TV 2 Echo

Hun har sugardatet i 11 år- nu vil hun undervise andre i sugardating

28-årige Lara Denice Gavidia Linares har, ifølge hende selv, begået alle de fejl, der er inden for sugardating. Men nu elsker hun det.

Så snart hun så sin date stå udenfor den aftalte café, satte den 28-årige kvinde i løb. Iført hvid blazer og matchende højhælede sko, hoppede hun op i favnen på manden. Han svingede hende rundt, som var det taget ud af en romantisk film.

Men i modsætning til de romantiske film handlede mødet ikke om forelskelse. For 28-årige Lara Denice Gavidia Linares er sugardater. Hun tilbyder sit selskab og nærvær ofte i bytte for gaver og nogle gange for et økonomisk bidrag.

Manden, hun mødte, er en af hendes sugardaddies - betegnelsen for mænd, der typisk er ældre og dater yngre kvinder, som de oveni giver gaver eller goder.

Lara Denice har sugardatet i 11 år. I den tid har hun bevæget sig i gråzonen mellem dating og prostitution.

Det fortæller hun om i TV 2 ECHOs nye dokumentar 'I lære som sugardater'.

Begyndte som 17-årig

Lara Denice prøvede sugardating for første gang, da hun som 17-årig mødte en mandlig pilot på en datingside. Piloten inviterende hende på frokost og på shoppetur. Det syntes hun, lød meget godt.

Hvad er sugardating?

Sugardating er et forhold, hvor en ældre person - oftest en mand - giver penge og gaver i form af for eksempel rejser, designertøj eller dyre middage til en yngre person. Manden kaldes en sugardaddy.

Den yngre person giver til gengæld nærvær og intimitet. Intimiteten er ofte - men ikke altid - af seksuel karakter. Kvinden kaldes en sugarbaby.

Sugardating går under begrebet gråzoneprostitution.

Shoppeturen med piloten blev begyndelsen på Lara Denices erfaring inden for det gråzoneunivers, hun selv ser sugardating som.

I den tid har hun, ifølge hende selv, begået alle de fejl, der er. Netop fordi sugardating kan være rigtig svært at finde ud af, fortæller hun. Men nu elsker hun det.

- Jeg var ikke vant til sådan noget

På datingsiden tikkede beskeder ind fra mænd, som inviterede Lara Denice ud. Nogle af dem inviterede på mere luksuriøse dates end andre. Og det tiltalte hende.

Der var især én mand, som hun så meget. Hver gang de sås, hentede han hende i Aarhus, selvom han boede i Tyskland. Han inviterede hende også på ferie til Tyrkiet og tog hende altid med ud at spise.

- Jeg var ikke vant til sådan noget. Så jeg blev lidt tiltrukket af det, fortæller Lara Denice.

At han var nabo til en kendis og havde to dyre biler stod i skarp kontrast til livet som gymnasieelev på SU i Aarhus. Men relationen holdt ikke i længden – blandt andet på grund af den store aldersforskel mellem dem.

- Dengang vidste jeg ikke, at det var sugardating. Det er en glidebane, fordi man kan komme i tvivl, forklarer Lara Denice.

Hvidguldsring og pelse

Som 18-årig begyndte hun at date en mand på Sjælland. Efter den første date fik hun en diamantring i hvidguld. På anden date fik hun en computer og et fladskærmsfjernsyn, og efter den tredje date fik hun to pelse.

- Jeg havde aldrig oplevet kærlighed før. Så jeg troede, han var den rette, fortæller Lara Denice.

Da hun lærte ham at kende, boede hun stadig hjemme og gik også stadig i gymnasiet. Weekenderne brugte hun på at pendle frem og tilbage mellem Jylland og hans hjem på Sjælland. Det gjorde hun i et halvt år.

Bagefter flyttede hun fra forældrene og hjem til ham, som hun troede var sin kæreste.

De nåede at bo sammen i et år. Så opdagede Lara Denice, at han så andre yngre kvinder. Det gjorde han, mens de boede sammen.

- Jeg blev megaked af det, fordi jeg var blevet ført bag lyset i halvandet år, fortæller Lara Denice.

Efter det ville hun ikke være sammen med ham mere. Men uden ham stod hun pludselig uden netværk, uden møbler, penge eller et sted at bo. Det fik hende til at tage et valg, som hun aldrig ville tage igen i dag.

Valgte sugardating til

At Lara Denice valgte at være prostitueret i en måned som 20-årig, ser hun i dag som en erfaring, hun kan bruge i sin rådgivning om sugardating. Netop fordi sugardating befinder sig i en gråzone mellem dating og prostitution.

Da hun var prostitueret, var det et arbejde for hende. Kunder kom for at få sex, og de gik, når de havde betalt. Men efter en måned var det slut.

- At tage penge for sex var ikke noget for mig. Det var koldt og kynisk, og jeg fik det dårligt med mig selv, fortæller Lara Denice.

Bagefter vendte hun tilbage til at date, selvom hun ikke søgte en kæreste. Hun begyndte også at sugardate - denne gang med vilje.

Kender sine grænser

I modsætning til prostitution ser hun sugardating som en livsstil – og derfor elsker hun nu at sugardate. For Lara Denice kan godt lide at møde nye mennesker gennem dating, samtidig med at hun får en god oplevelse ud af det.

- Det gør mig til en god sugardater, at jeg kender mine grænser. Jeg ved, hvad jeg vil have ud af det, og hvad jeg kan give, siger Lara Denice.

Sugardating er et spørgsmål om forventningsafstemning, siger Lara Denice. Derfor ser hun det også som en ærlig form for dating – netop fordi begge parter fortæller, hvad de vil have ud af det på forhånd.

Lara Denice er nu i gang med at begynde en virksomhed, hvor hun vil undervise i og rådgive om sugardating. Indtil videre har hun haft tre betalende kunder, og så har hun undervist en del bekendte og inviterede gæster. Hun fortæller, at virksomheden har en lang venteliste, og at hun regner med at kunne undervise flere betalende kunder inden længe.

Hvorfor kan du uddanne folk til denne verden, som mange mener er meget skadefuld?

- Jeg kan rådgive kvinder i den her verden, fordi jeg ved, hvad opskriften er på at passe på sig selv, siger Lara Denice.

- Det er jo ikke sagt, at de går ud og kan finde ud af det bagefter. Men hvis jeg kan bidrage til, at de passer på sig selv og opnår det, de vil, så har jeg gjort min del.

Men når du har sex med en sugardaddy og får ting eller penge fra ham, er du så ikke en prostitueret nogle gange?

- Hvis man skal se det virkelig, virkelig firkantet. Så kan man få det ud af det, som man vil, siger hun.

Sugardating er ikke for alle

At Lara Denice vil til at undervise i sugardating har givet mange forskellige reaktioner. Blandt andet havde hun en diskussion med en mand om sugardating, der sagde, at han som far væmmes ved det, Lara Denice gør.

- Jeg er blevet kaldt pimp. Det forstår jeg ikke, man kan. For jeg sidder med kvinder over 18 år, som tager et aktivt valg om at komme til mig, siger hun.

- Jeg sætter ikke mænd og kvinder sammen.

Og sugardating er ikke for alle, siger Lara Denice. Det vil hun også gøre opmærksom på i sin undervisning.

Mød Lara Denice i dokumentaren 'I lære som sugardater' på TV 2 PLAY.