USA VALG

Landmand pløjer halvanden kilometer langt 'TRUMP' i sin mark

Landmanden Doug Koehn pløjer TRUMP i sin mark for at markere, at han ikke længere synes, at demokraterne repræsenterer folk som ham.

Det er ikke bare endnu en almindelig dag på landet i den lille by Limon i den amerikanske delstat Colorado.

Landmanden Doug Koehn har inviteret venner, naboer og familie på besøg på sin gård, da han vil markere den særlige dag.

- Jeg ville gerne gøre noget stort for at vise min støtte til præsident Trump, fortæller han.

Doug Koehn hægter sin plov på sin grønne John Deere-traktor og kører ud mod en af sine marker.

I dag har han sat sig for at pløje bogstaverne ”TRUMP” ned i en halvanden kilometer lang del af sin mark. Han vil nemlig vise, at han for første gang i sit liv er begyndt at gå op i politik.

- Jeg har aldrig stemt i hele mit liv. Ikke engang ved et præsidentvalg. Der har aldrig været en kandidat, hverken på den demokratiske eller republikanske side, der virkelig motiverede mig for at gå hen og stemme, fortæller han til TV 2, mens han begynder at pløje T’et i Trump.

Frygter for at miste sin frihed uden Trump

Dough Koehn har tilbragt hele sit liv på landet. Det er det eneste liv, han kender til.

Det er et liv langt væk fra politikerne i Washington DC, et liv langt væk fra USA’s storbyer, og så er det et liv, hvor han har gjort, lige hvad han vil.

- Jeg vil have min frihed. Jeg kan lide at gå på jagt, jeg elsker at eje våben og skyde bare for sjov. Jeg frygter, at hvis demokraterne med Joe Biden kommer til magten, så vil jeg miste den frihed. De vil forsøge at tage mine våben fra mig,

Selvom han egentlig ikke føler, at han mistede noget af den frihed, dengang Obama var præsident, så føler Dough Koehn, at det demokratiske parti er ved at ændre sig i en mere venstreorienteret retning.

Og det er den retning, han mener, at Trump kan stoppe.

- Hvorfor ville Trump være præsident, hvis han ikke havde en oprigtig ambition om at gøre USA til et bedre land, et mere frit land? Han var allerede rig, han var allerede kendt, før han gik efter posten som USA’s præsident. Det var netop det, der fik mig op af stolen og stemme, fortæller han.

Lyn-analyse

Frihed er altid det enkeltstående begreb, som amerikanere definerer deres eget land med. De har en opfattelse af, at de er lidt mere frie end andre mennesker på kloden.

Især blandt Trumps vælgere hersker der indtrykket af, at USA bliver et ufrit land, hvis Joe Biden bliver præsident. At de så ikke længere vil kunne dyrke deres religion og købe våben som det passer dem.

De mener, Obama undskyldte for USA's gerninger. Og en rigtig amerikaner undskylder ikke. Han lader sig beundre af resten af verden.

Alle i omgangskredsen og familien er tidligere demokrater

Familie, venner og naboer har samlet sig langs markvejen for at se Dough Koehn pløje ”TRUMP” færdig.

Ligesom sin mand var det Trump, der fik Doug Koehns kone, Jonie Koehn – livslang demokrat - på andre tanker.

- Efter fire år med Obama begyndte jeg at tænke, hvad er det lige, der sker? Så fik han fire år mere, og det var nok. Obama drev dette land i en mere socialistisk retning, som jeg ikke kan støtte, fortæller Jonie Koehn til TV 2.

Præsident Trump har også omvendt flere tidligere demokrater, der står langs vejen og hepper på Doug Koehn. En af dem er vennen Michael Goseage.

- Jeg stemte på Obama to gange. Jeg hader at indrømme det. Jeg har været demokrat hele mit liv, fordi mine forældre var det, men det demokratiske parti er slet ikke, hvad det har været. Det er blevet mere socialistisk, og partiet har glemt, hvad der er vigtigt for os ude på landet, fortæller han.

For Dough Koehn fylder det også meget, at han mærker en klar forskel mellem by- og landmennesker i USA.

- Folk i byen har ikke den samme politiske overbevisning som os herude på landet har, hvilket er fint nok. Alle er frie og må tænke, hvad de vil. Men vi er vores egne på landet, vi har en anden mentalitet. Jeg siger ikke, det er rigtigt eller forkert, men jeg nyder min frihed, og jeg føler, den er ved at forsvinde, fortæller Doug Koehn, idet han er ved at være færdig med at pløje.

Halvanden kilometer lang begejstring er nu mejet i marken, og om nogle uger ved de alle sammen, om det også giver fire år mere til deres præsident Donald Trump.