LIGE NU

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan altid tippe TV 2s journalist her.

Britiske medier: Nye restriktioner på vej i Storbritannien

Ifølge både Sky News og The Times er den konservative britiske premierminister Boris Johnson klar med yderligere restriktioner for at modvirke stigningen i smitte med coronavirus i Storbritannien. Ifølge The Times forventes boris Johnson at annoncere de nye restriktioner i næste uge.

Armenien og Aserbajdsjan klar til at forhandle om ny våbenhvile

Armenien og Aserbajdsjan er klar til at forhandle om vilkårene for en mulig våbenhvile i konflikten i Nagorno-Karabkh, hedder det ifølge nyhedsbureauet Reuters i en udtalelse fra de to landes udenrigsministre.

Stor sejr til Tanzanias præsident ved kontroversielt valg

Tanzanias præsident John Magufuli er ifølge BBC blevet genvalgt med en stor sejr i et valg, oppositionen betegner som svindel. Lederen af oppositionen, Tundu Lissu, siger, at medlemmer af hans parti blev nægtet adgang til valgsteder.

Mand anholdt i terrorsag i Nice

En 35-årig mand, som skal have været i kontakt med den 21-årige gerningsmand til tre drab i en kirke i Nice i Frankrig torsdag, er fredag aften blevet anholdt af fransk politi. Manden mistænkes for at have mødt den 21-årige dagen før angrebet i kirken. Det skriver det franske medie BFM-TV.

Dødstal stiger til 19 efter jordskælv

Dødstallet er steget til i alt 19 efter et jordskælv tidligere fredag ved kysten ud for Tyrkiet. I Itzmir-regionen i Tyrkiet meldes i alt 17 mennesker nu omkommet, mens to personer er døde på den græske ø Samos.

Radikale dropper valgtrusler

De Radikale dropper trussel om modstand mod finanslov, hvis ikke regeringen vil halvere udslip af drivhusgasser i 2025, siger De Radikales politiske leder Sofie Carsten Nielsen i Politiken.

Flere anmeldelser om skud ved Hvidovre Hospital

Politiet er fredag aften rykket talstærkt ud til området omkring Hvidovre Hospital efter flere anmeldelser om skud. Det oplyser Københavns Vestegns Politi. Politiet har ikke fået meldinger om, at nogen skulle være ramt af skud.

Grønland vil selv have ansvar for udlændingeområde

For bedre at holde fast i det grønlandske sprog og kultur vil landsstyreformand, Kim Kielsen, have, at Grønland selv får ansvar for udlændingeområdet. Det har landsstyreformanden sagt i en pressemeddelelse, skriver det grønlandske medie KNR.

Storebæltsbroen åben igen

Sund og Bælt oplyser, at Storebæltsbroen igen er åben for trafik i retning mod Sjælland. der har tidligere været spærret på grund af to trafikuheld. Der advares dog imod kødannelse, og der er hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen.

Folketingsmedlem smittet med coronavirus

Det konservative folketingsmedlem Niels Flemming Hansen er smittet med coronavirus. Det oplyser Niels Flemming Hansen i et Facebook-opslag. Han skriver, han ikke har yderligere kommentarer.

Kære alle. Jeg vågnede op torsdag morgen i København og var ret skidt. Jeg kørte til Vejle og blev testet for Corona...

Posted by Niels Flemming Hansen on Friday, October 30, 2020

En vognbane åben på Storebæltsbro

Der er nu åbent i den ene vognbane på Storebæltsbroens Østbro i retning mod Sjælland, hvor der tidligere har været spærret på grund af to trafikuheld. Det oplyser Sydsjælland og Lolland Falsters Politi. Vejdirektoratet forventer, at der forventes genåbnet 21.30.

Belgisk lærer suspenderet: Viste sin klasse Muhammed-tegning

En lærer i Molenbeek, der er en forstad til Bruxelles i Belgien, er blevet suspenderet efter at have vist en karrikaturtegning af profeten Muhammed til sin klasse, skriver det norske nyhedsburerau NTB. Læreren viste tegningen, da han diskuterede drabet på den franske lærer Samuel Paty med sine elever. 

Udeblev fra samfundstjeneste: Nu skal han et halvt år i fængsel

En 28-årig mand fra Slagelse skal seks måneder i fængsel efter han flere gange er udeblevet fra samfundstjeneste. Da han også udeblev fra et retsmøde i Næstved, valgte retten at udløse de seks måneders betinget fængsel, manden tidligere var blevet idømt. Det oplyser anklagemyndigheden ved Sydsjælland og Lolland Falsters Politi.

Nye demonstrationer mod abortlove i Polen

Trods rejseforbud og andre corona-restriktioner var der fredag nye store demonstrationer i Polen mod en ny abortlov, skriver Ritzau. I de seneste ni dage har der dagligt været protester mod omstridte love, som i praksis forbyder næsten al abort.

Storebæltsbroen lukket i retning mod Sjælland

Østbroen er lukket i retning mod Sjælland på grund af et uheld, oplyser Sund & Bælt. Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi kan ikke oplyse, hvor længe man forventer den skal være spærret.

Mand idømt 60 dages fængsel: Kørte med promille på 2,64

En 32-årig mand fra Mørkøv er blevet idømt 60 dages fængsel, efter at han i januar i år kørte spirtuskørsel, denne gang med en promille på 2,64. Manden blev også frakendt kørekortet i 10 år. Det oplyser anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland Falsters Politi.

Mindst 14 døde efter jordskælv i Grækenland og Tyrkiet

Mindst 14 personer er nu bekræftet døde og over 100 er kvæstet efter et kraftigt jordskælv i Det Agæiske Hav ud for Tyrkiet. I Itzmir-provinsen er 12 mennesker døde efter over 20 bygninger er kollapset, og på den græske ø Samos er 2 teenagere, en dreng og en pige, døde.

Dødstal stiger til 12 efter jordskælv

Dødstallet efter et jordskælv i Itzmir-regionen i Tyrkiet er steget til 12, oplyser de tyrkiske katastrofemyndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

55-årig fængslet for voldtægt

En 55-årig mand er ved retten i Aarhus blevet varetægtsfængslet fire uger, sigtet for at have voldtaget en 54-årig kvinde på en adresse i Aarhus torsdag, oplyser Østjyllands Politi.