GO'

Mor vil holde halloween trods myndighedernes anbefalinger - ekspert godkender hendes metoder

Halloween-arrangementer er i orden, hvis man overholder anbefalingerne om afstand og hygiejne, og det gør Marleen Hansen, vurderer overlæge.

Da Sundhedsstyrelsen sidste uge anbefalede at droppe udklædningsfester og halloween-traditionen ‘trick or treat’, væltede verden et øjeblik for Marleen Hansen.

- Jeg gik totalt i krise.

Men nu har hun besluttet sig for, at halloween og ‘trick or treat’, hvor børn kommer forbi og får slik, ikke skal aflyses hjemme hos hende.

Så længe man overholder dem, så er det fint

Gitte Kronborg, overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital

Også selvom Sundhedsstyrelsen fraråder det, fortæller hun i ‘Go’ aften LIVE’.

- Hos mig vil det være individuelt pakkede poser, der er pakket i plastik fra fabrikken. Jeg har ikke rørt ved slikket. Alt er håndteret med håndsprit, handsker og maske, fortæller hun.

For Marleen Hansen er halloween et årligt højdepunkt og hendes hus i Rødovre skal igen i år pyntes op. Faktisk endnu mere i år, lyder det.

Marleen Hansen elsker at pynte op til halloween. "Det bliver mere i år", lover hun.

En af dem, som gerne sender sine børn forbi hendes hus, er Maj Duchnick, hvis børn går i skole med Marleen Hansens bonusbørn.

- Jeg ved, at Marleen tager de retningslinjer, hun skal, og jeg ved også, at der bliver holdt styr på, hvor mange, der bliver lukket ind ad gangen. Så det er jeg faktisk ikke så nervøs for, lyder det.

"Halloween betyder rigtig meget for mig", lyder det fra Marleen Hansen, der er bonusmor til fire børn.

Halloween er ikke aflyst

Sundhedsstyrelsen lavede mandag i sidste uge et facebookopslag, hvor de blandt andet opfordrer til at droppe fakkeloptog og at gå fra dør til dør for at samle slik.

Men overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital, Gitte Kronborg, der er med til at behandle coronapatienter til dagligt, synes ikke, at man behøver at aflyse halloween.

- Jeg synes, det er i orden at holde den slags fester under de anbefalinger som sundhedsmyndighederne har udstukket. Så længe man overholder dem, så er det fint uanset om det er halloween, børnefødselsdag eller bryllup, man vil fejre, lyder det.

Gitte Kronborg mener derfor ikke, at det er problematisk at holde et halloween-arrangement som Marleen Hansens.

- Hvis man overholder de generelle anbefalinger om, at man ikke udvider sin omgangskreds, og man ikke er mere end 50, holder afstand og holder sig hjemme, hvis man er syg, så opfører man sig jo fornuftigt, forklarer hun.

Men selvom Marleen Hansen tager alle forholdsregler, er mange uenige i hendes holdning til at holde halloween.

"Jeg ved, at Marleen går åndsvagt meget op i de regler, der er lavet", fortæller Maj Duchnick, som støtter op om Marleen Hansens halloween-arrangement.

En overvejende del synes, det er en dårlig idé. I skrivende stund af 3000 angivet på Facebook, at de ikke synes, at man bør holde halloween i år.

"Der er ikke nogen, der kan sikre en "corona-sikker" halloween", skriver en, mens en anden spørger: "Hvorfor ikke bare følge anbefalingerne og holde jeres unger hjemme og ikke rasle i år?".

Afstemning

Er det i orden at holde halloween, som Marleen Hansen gør?

Der kommer aldrig 50 af gangen

Hos Marleen Hansen i Rødovre ser hun og familien frem til halloween, også selvom det bliver anderledes i år.

- Efter min mening er halloween ikke aflyst, den er bare ændret, og vi er nødt til at gøre det på en anden måde, end vi plejer, lyder det.

Det kan næsten ikke blive uhyggeligt nok i Marleen Hansens have.

Og til trods for, at netop hendes hus er et af de mest populære på vejen, vil hun sørge for, at forsamlingsforbuddet bliver overholdt.

- De kommer ind i min have og banker på, så går de en runde i min have, og så kommer de ud en anden vej. Jeg plejer aldrig at have mere end 50 ad gangen, og ellers har jeg folk på, som står og holder øje med det.

Og Maj Duchnick er ikke i tvivl om, at hun og børnene skal på ‘trick og treat’ og at de kommer til at kigge forbi Marleen Hansens hus 31. oktober:

- Jeg har ikke den store bekymring ved det, og jeg tænker også, at de forældre der vælger at deltage og stille et græskar ud, de har taget forholdsreglerne om det inden, slutter hun.

Se interviewet med Marleen Hansen og Maj Duchnick i 'Go' aften LIVE' på TV 2 PLAY