Nyheder

Dagens nyheder 18. oktober

LIGE NU

Livecenteret opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Forsvunden kvinde i Nordjylland

Nordjyllands Politi efterlyser 77-årige Jytte Rasmussen på Twitter. Hun er gået fra en adresse i Hjørring i eftermiddag. Man leder efter hende med hundepatruljer og drone, lyder det fra politiet.

'Druk' vinder pris for bedste film

Thomas Vinterbergs film 'Druk' har vundet prisen for bedste film til London Film Festival. Det skriver The Guardian. Festivalen fandt i år sted i noget anerledes rammer grundet coronapandemien.  

Politi: Du kan først køre lang tid efter, du har røget hash

Sydjyllands Politi minder om, at hvis man har røget hash, kan man først køre bil længe efter. Det skriver kredsen på Twitter. 

Afgørelse i cypriotisk valg

Arkivfoto. Ersin Tatar.

Nordcyperns premierminister, Ersin Tatar, vinder søndagens præsidentvalg med 51,74 procent af stemmerne. Det viser de officielle resultater ifølge statslige medier, skriver Reuters og AFP ifølge Ritzau.

Politiet troede indsamlere var bedragere

Først var meldingen, at man skulle være på vagt overfor to mænd iklædt t-shirts fra Børns Vilkår, der gik rundt i det sydlige Aarhus og bankede på døre og bad om personlige oplysninger. Men så viste det sig, at de to mænd rent faktisk var fra Børns Vilkår, og at formålet var "legalt". Det korrigerer Østjyllands Politi på Twitter.

Politiet advarer: Giv ikke disse to mænd dine oplysninger

To unge mænd går ifølge flere anmeldelser, som politiet har modtaget, rundt i det sydlige Aarhus iført hvide t-shirts, hvor der står "BØRNS VILÅR" på. De to ringer på hos folk i området og beder om, at dem, der åbner, skriver deres personlige oplysninger ind på en iPad. Det skriver Østjyllands Politi på Twitter, der advarer kraftigt mod, at man giver de oplysninger. 

Denne søndag er der landsindsamling for Børns Vilkår over hele landet.

Dødstal i Nagorno-Karabarkh opgjort

Søndag har forsvarsministeriet i det konfliktramte område Nagorno-Karabakh registreret 37 dødsfald i dets militær. Dermed har konflikten, der brød ud 27. september, kostet 710 personer livet, skriver Reuters, der citerer nyhedsbureauet Interfax. 

10-årig dreng forsvundet

En 10-årig dreng var tidligere forvundet ved plantagen ved Rubjerg Knude i Nordjylland. Det skriver Nordjyske. Han forsvandt ifølge avisen omkring 14.30 søndag eftermiddag, og en lille time efter blev politiet alarmeret. Man leder efter drengen med drone og hundepatrujler. Han blev fundet i god behold klokken 16.55.

Kiosk-medarbejder stukket med kniv under røveri

En medarbejder i en kiosk i Helsingør er søndag eftermiddag blevet stukket med en kniv i forbindelse med et røveri af kiosken. Gerningsmanden stak herefter af, uden at have fået noget med fra kiosken, fortæller Flemming Hansen, vagtchef ved Nordsjællands Politi, til TV 2. Vagtchefen ved ikke i hvilket omfang, offeret er kommet til skade. 

Politiet er fortsat tilstede i Helsingør, hvor man leder efter gerningsmanden blandt andet med hunde. Det er en 180 centimeter høj mand, iklædt helt mørkt tøj og med sorte handsker med hvide Nike-logoer på.

Titusinder på gaden i Minsk

Demonstranter i Minsk.

Titusinder af mennesker protesterer søndag i den hviderussiske hovedstad, Minsk. De forlanger, at landets præsident, Aleksandr Lukasjenko, går af. Demonstranterne har fra officielt hold har mødt trusler om, at der kan blive brugt skydevåben mod dem. Men det holder dem ikke tilbage. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ung mand fundet død i baggård

En 19-årig mand fra Løgstør blev lørdag morgen fundet død i en baggård i Aalborg. Det skriver Nordjyske. Nordjyllands Politi går ud fra, at manden er faldet fra en svalegang og ned på et halvtag. Ifølge politiet tyder det ikke på, at der er tale om en forbrydelse. Den unge mand blev erklæret død ved lægens ankomst. De pårørende er underrettet. Mandag skal der holdes ligsyn i sagen.

