Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Hvad sker der? Rigspolitiet har indkaldt til pressemøde klokken 14.00 om coronasituationen herhjemme.

Hvad er status i Danmark? Det seneste døgn er der konstateret 529 nye smittede med coronavirus. I alt er 688 døde med covid-19 i kroppen. Se alle de seneste tal her.

Brasilianske myndigheder i kovending: Har ikke planer om at købe kinesisk vaccine

Dagen efter de brasilianske sundhedsmyndigheder annoncerde indkøb af en kinesisk vaccine mod coronavirus, oplyser sundhedsmyndughederne i landet nu, at man ingen planer har om at købe den kinesiske vaccine, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den kinesiske vaccine Coronavac blive i øjeblikket testet i samarbejde med brasilianske Instituto Butanan, et samarbejde, der er godkendt af de brasilianske myndigheder.

18 sejlere smittet under træningslejr

Tirsdag eftermiddag kom det frem, at syv personer er testet postiv for coronavirus efter en træningslejr i sejlads i Aarhus i efterårsferien. 

Nu viser det sig ifølge TV2 ØSTJYLLAND, at de syv personer langt fra er de eneste. 

-  De positive coronatest-svar er kommet løbende ind. Da dagen sluttede i går, var vi oppe på 12 smittede og hen af eftermiddagen i dag, er tallet steget til 18 ud af 50 sejlere, fortæller direktøren for Dansk Sejlunion, Christian Lerche, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Tre skoler og en vuggestue i by ramt af smitte

Tre skoler og en vuggestue i Aabenraa er blevet ramt af smitte med coronavirus, skriver JydskeVestkysten.

To elever på Kongehøjskolen, én elev på Aabenraa Friskole, ét barn i vuggestuen på Aabenraa Børnehus samt en lærer på Varnæs Skole er ifølge mediet det seneste døgn blevet konstateret smittet med covid-19.

 For at inddæmme smitten, er de berørte klasser samt to lærere med kontakt til klasserne hjemsendt jævnfør myndighedernes anbefalinger.

Medie: Forsvaret betalte for at flyve dronning hjem ved nedlukning

Forsvaret har betalt for at flyve dronning Margrethe hjem fra en privat vinterferie i Norge i marts, da Danmark blev lukket ned i forbindelse med smitte med coronavirus. Og det kan være i strid med reglerne.

Det skriver Ekstra Bladet, som har fået aktindsigt i dokumenter fra Forsvaret.

9. marts anmodede dronningens såkaldte adjudantstab - et bindeled mellem Forsvaret og kongehuset - Forsvaret om at hente Margrethe og hendes nærmeste i hoffet hjem fra Norge tre dage senere 12. marts, dagen efter statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede Danmark delvist ned på grund af coronaepidemien.

Vil indføre udgangsforbud om natten i Rom

Den italienske Lazio-region, hvor hovedstaden Rom ligger, vil indføre natligt udgangsforbud i et forsøg på at knække corona-smittekurven.

Den nye regel, der forbyder folk i regionen at færdes ude mellem midnat og klokken 05, træder i kraft på fredag, siger kilden.

Der vil også komme nye restriktioner for skoler og universiteter. Det skriver Reuters.

Test af Oxford-vaccine fortsætter i Brasilien

Testforsøg med en mulig vaccine mod coronavirus fra firmaet AstraZeneca og universitetet i Oxford.

Testningen, der var i sidste fase, blev stoppet efter en frivllig døde.

Men universitetet i Oxford har nu vurderet sagen, og man er ikke bekymret for om vaccinen er tryg, lyder det ifølge blandt andet norske NRK fra det britiske universitet.

Spanien runder en million smittede

Spanien er blevet det sjette land, der runder en million smittede med coronavirus.

Det seneste døgn er der registreret 16.973 nye tilfælde, hvilket bringer totalen op på 1.005.295. Yderligere 156 dødsfald er registreret blandt coronapatienter siden tirsdag.

Det skriver Reuters.

Norske sundhedsmyndigheder lejer jetfly i Danmark

Sundhedsmyndighederne i det nordlige Norge har lejet et jetfly i Danmark på grund af smitten med coronavirus i området, skriver norske NRK.

Der er stort pres på transportkapaciteten i området på grund af smittesituationen, oplyser myndighederne ifølge NRK.

Aflysninger på vej for tyske turister

I stedet for en tur i danske sommerhuse på for eksempel Lolland og Falster kan mange tyske turister formentlig se frem til en aflysning i år.

Torsdag vil Udenrigsministeriet efter alt at dømme fraråde ikke-nødvendige rejser til Tyskland på grund af for høje smittetal - og det vil samtidig medføre et indrejseforbud for folk fra Tyskland uden et anerkendelsesværdigt formål.

Tyskland har haft gennemsnitligt 42,1 smittede om ugen per 100.000 indbyggere i de to forgangne uger, viser en opgørelse fra Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Sygdomskontrol (ECDC).

Tysk minister testet positiv

Tysklands sundhedsminister, Jens Spahn, er blevet testet positiv for coronavirus.

