Coronavirus

Næsten 1200 smittede det seneste døgn

Men positivprocenten er faldende.

Det seneste døgn er 1191 mennesker registreret smittet med coronavirus i Danmark, viser tal fra Statens Serum Institut. Det er det højeste antal nogensinde i Danmark.

71.059 er blevet testet, hvilket også er det højeste nogensinde.

I går var 860 testet positive, og de blev fundet blandt i alt 48.661 prøver døgnet forinden.

Dermed var 1,77 procent af prøverne positive. Denne andel har ligget nogenlunde stabilt over den seneste uge.

Det høje antal test i dag betyder, at positivprocenten fredag faktisk er lavere end torsdag på trods af flere smittede fredag.

De 1191 smittede blev fundet blandt 71.059 prøver. Dermed er positivprocenten i dag 1,67 procent. Altså 0,1 lavere end i går.

5 flere er blevet indlagt, og yderligere 3 er døde det seneste døgn. 144 mennesker er indlagt, hvoraf 17 er på intensiv og 14 i respirator. I alt 719 mennesker er døde, mens de var syge med coronavirus.

I alt er 45.225 bekræftet smittet med coronavirus. Danmark har testet 2.846.245 personer. Det svarer til en positivprocent på 1,58.

Smitteopsporing forstærkes

Det stigende smittetal betyder, at myndighederne har intensiveret smitteopsporingsenhedens evner.

Sundheds- og Ældreministeriet meldte tidligere fredag ud, at de har besluttet at øge kapaciteten i smitteopsporingen, så den kan håndtere op til 3000 nye smittede hver dag.

Det er en markant udvidelse af den nuværende indsats, lyder det i en pressemeddelelse.

Førhen har enheden kunnet håndtere op til 2000 smittede om dagen.

Smitteopsporing er essentiel i bekæmpelsen af virus, og med et stigende smittetal i Danmark er det vigtigt at øge kapaciteten.

Vigtigt at følge udviklingen dag for dag

Ifølge Lars Østergaard, der er ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital og professor på Aarhus Universitet, er det værd at holde nøje øje med de daglige smittetal for at se effekten af de nyligt indførte restriktioner såsom påbud om mundbind eller visir indendørs på alle offentlige steder.

Mandag blev forsamlingsforbuddet sænket fra 50 til 10 personer.

- Der går jo lidt tid, før man ser effekten af dem (restriktionerne, red.), siger han til Ritzau.

- Men det er vigtigt at følge udviklingen meget nøje dag for dag, så man kan vurdere, om det er tid til at foretage yderligere restriktioner eller måske endda lempe dem, vi allerede har, siger Lars Østergaard.