Coronavirus

Trump forlader hospitalet: - Vær ikke bange for covid-19

Præsident Trump har ikke haft feber i de seneste 72 timer, siger hans læge.

USA's præsident, Donald Trump, har netop oplyst på Twitter, at han forlader hospitalet natten til tirsdag, efter han blev testet positiv for coronavirus fredag i sidste uge.

- Har det godt! Vær ikke bange for covid. Lad det ikke dominere jeres liv, skriver præsidenten i sit tweet.

- Jeg har det bedre, end jeg havde for 20 år siden, skriver han.

Han oplyser, at han udskrives fra militærhospitalet Walter Reed klokken 18:30 lokal tid (00.30 dansk tid, red.).

Den 74-årige præsidents læger har tidligere bekræftet, at præsidenten har haft feber og har modtaget ilt, efter iltniveauet i hans blod faldt.

Skal modtage mere remdesivir

Trump har modtaget behandling de seneste dage på hospitalet.

Til et pressemøde mandag aften med præsidentens læge, Sean P. Conley, og andre læger, der har behandlet Donald Trump, lyder det, at præsidenten har fået det antivirale lægemiddel remdesivir ad tre omgange.

Han får en fjerde dosis mandag aften, inden han forlader hospitalet, og vil modtage den femte og sidste dosis tirsdag. Det oplyser Brian Garibaldi, der er en af de andre læger til pressemødet.

Sean P. Conley fortæller desuden, at præsidenten ikke har haft feber i de seneste 72 timer.

- Vi er forsigtigt optimistiske, siger Sean P. Conley på pressemødet.

Selvom Trump nu bliver udskrevet, er han stadig syg, siger Sean P. Conley. Han skal til Det Hvide Hus nu, og der vil et hold læger tage med ham.

Lyn-analyse

Besluttede Trump, at han ikke havde brug for en læge til at fortælle ham, at han havde det okay, eller gav lægerne grønt lys? Det er ikke til at vide med sikkerhed. Trumps budskab var ikke til at tage fejl af: Vær ikke bange og lad dit liv ikke blive domineret af covid-19. For støtterne udstråler budskabet styrke og handlekraft, mens det for kritikerne illustrerer Trumps uansvarlighed. Hvordan præsidenten egentlig har det, er ikke til at vide, fordi Trumps læge har mindre troværdighed end en brugtvognsforhandler. Men der er ingen tvivl om, at Trump vil sige det med James Brown: ”I feel good”.

Udover Donald Trump er også hans kone, Melania Trump, testet positiv for coronavirus.

Derudover er flere i Trumps omgangskreds i Det Hvide Hus konstateret smittet. Blandt andre en af hans nærmeste rådgivere, Hope Hicks.