Dagens overblik: 21-årig fængslet efter trafikdrab

16x9
Folk lægger blomster og mindes den fem-årige pige, der mistede livet efter at være blevet ramt af en mandlig flugtbilist. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Vi har slået endnu en coronarekord, fået en formodet vanvidsbilist bag tremmer, og så raser den nye Muhammedkrise videre.

Det er blevet weekend, men det kommer Joe Biden og Donald Trump nok ikke til at mærke. Med bare fire dage til præsidentvalget i USA har kandidaterne et intenst program foran sig for at kapre de sidste stemmer i de vigtigste svingstater.

Især Trump ser ud til at have travlt, da meningsmålingerne stadig favoriserer Biden markant. Du kan følge med i de seneste målinger lige her helt frem mod valgdagen. Men husk lige, at der er stor statistisk usikkerhed, og at målingerne ramte helt forbi i 2016.

Og dermed velkommen til nyhedsoverblikket på en regnvåd efterårsdag.

Ny coronarekord - igen

Vi bærer masker som aldrig før - men der vil nok gå nogle dage, før en effekt kan ses.
Vi bærer masker som aldrig før - men der vil nok gå nogle dage, før en effekt kan ses. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Efter et par dage med stagnerende og let faldende antal af nye coronasmittede var der håb om, at anden bølge af smitten havde toppet.

De håb blev sprunget i stumper i dag, da tallet fra Statens Serum Institut lød på 1191 nye smittede - næsten 200 flere end den hidtidige rekord for nysmittede på 24 timer.

Der er dog alligevel noget lidt positivt at trække ud af dagens tal. Der blev testet mange flere i det seneste døgn, og derfor er procenten af positive prøver faktisk let faldende fra torsdag til fredag.

Det ændrer dog ikke ved, at flere danskere end nogensinde før bliver mødt af et positivt testresultat, og regeringens nye retningslinjer, der er trådt i kraft i løbet af ugen, har altså endnu ikke knækket kurven.

Det Kongelige Teaters musikchef død med corona

Alexander Vedernikov under en koncert i DR Koncerthuset 12. december 2019.
Alexander Vedernikov under en koncert i DR Koncerthuset 12. december 2019. Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix

Og vi bliver ved coronaen. En af de nu 719 døde med virussen i Danmark er den bare 56-årige musikchef for Det Kongelige Teater i København.

Det drejer sig om den russiske dirigent Alexander Vedernikov, der har været ansat på teatret siden 2016. Inden da var han chefdirigent for Odense Symfoniorkester i syv år.

Han var uddannet fra musikkonservatoriet i Moskva, og han har igennem mange år været en eftertragtet gæstedirigent ved nogle af de mest prestigefyldte orkestre i verden.

21-årig fængslet efter trafikdrab

En 21-årig mand er blevet fængslet i fire uger.
En 21-årig mand er blevet fængslet i fire uger. Foto: Keld Navntoft / Scanpix

En 21-årig mand, der i går blev anholdt efter en længere eftersøgning, er i dag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Manden erkender at have ramt en mor og en datter med sin bil på Peter Bangs Vej på Frederiksberg i København i onsdags i en ulykke, der kostede den femårige pige livet. Men fordi, der ifølge mandens forsvarer var tale om et uheld, nægter han sig skyldig i den mest alvorlige sigtelse - uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Den 21-årige var på gerningstidspunktet påvirket af stoffer, mener politiet. Desuden blev der på en adresse i Ishøj fundet blandt andet hash, kokain og falske penge, der menes at tilhøre den sigtede.

Han er blevet sigtet for i alt syv forskellige forhold. Foruden sigtelsen for uagtsomt manddrab drejer det sig om, at han udsatte barnets mor for livsfare samt sigtelser relateret til både hans kørsel og fundene i Ishøj.

Ny Muhammedkrise raser

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, vil have danske medier til at trykke Muhammed-tegninger i form af annoncer.
Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, vil have danske medier til at trykke Muhammed-tegninger i form af annoncer. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

Siden drabet på en fransk skolelærer i Paris 16. oktober har der udspillet sig en konflikt, der minder om Muhammedkrisen i 2005.

Og netop inspiration fra begyndelsen på den krise har partiet Nye Borgerlige i dag trukket på, da partiet vil indrykke annoncer i danske aviser med billeder af profeten Muhammed - noget, der er strengt forbudt ifølge Islams regler.

Medierne er dog ikke vilde med at tage imod annoncerne. Hos Jyllands-Posten, der startede krisen i 2005 med sine Muhammed-tegninger, siger chefredaktør Jacob Nybroe, at mediet som udgangspunkt vil afvise det. Og fra både Berlingske og Ekstra Bladet lyder det, at man vil give et endeligt svar, når man har set annoncernes udformning.

Her på TV 2 har vi generelt en restriktiv politik over for at vise Muhammed-tegninger. Nyhedschef Jacob Kwon forklarer, at der ikke er tale om et decideret forbud, men at der skal være en rigtig god grund til at vise dem.

Mindst otte dræbt i jordskælv

Mindst 20 bygninger er ødelagt i Izmir.
Mindst 20 bygninger er ødelagt i Izmir. Foto: Tuncay Dersinlioglu / Ritzau Scanpix

Vi slutter med en historie, der stadig er i udvikling. Et kraftigt jordskælv har ramt Tyrkiet og Grækenland, og det er fortsat for tidligt at sige præcis, hvor slemme skader og hvor mange dræbte, det har medført.

Foreløbig lyder det officielle dødstal på 14 mennesker, heraf mindst to på græsk grund, efter skælvet på styrke 7,0 ramte Izmir i den vestlige del af Tyrkiet tidligt på eftermiddagen dansk tid.

Mere end 100 personer meldes såret.

Billeder viser bygninger, der er styrtet helt eller delvist sammen, mens beboerne samlede sig udendørs.

Følg med på tv2.dk i løbet af aftenen og weekenden for at få seneste nyt om jordskælvets ødelæggelser.

***