Nyheder

Dagens nyheder 3. oktober 2020

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

55-årig mand dræbt af knivstik

En 55-årig mand er afgået ved døden lørdag aften som følge af et knivstik under et slagsmål i Niva. En 30-årig mand er i kritisk tilstand og indlagt på hospitalet til behandling. Politiet har anholdt tre personer i sagen, oplyser efterforskningsleder ved Nordsjællands Politi Mathias Arvidsen til Ritzau.

Storbritanniens daglige smittetal fordoblet

Lørdag har Storbritannien tilføjet 12.871 nyligt smittede til det samlede antal smittede. Det skriver Reuters på baggrund af data fra den britiske regering. Fredag var tallet 6.968. Lørdagens smittetal er altså næsten en fordobling.

Vind aftaget på Vejlefjordbroen

Vinden er aftaget på Vejlefjordbroen, og derfor advares følsomme køretøjer ikke længere mod at passere broen. Det skriver Vejdirektoratet på Twitter.

Vindfølsomme køretøjer frarådes på Vejlefjordbroen

Vejdirektoratet fraråder vindfølsomme køretøjer at passere Vejlefjordbroen på grund af kraftig vind. Vinden forventes at aftage i løbet af lørdag nat.

Flere personer sendt til behandling efter slagmål og knivstik

Flere personer er sendt til behandling efter et slagsmål lørdag aften i Nivå, hvor der blandt andet blev stukket med kniv. Politiet kan ikke sige noget om motiv eller de tilskadekomnes tilstand på nuværende tidspunkt. Det oplyser Nordsjællands Politi til TV 2.

Politiet efterforsker fortsat knivstikkeri i Ballerup

Københavns Vestegns Politi oplyser, at de stadig er til stede i Ballerup, hvor en mor og datter blev stukket med kniv tidligere lørdag. Knivstikkene var ikke livstruende. Politiet oplyser, at de fortsat efterforsker sagen, og at de ikke har yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

Mand stikker tilfældig ihjel med kniv - er skudt og dræbt af politiet

To personer mistede livet ved hændelsen. Den ene blev stukket ned - den anden blev skudt af politiet.

To personer har lørdag mistet livet efter en episode i Nykøbing Falster. Her gik en mand rundt med flere knive og opførte sig meget truende. Da politiet kom, stak personen en tilfældig på stedet. Herefter skød politiet manden. Begge personer er afgået ved døden, oplyser politiet i en pressemeddelse. 

Trumps læge: Præsidenten har det meget godt

Læge i Det Hvide Hus Sean P. Conley oplyste lørdag på et pressemøde at Donald Trump har det godt. 

- Vi er meget glade for det fremskridt, præsidenten har gjort på nuværende tidspunkt, sagde han.

Boris Johnsons kontor: Betydelige kløfter i forhandlinger

Der er stadig "betydelige kløfter" i forhandlingerne mellem EU og Storbritannien. Det meddeler den britiske premierminister Boris Johnsons kontor, efter at han og EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, lørdag holder virtuelt møde om brexitforhandlingerne. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Læge kommer med nyt om Trumps tilstand

Klokken 17 dansk tid vil læge i Det Hvide Hus Sean Conley på et pressemøde fortælle om præsident Donald Trumps tilstand. Fredag kom det frem, at præsidenten var smittet med coronavirus.

Senator smittet med coronavirus

Ron Johnson.

Den republikanske senator i Wisconsin Ron Johnson er blevet testet posistiv for covid-19. Det skriver CNN. Ifølge hans talsmand har Ron Johnson ikke symptomer og føler sig rask.

Pernille Skipper: Kan love jeg sidder året ud

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, siger efter sin tale lørdag på partiets årsmøde, at partiet snart skal have en ny politisk ordfører. Det gør hun, efter at årsmødet forkastede en dagsorden, hvor en forlængelse af partiets rotationsordning var på. Hvis man havde fulgt den udvidede dagsorden, kunne det have betydet, at Pernille Skipper kunne blive siddende. Hun garanterer dog, at hun bliver året ud.

14 nye indlæggelser med coronavirus

Der er siden fredag registreret 370 nye smittetilfælde med coronavirus i Danmark, oplyser Statens Serum Institut. Der er 14 nye indlæggelser og to dødsfald.

Tre anholdt i Belgien - mistænkt for folkedrab i Rwanda

Tre personer, der mistænkt for at deltaget i folkedrabet i Rwanda, er blevet anholdt i Belgien. Det oplyser den belgiske anklagemyndighed lørdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Flere kilometer kø ved grænseovergange

Der er i øjeblikket betydelig kø af indrejsende ved Kruså og Padborg grænseovergange. Desuden er der flere kilometer kø på motorvejen op til grænsen på grund af efterårsferierejsende med mere, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, som opfordrer folk til at finde alternative indrejseruter.

Ny James Bond-film udskudt igen

Den 25. film i rækken om den britiske agent James Bond er endnu engang udskudt, lyder det i en udtalelse på filmens hjemmeside. Filmen, som har fået navnet "No time to die", skulle have haft premiere i november, men nu er den udskudt til 2. april næste år.

Tyskland: EU skal indføre sanktioner mod Rusland

Her drikker Aleksej Navalnyj ifølge en medpassager en kop te i lufthavnen inden afgangen til Moskva. Kort tid efter fik han det dårligt på flyet.

EU skal indføre sanktioner mod Rusland efter et formodet attentatforsøg på den fremtrædende Putin-kritiker Aleksej Navalnyj. Det siger Tysklands udenrigsminister, Heiko Maas ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Mor og datter stukket med kniv - politi leder efter gerningsmand

Flere ambulancer er rykket ud til gerningsstedet for knivstikkeriet i Ballerup.

To personer er stukket med kniv på Hold An Vej i Ballerup, oplyser vagtchef ved Vestegnens Politi, Brian Munch til TV 2. Der tale om en mor og en datter, og knivstikkeriet er ikke livstruende. Politiet fik anmeldelsen klokken 10.40 og leder i øjeblikket i området efter gerningsmanden, som politiet ikke vil oplyse yderligere om.

Uheld på motorvej - kø i begge retninger

Uheldet på Sønderjyske Motorvej lørdag.

Der er sket et uheld på Sønderjyske Motorvej E45 ved Vojens afkørsel 69 i det sydgående spor. Politiet er på stedet. Desuden er der kø i det nordgående spore fter en tidligere bilbrand. Syd- og Sønderjyllands Politi beder bilister være opmærksomme på kødannelse i begge spor.

Skatteministeriet og to ministre skal kulegraves for tabte milliarder og mulig vildledning

Mistede milliarder og mistanke om vildledning af Folketinget resulterer nu i en undersøgelse af Skatteministeriets håndtering af det kuldsejlede system til ejendomsvurderinger og mulige brud på ministeransvarsloven.