Dagens overblik: Farvel til Frank Jensen

16x9
Mandagens helt store historie er utvivlsomt Frank Jensens (S) exit. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

På bare 12 timer nåede den nu tidligere overborgmester Frank Jensen at holde hele to opsigtsvækkende pressemøder og skabe røre med en Facebook-deling.

Velkommen til dagens overblik, der primært er dedikeret til Frank Jensens (S) farvel til politik.

Vi starter dog ganske få timer, før det for alvor gik løs.

De mange danskere, der søndag gik i seng ovenpå et pressemøde, der blev kaldt "det mest absurde i dansk politik", kunne nemlig i dag stå op til et nyt pip fra Jensen. Denne gang på Facebook.

DSU-formand burde gå af, lød opfordringen...

Cecilie Sværke Priess er chokeret over Frank Jensens opførsel.
Cecilie Sværke Priess er chokeret over Frank Jensens opførsel. Foto: TV 2

Frank Jensen loggede tidligt mandag morgen på Facebook og delte et opslag, hvor en anden socialdemokrat skrev, at DSU-formanden i København, Cecilie Sværke Priess, burde trække sig.

- Denne unge pige, der stiller sig frem for rullende kameraer, mens en flok sultne, sensationshungrende journalister helt ukritisk labber det i sig for at kunne sælge nyheder i flæng, står med hævn i øjnene og "offer" præget i hele ansigtet, mens hun helt uden at blinke forsøger at slagte Frank Jensen, står der blandt andet i opslaget.

Delingen blev af både Cecilie Sværke Priess selv og DSU-formand Frederik Vad opfattet som en direkte opfordring til, at hun gik af.

.. men det endte med et farvel til Frank Jensen

Den nu tidligere overborgmester og næstformand i Socialdemokratiet Frank Jensen (S) holder pressemøde på Islands Brygge i København.
Den nu tidligere overborgmester og næstformand i Socialdemokratiet Frank Jensen (S) holder pressemøde på Islands Brygge i København. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

Bare 12 timer efter det bizarre pressemøde på Københavns Rådhus og få timer efter den kontroversielle deling på Facebook, valgte socialdemokraten Frank Jensen at trække sig.

Han havde sovet på det, sagde han. Og derfor gik han nu af som både overborgmester i København og næstformand i Socialdemokratiet.

Med pressens interesse for serien af krænkelser, der de seneste dage er kommet frem, havde han svært ved at komme i gang med det reparationsarbejde, der ligger forude, lød begrundelsen.

Exit rammer S i hjertekulen

Statsminister Mette Frederiksen (S)
Statsminister Mette Frederiksen (S) Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Mens Frank Jensen allerede på dagens pressemøde satte navn på sin midlertidige afløser på rådhuset, Lars Weiss, er det fortsat uvist, hvem der skal overtage posten som næstformand i Socialdemokratiet.

Ifølge TV 2s politiske redaktør, Troels Mylenberg, rammer Frank Jensens exit moderpartiet helt inde i hjertekulen. Men partiet har tilsyneladende ikke travlt med at udpege hans afløser.

Selvom Frank Jensen forventede, at der ville blive udnævnt en ny socialdemokratisk næstformand allerede i dag, gik det ikke sådan til, da hovedbestyrelsen mandag eftermiddag var samlet. Og der er derfor fortsat hul i toppen af regeringspartiet.

Du kan se nogle af de mest opsigtsvækkende citater fra pressemødet her. Ellers tillader jeg mig at springe videre til et par af dagens andre nyheder.

'Druk' vinder filmpris

Thomas Vinterbergs film 'Druk' har vundet prestigefyldt pris.
Thomas Vinterbergs film 'Druk' har vundet prestigefyldt pris. Foto: TV 2

Det danske komediedrama 'Druk' har modtaget den mest prestigefyldte pris ved dette ĂĄrs London Film Festival.

I filmen kaster de fire gymnasielærere - spillet af Mads Mikkelsen, Lars Ranthe, Thomas Bo Larsen og Magnus Millang - sig en dag ud i et forsøg, hvor de konstant har en promille svarende til to glas vin i blodet.

Afgørelsen begrundes med, at 'Druk' har en enorm publikumsreaktion på sociale medier og er "en skarpsindig granskning af den midaldrende mand i krise".

Antal indlagte bekymrer ekspert

Det seneste døgn er der registreret yderligere seks coronarelaterede dødsfald.

Det er det højeste antal døde siden midten af maj, og samlet set 686 personer er nu døde med coronavirus, viser tal fra Statens Serum Institut.

Men udover flere døde har Danmark også oplevet en stigning i antallet af indlagte, der i løbet af det seneste døgn er steget med 10 til 129.

Det er ifølge professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet Hans Jørn Kolmos mere urovækkende end antallet af døde. Han siger, at det går den gale vej.