Coronavirus

Alle Netto- og Føtex-butikker lukker klokken 22

Fra mandag lukker Salling Group Netto og Føtex klokken 22.  Henning Bagger / Scanpix Denmark

Beslutningen fra Salling Group kommer efter, at det er blevet forbudt at sælge alkohol klokken 22.

Fra på mandag lukker alle Føtex- og Netto-butikker klokken 22.

Det bekræfter Salling Group over for TV 2.

Samtidig afspærrer man de områder, hvor alkohol sælges i de Bilka-butikker, der har åbnet til klokken 23.

Det sker, efter at regeringen fredag aften på et pressemøde oplyste, at det fra på mandag bliver forbudt at sælge alkohol efter klokken 22 i detailhandlen som supermarkeder og kiosker.

- Salling Group har taget en hurtig beslutning, alle Netto’er og Føtex’er lukker fra klokken 22 fra mandag, mens vi som i gamle dage afspærrer alkoholområde i Bilka, skriver Per Bank, administrerende direktør i Salling Group, på Twitter.

Tilføjelse til lukkeregel

Statsminister Mette Frederiksen (S) gjorde det på pressemødet klart, at salget af alkohol skal lukke klokken 22 fra på mandag.

Derudover er kravet om, at barer og restauranter skal lukke klokken 22, blevet forlænget, så det gælder til 2. januar 2021.

Forbuddet mod at sælge alkohol i de sene timer er en tilføjelse til de regler.

- Fra på mandag forbyder vi alt salg af alkohol efter 22. Det er det tidspunkt, hvor barer og restauranter allerede nu skal lukke. Så kan man ikke gå længere ned om hjørnet til 7-Eleven og købe alkohol dér, sagde Mette Frederiksen på pressemødet.

Coop, der blandt andet står bag Kvickly- og Fakta-kæderne, fortæller til Ekstra Bladet, at deres butikker allerede lukker senest klokken 22.

Salgsforbuddet mod alkohol var ikke det eneste tiltag, der blev annonceret fredag, som rammer detailhandlen.

Fra torsdag 29. oktober skal der også bæres mundbind eller visir, når der færdes på offentlige steder. Det er for eksempel i supermarkeder.