde det gennembrud

Selvom en gruppen af unge mennesker er kommet i politiets søgelys, så vil politikommissæren ikke kalde det for et gennembrud i sagen.

- Det er for tidligt at sige, om det er et gennembrud. Det er en oplysning, det er et spor, som vi efterprøver ligesom alle andre spor i sagen.

Ifølge Jack Liedecke er der tale om en større gruppe personer, som alle er i 20’erne. Hvor stor en gruppe det er, oplyser han ikke. Hvornår politiet forventer svar på dna-undersøgelserne, fortæller han heller ikke.

- Vi kører løbende afhøringer, og vi tager løbende DNA-prøver, og så må vi se, hvad resultatet bliver, siger han.