Nyheder

Amerikansk akutlæge advarer om anden bølge

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Hvad skete der? Coronasmitten på de danske minkfarme har nu bredt sig til Vestjylland, hvor der er blevet konstateret smitte på to minkfarme i Videbæk og én Ringkøbing. 

Hvad var status? Lørdag blev der registreret 444 nye smittetilfælde i Danmark. 103 personer er indlagt. I alt har 667 personer i Danmark mistet livet med coronavirus. Se alle de seneste tal her.

Amerikansk akutlæge advarer om anden bølge

En akutlæge i USA advarer om, at en anden bølge er på vej. Megan Ranney, der er akutlæge ved Brown University i Rhode Island, siger til CNN, at hun oplever en stor stigning i covid–19–patienter, ligesom hendes kollegaer også gør.

– Vi ser alle en stigning i antallet af covid–19–patienter, der kommer ind på vores skadestue, som er meget syge og kræver indlæggelse, siger Megan Ranney.

35 nye dødsfald blandt smittede i Moskva

Russiske sundhedsmyndigheder har lørdag registreret 35 nye dødsfald blandt smittede i Moskva. 5.595 smittede har mistet livet i Moskva siden udbruddet. I hele Rusland er 1.285.084 borgere konstateret smittet. Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

Mundbind er nu obligatorisk i Tehran

Lørdag blev det obligatorisk at bære mundbind i Irans hovedstad, Tehran, hvor indbyggerne nu kan se frem til en bøde, hvis de ikke husker mundbindet. 

Tre ud af fire smittede udviser ingen symptomer

Corona–symptomer er ifølge et nyt britisk befolkningsstudie et upålideligt tegn på, hvem der er smittet. For langt de fleste, der er smittede, har ikke symptomer, viser undersøgelsen. Den danske professor Irene Pedersen, der er en af forskerne bag rapporten, kalder det "overraskende" i pressemeddelelsen fra Aarhus Universitet.

Opholdsforbud forlænges i Jomfru Ane Gade

Nordjyllands Politi har forlænget opholdsforbuddet i Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde i Aalborg til og med den 14. oktober 2020.

Knap 27.000 nye smittetilfælde registreret i Frankrig

I Frankrig er der registreret 26.896 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn. Det meddeler det franske sundhedsministerium.

Trump: Jeg har det rigtig godt

Lørdag aften dansk tid mødte USA's præsident Donald Trump igen sine tilhængere ved et vælgermøde i Det Hvide Hus. 

– Jeg har det rigtig godt, sagde Donald Trump, hvor han også hentydede til, at USA snart vil overvinde coronavirussen.

– Vores land vil overvinde den her forfærdelige Kina–virus, som vi kalder den, og vaccinen kommer snart, på rekordtid. Vi vil udrydde virussen en gang for alle over hele verden, sagde præsidenten, mens publikum hujede og heppede. 

Joe Biden er igen testet negativ for covid-19

Den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden testes regelmæssigt for coronavirus, og lørdag oplyser hans kampagne, at han er testet negativ igen. Testen er taget inde Biden skal til et vælgermøde i delstaten Pennsylvania. 

En række Jensens Bøfhus-restauranter er i fare under coronakrisen

Fire af kæden Jensen Bøfhus' i alt 21 restauranter i Danmark kan ikke længere få økonomien til at løbe rundt, skriver TV2 Fyn. Der bliver nu blandt andet drøftet midlertidige lukninger, sammenlægning af restauranter og nedsat arbejdstid, oplyser administrerende direktør Anders Nikolaisen til mediet.

Spansk parti kalder nedlukning af Madrid for ulovlig

Det spanske parti Vox vil appellere den spanske regerings beslutning om at indføre undtagelsestilstand i Madrid, som betyder, at den spanske hovedstad er lukket ned. Det højreorienterede partis leder, Santiago Abascal siger, at beslutningen er ulovlig. De lokale myndigheder i Madrid er også mod beslutningen. Det skriver The Guardian.

