Tech

Dagens nyheder 14. oktober 2020

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Stigende udl√•n af fysiske b√łger p√• biblioteker

For f√łrste gang i en √•rr√¶kke steg udl√•net af fysiske b√łger p√• landets biblioteker i 2019.

I alt blev der udl√•nt 24,4 millioner fysiske b√łger p√• landets folkebiblioteker sidste √•r. Det er en stigning p√• 45.000 sammenlignet med 2018. Det skriver Kulturmonitor.

Danmark vinder smal sejr over England

For f√łrste gang siden 1983 vinder det danske herrelandshold i fodbold over England p√• Wembley. 100-kampjubilar Christian Eriksen scorer m√•let i 1-0-sejren.

Opbakning fra byr√łdder til radikal leder

Radikale kommunal- og regionalpolitikere har luftet bekymringer til m√łde med den politiske leder Sofie Carsten Nielsen onsdag. Byr√łdderne st√•r samlet bag hende, forsikrer formand.

Alle fly til Bornholm er aflyst

K√łbenhavns Lufthavn har valgt at aflyse to afgange og rykke en enkelt afgang til i morgen tidlig. Aflysningerne skyldes, at Bornholm er ramt af et meget kraftigt bl√¶sevejr. Indtil videre vides det ikke, om dagens sidste fly fra Bornholms lufthavn, kan komme afsted.

Ny Lillebæltsbro åben igen

Efter et trafikuheld med en v√¶ltet lastbil tidligere p√• aftenen, er Ny Lilleb√¶ltsbro ved E20 √•ben igen. Det skriver Fyns Politi p√• Twitter og opfordrer til forsigtig k√łrsel.

Ny Lillebæltsbro spærret

Motorvej E20 ved Ny Lilleb√¶ltsbro er sp√¶rret i retning mod Jylland p√• grund af en v√¶ltet lastbil. Politi og redning er p√• stedet. Det er endnu uvist hvorn√•r der gen√•bnes. Det skriver Vejdirektoratet.

Danmark forlænger grænsekontrol til maj 2021

Den danske regering har onsdag meddelt EU, at man forlænger den midlertidige grænsekontrol til 11. maj 2021. Det fremgår af en orienteringsskrivelse i Folketingets retsudvalg.

Demonstrationer mod Thailands premierminister

Tusindvis af thailandske demonstranter har onsdag aften sl√•et lejr udenfor premierminister Prayut Chan-o-chas kontor i Thailands hovedstad, Bangkok. De kr√¶ver if√łlge Reuters, at han tr√¶der tilbage.

18-årig sigtet for millionsvindel

En 18-årig mand er blevet anholdt og sigtet for at have franarret en ældre mand mere end en million kroner ved at udgive sig for at være politimand.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Tysk turist omkommet

En 69-√•rig tysk turist mistede onsdag eftermiddag livet, da han var ude at surfe p√• Ringk√łbing Fjord.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Remoulade tilbagekaldt

K-Salat tilbagekalder et parti K-Salat Diner Remoulade p√• grund af risiko for g√¶ring i produktet. G√¶ringen skyldes v√¶kst af luftproducerende m√¶lkesyrebakterier og/eller g√¶r. Dette kan for√•rsage, at produktet svulmer op. Det drejer sig om f√łlgende produkter.

Bedst f√łr dato: 19-12-2020, Lot nr: DE20HSI 

Bedst f√łr dato: 09-03-2021, Lot nr: DE20IJP

Bedst f√łr dato: 10-03-2021, Lot nr: DE20IVP

Radikal landsformand afviser orientering fra Auken

Radikale Venstres landsformand, Svend Thorhauge, afviser, at det radikale folketingsmedlem Ida Auken i 2017 skulle have orienteret ham om, at Morten √ėstergaard havde kr√¶nket en kvinde p√• Folkem√łdet p√• Bornholm samme √•r.

Mand fængslet for 26 tilfælde af groft bedrageri

En 40-√•rig mand er blevet straffet med to √•rs f√¶ngsel for 26 tilf√¶lde af groft bedrageri. Det har en enig domsmandsret i Retten p√• Frederiksberg besluttet. Manden har blandt andet i 20 tilf√¶lde narret h√•befulde boligs√łgende til at overf√łre depositum for lejem√•l, som han ikke r√•dede over. Han modtog dommen.

36 håndværkere smittet med coronavirus i Faxe

143 √łsteurop√¶iske byggearbejdere p√• Haslev-egnen blev testet for coronavirus s√łndag aften. Forel√łbig er 36 af de 143, der bor p√• tre adresser i Faxe Kommune, blevet konstateret smittet med coronavirus. Det oplyser politiet p√• et pressem√łde.

Kraftig storm på Bornholm

Det bl√¶ser lige nu voldsomt p√• Bornholm med str√łmafbrydelser og oversv√łmmelser til f√łlge. S√•ledes har der p√• grund af et v√¶ltet tr√¶ v√¶ret str√łmafbrydelse i dele af Svaneke, Gudhjem og Aakirkeby, skriver TV 2 Bornholm.

Gyldent Daggry-leder skal i fængsel

Lederne af den gr√¶ske gruppe Gyldent Daggry er id√łmt f√¶ngsel for at have drevet en kriminel organisation forkl√¶dt som et politisk parti. Lederen og partiets grundl√¶gger, Nikos Michaloiakos, skal 13 √•r i f√¶ngsel. Fem √łvrige fremtr√¶dende medlemmer er ogs√• id√łmt f√¶ngsel, skriver AFP.

Id√łmt f√¶ngsel for spiritusk√łrsel

En 34-√•rig mand er onsdag id√łmt halvandet √•rs f√¶ngsel for i en brandert i juni at have p√•k√łrt en 63-√•rig cyklist p√• Tarp Byvej nord for Esbjerg. Den 63-√•rige mand mistede livet. Det oplyser anklagerfuldm√¶gtig Malene Ann Hansen.

√Ür√łf√¶rger aflyser afgange

P√• grund af kraftig vind er to afgange med √Ür√łf√¶rgerne fra S√łby med Fynshav aflyst - det g√¶lder klokken 14.15 og 17.05. Afgange fra Fynshav klokken 15.30 og 18.20 ogs√• aflyst. Det skriver TV 2 Fyn.

Mand f√¶ngslet efter knivstik i Br√łndby

Retten i Glostrup har onsdag l√łsladt en 42-√•rig kvinde, mens en 31-√•rig mand er blevet varet√¶gtsf√¶ngslet. De to er sigtet i en sag, hvor en 38-√•rig mand mandag i Br√łndby if√łlge anklageskriftet blev stukket 20 gange i brystkassen, maven og ryggen.

Politi advarer om tricktyve i Aalborg

Nordjyllands Politi advarer om tricktyve, der lige nu er p√• spil i forretninger i Aalborg. De forvirrer personalet og stj√¶ler det, de kan, oplyser politiet. Tyvene har allerede v√¶re flere steder i byen.