Ellemann kritisk efter pressemøde: Regeringen er ved at miste kontrollen

Fredagens pressemøde fik kritik på de sociale medier - blandt andet fra den tidligere statsminister.

Fredagens pressemøde i Spejlsalen på Christiansborg var knap nok slut, før reaktionerne meldte sig på de sociale medier.

En af dem, der satte sig til tasterne, var Danmarks tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som spekulerede over, om regeringens kommende coronarestriktioner, særligt brugen af mundbind, sker på baggrund af et rigtigt og oplyst grundlag.

- Hvad ved vi om effekten af mundbind? Er der en positiv effekt, eller er det ren symbolik, skrev han i et af flere tweets.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, kalder det på samme sociale medie "udemokratisk", at regeringen blot havde briefet de andre partier om de nye, og vidtrækkende, coronaretningslinjer kort før pressemødet.

Det var ogsĂĄ manglen pĂĄ evidens, der var pointen i lederen af Ny Borgerlige, Pernille Vermunds Facebook-opslag.

Her skriver Pernille Vermund, at "man begrænser danskerne voldsomt i deres liv og påfører virksomheder tab og risiko, men uden at give nogen sikkerhed for, at indgrebene er effektive og rigtigt proportionerede."

Blandt andet er restriktionerne med mundbind og begrænsningen af tilskuere i Superligaen problematiske, fordi der mangler videnskabeligt belæg for at indføre restriktionerne, lød det fra Pernille Vermund, der også kritiserede, at alkohol fra på mandag ikke længere kan købes senere end klokken 22.

- Der er ingen logisk forklaring, som siger, at alkohol købt efter klokken 22 giver Corona, når man drikker det, skriver Pernille Vermund.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, benyttede lejligheden til at kritisere en regering, han mener, "er ved at miste kontrollen" med virussen.

- Restriktioner meldes ud i øst og vest. Erhvervslivet bløder, og Folketinget holdes ud i strakt arm. Det går ikke, skrev han på Twitter.

Alternativets Josephine Fock var også ved pressemødet og de nye og strammede restriktioner.

- Jeg frygter for kæmpe sociale konsekvenser for rigtig mange mennesker samtidig med at vores restauranter, barer, caféer og andre erhverv, der bliver yderligere ramt får en kæmpe udfordring med at overleve, skriver Josephine Fock i sit Facebook-opslag.

Søren Pape Poulsen, der er formand for de de konservative, melder sig i koret.

- Jeg tager corona hamrende alvorligt, men hvis regeringen skræmmer og lukker Danmark for meget ned, så kommer der fyringer, vi overhovedet ikke havde behøvet. Hvis regeringen indfører for mange regler, som ikke giver mening, så mister danskerne respekten, skriver han.

Men det er ikke kun kritiske røster, der meldte sig på de sociale medier. SF's Pia Olsen Dyhr takker Mette Frederiksen for at "tage ansvar, så vi sammen kan kæmpe mod coronaen".

Pernille Skipper opfordrer til, at vi overholder restriktionerne, selv om det er "frustrerende."

- På med mundbindene. Find en lille gruppe mennesker og lav en social boble. Få julefrokosterne over i virtuelle rum. Jeg håber, at du finder fællesskabsfølelsen frem (igen). Nu skal vi (stadig) stå sammen, skriver hun.