Nyheder

- Jeg er rasende, siger Sofie Carsten Nielsen

De radikales politiske leder er chokeret over beskyldninger fra en partikollega om, at hun har dækket over en krænkelse fra Morten Østergaard.

Det radikale folketingsmedlem Ida Auken beskylder i et opslag på Facebook den nyvalgte politiske leder i partiet, Sofie Carsten Nielsen, for at have holdt hånden over den tidligere leder Morten Østergaard.

Auken fortæller, at hun selv har gjort Sofie Carsten Nielsen opmærksom på en sag i 2017, og det har nu fået den politiske leder til at tage til genmæle.

Jeg synes, det er uværdigt

Sofie Carsten Nielsen, politisk leder, Det Radikale Venstre

På Facebook skriver hun i et opslag, at hun er "rasende" over anklagerne.

- At Ida vælger at slynge falske påstande om mig og vores landsformand ud på nuværende tidspunkt, kan jeg ikke se som andet end et forsøg på at destabilisere partiet, lyder det videre i opslaget.

Et direkte angreb

Sofie Carsten Nielsen afviser ligeledes over for TV 2, at hun har haft kendskab til den omtalte sag.

- Det afviste jeg i lørdags, det gjorde landsformanden også, og jeg synes karakteren af denne sag er en, man ville kunne huske, lyder det med henvisning til, at Ida Auken siger, at hun lørdag gjorde folketingsgruppen opmærksom på sagen i en fortrolig mail.

Partiformanden kan kun se Aukens udmelding som "et direkte angreb mod partiet", lyder det.

- Det er ret chokerende for mig. Der var fuld opbakning i hovedbestyrelsen i går, og det her betyder, at man er sat tilbage igen. Jeg synes, det er uværdigt. Det er også uværdigt for Det Radikale Venstre, at det her skal foregå sådan, siger hun og fortæller, at hun har forsøgt dialog med Ida Auken uden held.

Får det her konsekvenser for Ida Auken, hvis hun vil vende tilbage til partiet, efter hun har været på sygeorlov?

- Jeg går ud fra, Ida Auken selv har gjort sig overvejelser om sin fremtid, siger Sofie Carsten Nielsen.

Har kendt til sag i flere år, mener Auken

Anklagerne fra partikollegaen går blandt andet på, at Sofie Carsten Nielsen allerede i 2017 skulle være gjort opmærksom på en sag, som Ida Auken havde bedt hende gribe ind i.

- Jeg er ikke i tvivl om, at Sofie Carsten Nielsen vidste, hvordan Morten Østergaard opførte sig, og valgte at dække over ham, i stedet for at tage det nødvendige opgør, skriver Ida Auken.

Den seneste uge har Sofie Carsten Nielsen flere gange fastholdt, at hun ikke kendte til, at Morten Østergaard havde krænket andre end det radikale folketingsmedlem Lotte Rod.

Mandag erkendte Sofie Carsten Nielsen dog, at hun siden midten af september har vidst, at det radikale folketingsmedlem Katrine Robsøe også havde følt sig krænket af Morten Østergaard.

Ifølge Ida Auken har Sofie Carsten Nielsen altså kendt til endnu en "særdeles alvorlig sag" i over tre år.

TV 2 forsøger at få en kommentar fra Ida Auken og Morten Østergaard.