Nyheder

Flugtbilist sigtet for uagtsomt manddrab, falske penge og kokain: Det var et uheld

Den 21-årige mand blev varetægtsfængslet efter færdselsulykke i København, der kostede femårig livet.

Den bilist, der sigtes for at have kørt en lille pige ihjel i København, blev fredag præsenteret for i alt syv sigtelser ved et grundlovsforhør fredag i Retten på Frederiksberg.

Den 21-årige mand blev blandt andet sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Den sigtede nægtede uagtsomt manddrab, men erkender, at han førte bilen.

Men det var et uheld, siger forsvareren, advokat Rune Wiborg, med henvisning til den unge mands forklaring.

Han risikerer at få op til otte år, hvis han dømmes for det. Fredag eftermiddag blev den 21-årige varetægtsfængslet i fire uger.

Den sigtede kærede ikke fængslingen.

Forsvarer: - Et uheld

Politiet mener, at den 21-årige kørte i enten bevidstheds- eller narkopåvirket tilstand, da han med bilen ramte det femårige barn.

Pigen kom i klemme mellem bilen og en husmur. Hun afgik straks ved døden.

Ulykken skete, da han ifølge politiet kørte tværs over Peter Bangs Vej i Valby onsdag ved 16-tiden. Han trodsede den ubetingede vigepligt, lyder det.

Desuden skal han have udsat barnets mor for livsfare, ligesom han flygtede fra stedet. Ved påkørslen væltede moren og slog hovedet ind mod husmuren, fremgår det af en af sigtelserne.

Den 21-årige tilstår, at han sad ved rattet.

Hash, kokain og falske pengesedler

Den 21-årige blev ligeledes sigtet for at være flygtet fra færdselsuheldet og en række sigtelser, der omhandler euforiserende stoffer.

På en adresse i Ishøj, hvor den 21-årige bor, fandt politiet i øvrigt 51 falske 1000-kronesedler samt 15 gram kokain og 79 gram hash.

En chef i Københavns Politi sagde fredag, at der ligeledes blev fundet lattergaspatroner i bilen.

Den 21-årige sigtes derfor også for at have været i besiddelse af de ulovlige stoffer med henblik på videresalg.

Ved retsmødet kom det frem, at den sigtede er blevet undersøgt af en læge for spor efter narkotika eller andre stoffer - som for eksempel lattergas.

- Den sigtede er blevet undersøgt af en læge, men vi ved ikke, om der allerede er kommet resultater, som beviser, at han kan have været påvirket af narkotika eller andre stoffer - som for eksempel lattergas, siger TV 2s retsreporter Astrid Søndberg.

- Det kan i sidste ende også være kompliceret at bevise - men det er alligevel ikke overraskende, at det er med i sigtelsen allerede nu. Bliver den 21-årige dømt i en senere retssag, vil det blive betragtet som en skærpende omstændighed, siger Søndberg.