GO'

20-årig student flyttede ud i øde hytte uden strøm og vand

For at komme væk fra forventninger og stress flyttede 20-årige Daniel Boel Nielsen til en øde hytte i Norge, hvor han var i seks uger.

Daniel Boel Nielsen blev i sommer student med et snit på 10,8. Han var den type elev, der gjorde sig umage med den uendelige bunke af afleveringer, han var formand i to foreninger, og han gik til sport i sin fritid.

Han gjorde aldrig noget halvt, og han var ambitiøs.

Han vil ikke kalde sig ”12-tals-dreng”, for et 12-tal var ikke målet. Det var ikke godt nok. Han skulle præstere, men det skulle være på en måde, der samtidig var meningsfuld, fortalte han sig selv.

Daniel Boel Nielsen blev student fra Rosborg Gymnasium i Vejle i sommeren 2020.

Men presset og travlheden føltes ikke meningsfuldt. Det var som om, at han ikke trak vejret helt i bund.

Så da han i sommer stod med en studenterhue i hånden, et aflyst højskoleophold, intet job og ingen kæreste, tog han en beslutning. Han var træt af det stressede liv og ville finde et sted, hvor han kunne få ro på sig selv.

- Det var en idé, jeg havde haft om at komme væk fra alt det stress og sociale medier. At komme ud i den ro, hvor jeg kunne tænke over, om det gav mening at leve på den måde, fortæller han i ’Go’ morgen Danmark’.

Valget faldt på en øde hytte i Norge.

Hvem er jeg?

Han fandt en lille rød træhytte med udsigt over en sø. Hytten havde hverken vand, varme eller strøm.

Daniel Boel Nielsens primitive hjem i seks uger. Han havde medbragt mad hjemmefra, men hvis han skulle handle, måtte han først vandre fem kilometer og cykle 10 kilometer til den nærmeste by.

Her brugte han seks uger på at vandre, fiske, tænke og skrive dagbog.

Hver morgen startede han med en portion havregrød, mens han skrev nogle filosofiske spørgsmål ned, som han kunne fundere over i løbet af dagen.

Hvem er jeg? Hvem vil jeg gerne være? Hvad er en lille ting, man kan gøre, som over et langt liv bliver til noget stort?

Daniel Boel Nielsen badede i søen og drak vand fra de omkringliggende kilder.

Han kom frem til, at han eksempelvis kunne samle ét stykke skrald op i naturen dagligt, og på et langt liv ville det blive til 18.000 stykker skrald. Eller 18.000 smil, hvis man smiler til en fremmed hver dag.

Alle dage er specielle

Når han sad og så solopgangen, tænkte han på travlheden, der fortsatte i sit vanlige gear derhjemme. Folk stiger stadig ombord på en bus hver eneste dag for at komme ind i et klasselokale og præstere.

- Jeg er bare her, og jeg skal ikke være noget, tænkte han.

Selvom Daniel Boel Nielsen var alene hele dagen, følte han sig ikke ensom.

Han nød roen og muligheden for at fordybe sig i sine tanker i stedet for at bruge alle ledige minutter på at kigge på sociale medier.

Daniel Boel Nielsen skrev dagbog hver dag. Han nåede at skrive 220 sider i sin dagbog på de seks uger.

Daniel Boel Nielsen vendte hjem til Danmark 17. september efter seks ugers stilhed og alenetid i Norge.

I Norge lykkedes det ham at komme bedre i kontakt med sig selv, fordybe sig og ryste alle forventningerne af sig.

Nu forsøger han at holde fast i roen, selvom han er kommet hjem i de vante danske omgivelser. I sin dagbog skriver han om mennesker, han møder og sine tanker.

Han havde et kort besøg af sin bror og far, men ellers var han alene hele tiden.

- Der er så mange dage, som bare forsvinder, og som vi aldrig husker. Når jeg skriver dagbog giver det mig mulighed for at tænke over dagen, og for at se at alle dage er specielle, siger han.

Han har også lavet nogle regler for sig selv, så computeren er kommet ud fra værelset, og han bruger ikke tid på at scrolle på sin telefon. I stedet læser han bøger og skriver dagbog.

Han vil helt klart anbefale sin tur til andre, selvom han godt er klar over, at det ikke er alle, der ville have lyst til seks uger i sit eget selskab.

- Man kan også prøve det bare i en weekend, siger han.

Se hele interviewet med Daniel Boel Nielsen i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY