Nyheder

Talen rørte den norske konge til tårer: Nu vinder barnebarn pris for sit mod

Maud Angelica Behn sendte i talen en opfordring til alle, der går med selvmordstanker, om at tale højt om det.

Maud Angelica Behn, der er datter af den norske prinsesse Märtha Louise, er blevet udnævnt til ”Årets modigste kvinde” af det norske magasin Tara.

Den 17-årige royale har vundet prisen for den tale, hun holdt ved sin fars begravelse i januar.

Faderen Ari Behn tog sit eget liv juledag i 2019, og datterens sidste afsked i den norske kirke fik stor opmærksomhed og rørte den norske kong Harald til tårer.

- Med tv-kameraer og hele Norges opmærksomhed rettet mod sig i en af ​​sine værste øjeblikke, valgte den daværende 16-årige i sin selvskrevne tale at tage fat på vigtigheden af ​​at forhindre selvmord, skriver magasinet i begrundelsen og fortsætter:

- Hun talte direkte til dem, der også kæmper med psykisk sygdom, lige fra hjertet af en efterladt slægtning. Hun valgte at sætte ord på smerten, men også formidle håb.

"I dag skal jeg holde tale for dig"

Til begravelsen, der foregik 2. januar i år, gik Maud Angelica Behn sammen med sin mor op foran de mange fremmødte i domkirken og indledte talen med grødet stemme.

- Kære far. Jeg husker, at dine hænder rystede lidt, da du holdt en tale til min konfirmation. Du er så vant til at være i tv, så da du rystede, tænkte jeg, at det betød ekstra meget.

- I dag skal jeg holde tale for dig, og jeg ryster måske lidt på hænderne, sagde Maud Angelica Behn, mens hun forsøgte at holde tårerne tilbage.

Maud Angelica Behn og sin mor, Märtha Louise, ved siden af kisten i kirken.

Med sig havde hun taget en tegning af sin far, som stod indrammet på kisten sammen med en masse blomster.

- Jeg skulle have givet dig denne tegning i julegave. Jeg har arbejdet på den i mindst ti timer. Og mens jeg tegnede den, tænkte jeg på, hvor meget jeg elsker dig, og hvor spændt jeg var på at se din reaktion, fortsatte datteren.

Maud Angelica Behn sendte også en opfordring til alle, der går med tanker om at begå selvmord. Hun bad folk om at lade være og i stedet sige det højt og bede om hjælp. For der er altid folk, der elsker en og vil stå klar til at hjælpe, sagde hun.

Prinsesse Märtha Louise og børnene Emma Tallulah Behn, Leah Isadora Behn og Maud Angelica Behn lægger blomster ved bisættelsen af henholdsvis deres far og tidligere ægtemand.

Den norske kong Harald var dybt berørt, mens barnebarnet talte. Flere gange var han i fokus og sad med tårer i øjnene.

Prinsesse: - Jeg er så stolt af dig

Instagram skriver den norske prinsesse Märtha Louise søndag, at hun er stolt af sin datter.

- Hvordan du altid tænker på andre selv i dit mørkeste øjeblik. Hvordan du altid løfter alle omkring dig, ser dem, der har brug for lidt ekstra opmærksomhed, og bruger dine oplevelser i mørkedalen til at gøre andre stærkere, skriver hun.

Ari Behn blev gift med prinsesse Märtha Louise i 2002, og parret blev skilt i 2017. Sammen har de tre døtre, hvoraf Maud Angelica Behn er den ældste.