Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Arkiv.

Denne liveblog opdateres ikke længere. 

Hvad sker der? Efter flere dage med tekniske problemer og lange ventetider hos coronaproever.dk er der nu igen kort ventetid til at bestille tid til en coronatest. 

Hvordan ser det ud i Danmark? Siden i går er der blevet registreret 1017 nye smittede med coronavirus. Se alle tallene her.

Brasilien registrerer 28.629 nye smittetilfælde

Brasilien, der er hårdt ramt af coronavirusset, har onsdag registreret smitte hos 28.629 personer, mens 510 smittede har mistet livet siden tirsdag ifølge opgørelsen. Det oplyser brasilianske sundhedsmyndigheder ifølge Reuters.

Problemer med sundhed.dk

Der er onsdag aften fortsat problemer med at logge på sundhed.dk.

Problemet har stået på en god del af dagen og betyder, at det blandt andet ikke er muligt at se svar på coronatest.

Af en opdatering på hjemmesiden sundhed.dk klokken 19.10 fremgår det, at der ikke er en tidshorisont på, hvor længe problemet vil fortsætte.

Tre spillere i topklub ramt af coronavirus

Tre spillere i fodboldklubben Silkeborg er blevet testet positive for coronavirus.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Smittet lærer sender 184 elever hjem

Alle 184 elever og alle lærere på Gymnastikefterskolen Stevns er sendt hjem, efter en lærer er testet positiv med covid-19. Læreren har været tæt på flere elever i forbindelse med springgymnastik, skriver TV2 Øst.

Ansatte og besøgende på sociale tilbud skal bære mundbind

Fra torsdag skal alle ansatte og besøgende på sociale tilbud som herberger og væresteder bære mundbind. Kravet gælder ikke beboere eller brugere. Og det gælder kun på tilbud, hvor brugerne eller beboerne er i risikogruppen. Det oplyser Social- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Macron: Fredag begynder ny nedlukning

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, siger, at Frankrig lukker ned igen fra fredag for at bremse spredningen af coronavirus.

De nye restriktioner, der vil være gældende frem til 1. december, betyder, at folk skal blive i deres hjem - undtagen når de skal foretage basale og nødvendige indkøb, skal have lægehjælp eller udnytte deres daglige tilladte motionstime i det fri.

2821 smittede er indlagt i Frankrig det seneste døgn

Siden tirsdag har Frankrig indlagt 2821 borgere, der er smittet med covid–19. Det er næsten 2000 flere end seneste daglige opgørelse. 244 smittede har mistet livet siden seneste opgørelse, viser data fra franske sundhedsmyndigheder ifølge Reuters.

DI vil have langsigtet coronaplan

Dansk Industri (DI) vil have regeringen til at indkalde partierne til forhandlinger om en langsigtet coronaplan.

Det oplyser DI i en pressemeddelelse.

- Det bliver for tilfældigt, når regeringen indkalder til hasteforhandlinger, hver gang vi ser stigende smittetryk. For det ender i forhastede løsninger, siger administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen i pressemeddelelsen.

Storbritannien konstaterer smitte hos 24.701

Onsdag har Storbritannien registreret yderligere 24.701 smittede borgere, mens 310 smittede har mistet livet siden seneste opdatering. Siden coronaudbruddet er 942.275 briter blevet smittet. Det viser data fra britiske sundhedsmyndigheder.

Smitterekord i Italien

Italien har onsdag registreret 24.991 personer, der det seneste døgn er blevet registreret smittet med coronavirus, oplyser de italienske sundhedsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det tal er ny rekord for antallet af smittede på et døgn i Italien.

Merkel bekræfter ny nedlukning: Smitten spreder sig hastigt

Den tyske forbundskansler har sent onsdag eftermiddag bekræftet, at Tyskland mandag går ind i sin anden nedlukning under coronakrisen. Det skriver Reuters.

