Knæk Cancer

På den lille bodega gør ”boks 6” en kæmpe forskel – ideen opstod på en trist baggrund

Else Holmgrün har lavet indsamlingen i forbindelse med 'Knæk Cancer'.

Else Holmgrün har haft kræft mere inde på livet end de fleste.

Hun har nemlig skulle sige farvel til sin mor og far, der begge døde af kræft, da hun var bare 12 år gammel. Hendes bror havde mundhulekræft og gik bort i 2007. Hendes bedste veninde fik brystkræft og gik bort i 2016. Hendes søster fik konstateret lungekræft og gik bort i 2018.

Og i dag i 2020 kører hun ofte sin gode ven på hospitalet. Han har kræft i bugspytkirtlen og lægerne kan kun tilbyde ham livsforlængende behandling.

Knæk Cancer 2020

I hele uge 43 sætter TV 2 og Kræftens Bekæmpelse fokus på at knække cancer. 

I løbet af ugen vil der være fokus på kræft i flere af TV 2s programmer.

Det hele kulminerer med 'Knæk Cancer'-showet, der sendes klokken 20.00 lørdag 24. oktober.

Du kan følge 'Knæk Cancer' på TV 2, TV2.DK, Facebook og Instagram.

Læs, hvordan du kan støtte indsamlingen her. 

Men selv om Else Holmgrün har set så mange af sine nære få kræft, så har hun ikke opgivet troen på alt det gode i livet.

- Jeg vil gerne gøre en forskel, så jeg kæmper videre for dem, jeg har sagt farvel til og alle dem, der har kræft inde på livet lige nu, siger hun.

Derfor har hun det seneste år sammen med nogle nære venner samlet ind i 'Knæk Cancer'.

Else Holmgrün arbejder til daglig på Vesterbro's Bodega i Randers, hvor de har en såkaldt spareboksforening. I praksis er den en opsparing, som stamgæsterne hver især laver til sig selv, hvor de indbetaler et mindre fast beløb hver måned, som de så får udbetalt årligt. Else Holmgrün besluttede at boks nummer 6, som normalt er ejet af en stamgæst, nu skulle være til 'Knæk Cancer', og så kunne alle indbetale i den kasse.

Men hvad der startede som en lille hyggelig idé med vennerne Mariann Holm, Gunnar Mariussen og Torben Thrue voksede sig hurtigt større.

- Min gode veninde Mariann besluttede at holde fødselsdag på bodegaen, og så lavede hun mad, og så donerede folk penge til 'Knæk Cancer'-spareboksen som betaling for maden, forklarer Else Holmgrün og fortsætter:

- Ved flere lejligheder har bodegaen doneret en del af deres øl-indtægt til indsamlingen, fortæller Else Holmgrün.

Selv er Else Holmgrün ikke bange for at få kræft, men tanken har strejfet hende, når hun har fejlet noget andet, fortæller hun.

I starten af oktober afholdt Else Holmgrün en stor 'Knæk Cancer'-aften på bodegaen med banko, lotteri og mad, og alle pengene gik til indsamlingen.

- Det er en indsamling til ære for dem, jeg selv har mistet, for min gode ven og for alle dem vi kender, der har pårørende eller selv er ramt, siger Else Holmgrün.

Til at starte med håbede Else Holmgrün, at de kunne komme op på 10.000 kroner. Så rykkede de målet til 20.000. I dag er de langt over det mål.

Lørdag aften kunne hun afsløre, at det endelige beløb blev 60.009 kroner.