Femårsgrænse for nedfrysning af æg ophæves

Alle Folketingets partier er blevet enige om at ophæve den nuværende grænse på fem år for nedfrysning af kvinders æg i forbindelse med fertilitetsbehandling. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse. Fremover vil kvinders æg kunne opbevares nedfrosset, indtil kvinden fylder 46 år, hvis de er taget ud i forbindelse med fertilitetsbehandling eller sygdom.

Minister vil kontrollere producenter af krigsudstyr

Regeringen vil tirsdag fremsætte et lovforslag i Folketinget, der skal sikre bedre kontrol af virksomheder, og hvem de handler med. Det oplyser erhvervsminister Simon Kollerup (S). Lovforslaget skal forhindre sager som eksempelvis den mod den danske virksomhed Terma, der, som TV 2 har kunnet fortælle, er politianmeldt for at have trodset et forbud mod at eksportere militært udstyr til brug i borgerkrigen i Yemen.

DSB melder om fejl i app

Der er i øjeblikket en fejl i DSB's app, som gør, at købte billetter og kort ikke kan fremvises. 

Mand fanget i tolden - havde ti kilo narko i kuffert

En 60-årig mand blev lørdag formiddag fanget i tolden i Københavns Lufthavn med ti kilo råopium i sin kuffert. Det skriver Ekstra Bladet. Manden ankom til Danmark fra Tyrkiet, og han nægter sig skyldig i sagen om indsmugling af det narkotiske stof. Manden blev varetægtsfængslet frem til 18. november efter et grundlovsforhør.

Caféejer overfaldet med kniv

En 35-årig mand blev lørdag aften ramt af knivstik under et skænderi på en café i Grindsted. Det oplyser Sydøstjyllands Politi. Manden var indehaver af caféen, og han er uden for livsfare, oplyser politiet. En 47-årig mand er sigtet for forsøg på manddrab og bliver søndag stillet for en dommer i Retten i Kolding. De to mænd kender hinanden i forvejen, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Morder benådet af den britiske dronning

Den 42-årige Steven Gallant er benådet af den britiske dronning Elizabeth for sin indsats sidste år i forbindelse med et terrorangreb på London Bridge i den engelske hovedstad. Det skriver flere britiske medier - heriblandt The Guardian og The Telegraph. Den morddømte Steven Gallant forhindrede terroristen Usman Khan i at udføre sit angreb, og defor kan Gallant se frem til at få sin dom reduceret med ti måneder.

Mand ramt af skud fra politiet

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) vil indlede en undersøgelse af en skudepisode i Dragør natten til søndag. Det skriver DUP i en pressemeddelelse.

DUP bekræfter oplysningerne over for TV 2, men vil ikke udtale sig yderligere.

Københavns Politi indberettede episoden, som skete i forbindelse med en såkaldt politiforretning, til politiklagemyndigheden klokken 02.23 natten til søndag. En yngre mand blev ramt af skud fra politiet, og manden er indlagt på sygehuset. Hans pårørende er underrettet, lyder det. DUP har sendt efterforskere til Dragør for at klarlægge, hvad der skete før, under og efter skudepisoden.

Dansk erhvervskæmpe politianmeldt

Virksomheden Terma fra Lystrup nord for Århus er blevet politianmeldt for sin rolle i borgerkrigen i Yemen. Politianmeldelsen kommer på baggrund af en undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen, der blev igangsat efter afsløringer fra TV 2 og Danwatch. Tidligere i år kom det frem, at Termas udstyr er blevet brugt i krigen i Yemen.

Solouheld sendte tre unge på hospitalet

På Bornholm er der i nat sket et solouheld med tre tilskadekomne i en personbli. Det oplyser vagtchef Rune Kongsgaard til TV 2.

- Tre unge mennesker er kommet til skade. De er sendt til observation på Bornholms Hospital, men er nu udskrevet, lyder det.

Uheldet skete omkring klokken 01.00 på Søndre Landevej i nærheden af Arnager. Billeder fra ulykkesstedet viser, at en personbil er endt på siden i en grøft.