Samtidig giver Merkel en opdatering på smittesituationen, som ifølge hende spreder sig hastigt. Myndighederne kan ikke længere følge med i smittekæderne, fordi kapaciteten er nået, siger hun. Det betyder, at man ikke ved, hvordan 75 procent af de smittede er blevet smittet. 

Hun opfodrer også borgerne til at aflyse alle unødvendige rejser. 

Mundbind bliver obligatorisk under køreprøver

Fra torsdag bliver det et krav, at både elev og prøvesagkyndig skal bære mundbind eller visir til køreprøven.

Det oplyser Transport- og Boligministeriet.

For første gang er der registreret over 500.000 smittede på et døgn globalt

Der er for første gang registreret over 500.000 nye corona-smittetilfælde på et døgn på globalt plan. Det skriver AFP på baggrund af oplysninger fra sundhedsmyndigheder verden over.

Det skete tirsdag, da der blev registeret i alt 516.898 nye tilfælde. Europa er igen blevet et nyt epicentrum for sygdommen, som udbredes hurtigt på kontinentet. Hen over de seneste syv dage har der gennemsnitligt været 220.000 nye daglige infektioner, hvilket er en stigning på 44 procent i forhold til ugen før.

Brev fra SSI nåede aldrig frem til minkavlere

Statens Serum Institut erkender i en pressemeddelelse, at man ved en fejl kun fik sendt et brev ud til ganske få af landets 926 minkavlere.

I brevet blev avlerne bedt om at oplyse, hvor mange personer der var tilknyttet minkproduktionen, for at hjælpe SSI med at få et overblik.

Til Information har SSI blandt andet lagt tal til en artikel, som beskrev en meget lav svarrate, men det skyldtes altså, at brevene aldrig nåede frem. SSI "beklager meget over for minkejerne", lyder det i pressemeddelesen.

Tyskland kan begynde ny nedlukning mandag

Ifølge det tyske nyhedsbureau dpa vil Tyskland sandsynligvis mandag påbegynde endnu en nedlukning, der dog bliver "mildere" end tidligere. Ifølge dpa og avisen Bild vil man lukke restauranter og barer, mens skoler fortsat skal være åbne.

Canada har registreret 10.000 coronarelaterede dødsfald

Justin Trudeau.

Onsdag morgen oplyste den canadiske premierminister, Justin Trudeau, at Canada gennemlever en "rædselsfuld national tragedie". Få timer efter oplyste de canadiske sundhedsmyndigheder, at 10.001 smittede borgere har mistet livet siden udbruddet med coronavirus. 

– Familier har tabt deres kære, og er knuste over de disse tragedier, og vi er nødt til at vide, at der er flere tragedier på vej, sagde premierministeren onsdag. 

Radiokanal sender medarbejdere hjem

Radiokanalen Radio4 har sendt alle medarbejdere hjem, som kan arbejde hjemme. Det sker, efter at man har fundet tre coronasmittede blandt de ansatte, skriver MediaWatch.

Fire kommuner har ikke bekymrende smittetal

Coronasmitten er steget over hele landet den seneste tid, og efterhånden er der kun fire kommuner i Danmark, som ikke har et bekymrende smittetal. Det viser onsdagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

Morsø, Bornholm, Ærø og Samsø har alle færre end 20 nye smittede per 100.000 indbyggere. Det er den grænse, som afgør om en kommunes smitteudvikling – ifølge sundhedsmyndighederne – er bekymrende.

Professor: Udviklingen er stabil

Henrik Nielsen, professor ved Infektionsmedicinsk Forskningsenhed på Aalborg Universitetshospital, siger på baggrund af onsdagens smittetal, at udviklingen ser ud til at være stabil. Det siger han til Ritzau.

Han begrunder det ved at kigge på positivprocenten, som omhandler, hvor mange af det samlede antal testede personer, der konstateres smittede. Onsdag er det omkring 1,6 procent, der er coronapositive.