Det meddeler det tyske sundhedsministerium onsdag ifølge nyhedsbureauet dpa. Den 40-årige Spahn har indtil videre kun forkølelseslignende symptomer, hedder det videre.

Han lader sig nu isolere.

Coronaprøver forsvundet efter smitteudbrud i lille by

45 prøver, som Region Sjælland har foretaget efter et smitteudbrud i den lille østsjællandske by Terslev, er forsvundet, skriver TV 2 ØST.

Nervøsiteten for coronasmitte i byen har været stor, efter at et stort smitteudbrud ramte en større gruppe udenlandske håndværkere, der er bosiddende i byen. 

Søndag blev der ellers draget et lettelsens suk, da Region Sjællands præhospitale direktør, Benny Jørgensen, til TV2 ØST kunne oplyse, at ingen af de lokale borgere var blevet konstateret smittede, imens der samlet var konstateret 81 tilfælde blandt de 143 udenlandske håndværkere.

Men nu viser det sig imidlertid, at 45 af de prøver, som Region Sjælland har foretaget blandt lokalbefolkningen, er blevet væk. 

12 smittet - alle elever på gymnasium sendes hjem

På Marselisborg Gymnasium i Aarhus har de nu konstateret 12 smittetilfælde blandt eleverne. Smitten er fordelt på alle klasser og årgange, og derfor bliver alle gymnasiets elever nu sendt hjem, skriver TV 2 ØSTJYLLAND.

Gennem smitteopsporingen er der i forvejen sendt så mange elever hjem, at det nu giver bedre mening, at alle på gymnasiet skal undervises hjemmefra. Det fortæller gymnasiets leder.

- Alle elever vil modtage virtuel undervisning hjemmefra torsdag og fredag, og så starter vi almindelig undervisning igen mandag, siger leder af Marselisborg Gymnasium Kirsten Skov til TV2 ØSTJYLLAND.

Kulturminister afviser at lukke mere end 500 ind til superliga-kampe

Kulturminister Joy Mogensen mener fortsat ikke, det er sundhedsmæssigt forsvarligt at lukke mere end 500 mennesker ind på de danske stadioner.

Det siger kulturministeren onsdag på et møde i Folketingssalen, hvor Venstre og Dansk Folkeparti stillede ministeren spørgsmål om den såkaldte superligaordning.

 - Jeg kan godt forstå hele fodboldens frustration. Men smittetallene er ikke til det lige nu, lige meget hvor professionelt vi går til det, siger hun om muligheden for at genoptage superligaordning.

Teststeder flytter indendørs

Coronateststederne i Ballerup, Hillerød, Københavns Lufthavn og på Bornholm er allerede flyttet indendørs, og de sidste to teststeder i Fælledparken og Friheden følger snart efter.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

De hvide testtelte, som siden foråret har været åbne for borgere, lukker og teststederne flytter indendørs for at sikre borgere og personale robuste omgivelser, når vejret bliver koldere.

 De borgere, der allerede har booket tid et testcenter, som bliver flyttet, vil modtage en besked via e-boks.

Flytningen af teststederne medfører ikke øget ventetid, og ifølge Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand, skal det være lettere for borgere at få en tid til test

Topklub lukker ned - to spillere smittet

En rutinetest for spillerne hos FC Thy-Thisted Q's kvindeligahold i fodbold har tirsdag vist, at to af truppens spillere er smittet med coronavirus. Kvindeligaen er den bedste række hos kvinderne.

Derfor indstiller holdet nu alle kampe og træninger midlertidigt.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside, skriver TV 2 NORD.

Pressemødet er slut

Pressemødet er nu slut.

Slesvig-Holstein kan holdes åben

Hvis vi ender med at lukke Tyskland i morgen, kan vi stadig holde Slesvig-Holstein åben, det er indbygget i modellen, siger Erik Brøgger. 

Bekymrende tendens til stigning

Vi har løbende orienteret om muligheder, siger Søren Brostrøm. 

Andre muligheder er regulering af forsamlingsstørrelse og udvidet brug af mundbind. 

- De restriktioner, vi har nu med forsamlinger på 50, blev udvalgt for hele landet for en måned siden. Det er det, vi har set effekten af. Vi har knækket kurven og er på et stabilt niveau, men med en bekymrende tendens til stigning, siger han.

- Jo større forsamlinger, jo større risiko for at sprede virus

- Jo større forsamlinger, jo større risiko for at sprede virus, siger Kaare Mølbak om, hvorvidt superligakampe er potentielle supersmittespredere.

- Det er ikke, fordi nogen specielt er interesserede i superligaen. Det er simpelthen, fordi så mange forskellige folk mødes her, siger han.

Beslutningen er baseret på sundhedsfaglig evidens, lyder det fra Kaare Mølbak og roser kamparrangørerne.

Mutationer giver anledning til bekymring

- Lige nu må vi fokusere på folkesundheden i forhold til smitte mellem mink og mennesker, siger Kaare Mølbak. 

Også mutationer giver anledning til bekymring, fortæller han.