Trump taler om covid-19 med Canadas premierminister

Den canadiske premierminister, Justin Trudeau, og den amerikanske præsident, Donald Trump, talte lørdag i telefon om, hvordan de to lande håndterer coronakrisen, skriver CNN, der dog ikke har oplysninger om samtalen. Trump blev konstateret smittet i sidste uge, men er ifølge Det Hvide Hus ved at være frisk igen. Trudeaus kone blev smittet i marts.

Demonstranter går på gaden i Helsinki

I den finske hovedstad, Helsinki, samledes et par hundreder lørdag for at demonstrere mod coronarestriktioner i landet. Demonstrationen gik under navnet "For humanitet, ytringsfrihed og selvbestemmelsesret". Borgere har også været på gaden i Tyskland og Skotland lørdag for at protestere mod restriktioner. 

Myanmar registrerer højeste daglige smittetal

Det sydøstasiatiske land Myanmar har registreret 2158 nye smittede lørdag, og det er det højeste daglige antal siden coronavirusset brød ud. Landet har i alt konstateret smitte hos 26.064 personer, og 598 personer har mistet livet, imens de var smittet. 

Bodega-ejer sigtet for coronaovertrædelse

Ejeren af Bodega Sct. Hans i Viborg fik torsdag aften en bøde, da antallet af gæster oversteg det gældende forsamlingsforbud. Og selv om han accepterer bøden, er han træt af restriktionerne, fortæller ejer Bjørn Duch til Viborg Stifts Folkeblad.

– Du kan ikke holde en fornuftig forretning kørende, når du bliver lukket ned klokken 22. Det kan ikke på nogen måde lade sig gøre, siger han.

Tusinder demonstrerer mod coronarestriktioner i Berlin

Tusindvis af tyskere har demonstreret mod Tysklands regerings coronarestriktioner i Berlin, den tyske hovedstad. Nyhedsbureauet dpa skriver, at demonstranterne lørdag gik stille igennem byen og protesterede mod det, de kalder "en frygtens kampagne".

På det seneste er der kommet mere og mere modstand blandt tyskerne mod restriktionerne, der skal bremse smitten med covid-19. Mange mener, at der skal tages mere hensyn til personlig frihed.

28 børn og seks medarbejdere sendt hjem fra institution

Et barn fra Hørby Børnehus er konstateret smittet med coronavirus. Det betyder, at 28 børn og seks medarbejdere er sendt hjem. Det skriver Frederikshavn Kommune.

Da der er tale om små børn, kan forældrene selv vælge, om børnene skal testes eller ej.

Vælger forældrene ikke at få børnene testet, skal de i stedet holdes hjemme i en uge og må kun komme tilbage i institutionen, hvis de ikke udviser symptomer på coronavirus.

Overlæge: Smitte går i den rigtige retning

Lars Østergaard, ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital, vurderer, at smittetallene går den rigtige vej.

- Det ser ud til, at det går i den rigtige retning. Men når man ser på forskellige steder i landet, er der stadig en ujævn smitte.

Indlagte på de danske hospitaler falder også, og her hæfter Lars Østergaard sig ved, at de indlagte er yngre i anden bølge.

- Dem, der er indlagte nu, er yngre, end dem vi havde i foråret. Det gør, at man får et knap så alvorligt forløb.

444 nye coronatilfælde i Danmark og to døde

444 nye tilfælde med coronavirus er der registreret i Danmark siden fredag. Antallet af indlagte falder med 3 til 103. Der er to døde. Det oplyser SSI.

28 børn og seks medarbejdere sendt hjem fra institution efter coronatilfælde

Et barn fra Hørby Børnehus er konstateret smittet med coronavirus. Det betyder, at 28 børn og seks medarbejdere er sendt hjem. Det skriver Frederikshavn Kommune. Da der er tale om små børn, kan forældrene selv vælge, om børnene skal testes eller ej. Det skriver Nordjyske.dk

Daglige coronatal forsinkede

De daglige coronatal er forsinkede i dag, oplyser Statens Serum Institut.