Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Arkivfoto.

TV2.DK giver dig her seneste nyt om coronavirussen fra ind- og udland.

Hvad er status i Danmark? De nyeste tal for smittede viser, at der tirsdag er blevet registreret 392 nye smittetilfælde. Se alle tallene her.

Denne liveblog opdateres ilkke mere.

Dansk Sygeplejeråd: Der er ikke styr på test af medarbejdere i hjemmeplejen

I Region Hovedstaden skal medarbejdere på plejehjem testes for coronavirus i henhold til en aftale mellem regeringen, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening, som blev indgået i juni. Men mange kommuner har ikke styr på det, skriver Berlingske.

Chile går i gang med test af ny vaccine

Chiles sundhedsmyndigheder har givet godkendelse til test af en coronavirus vaccine, som udvikles i samarbejde med kinesiske Sinovac og den amerikanske medicinalgigant Johnson & Johnson. Det er attraktivt for medicinalvirksomhederne at teste vaccinerne i lande som Chile, Brasilien, Peru og Columbia, der alle har høje smittetal i Sydamerika, skriver The Guardian.

Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar

En enkelt meget uheldig aften på Café Guldhornene i Aarhus får nu konsekvenser for masser af mennesker.

Det skriver Aarhus Stiftidende.

Tirsdag kunne to hold studerende, som havde besøgt baren den pågældende dag, fortælle, at 10 af dem efterfølgende er blevet testet positive. Siden er tallet ifølge avisen steget til 25.

Der var også et andet hold medicinstuderende, som besøgte Café Guldhornene den samme dato. Begge hold er nu sendt hjem fra Aarhus Universitet.

Regering vil tvinge afviste asylansøgere til covid-test

Udlændinge- og Integrationsministeriet vil fremlægge et lovforslag, der skal gøre det muligt at tvinge afviste asylansøgere til at blive testet for covid-19, hvis de nægter at lade sig teste, for at undgå at blive hjemsendt.

Det siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

Ministeriet oplyser, at man ikke har tal for, hvor mange det er sket, at en afvist asylansøger har nægtet at lade sig teste for at undgå en hjemsendelse.

Tyrkisk minister antyder, at man ikke registrerer alle smittede

Ifølge The Guardian har den tyrkiske sundhedsminister, Fahrettin Koca, onsdag antydet, at den tyrkiske regering ikke offentliggør tal over smittede, som ikke udviser symptomer på virusset. Han siger, at Tyrkiet kun oplyser om smittede med symptomer, fordi de er vigtigere. Angiveligt viser et dokument, at der eksempelvis var 29.337 dagligt smittede 10. september, men regeringen oplyste kun om 1512 smittetilfælde.

Coronasmitte hos Astana giver Jonas Gregaard Giro-debut

Cykelholdet Astana er i 11. time blevet tvunget til at skifte to ryttere ud på holdet til årets Giro d'Italia grundet coronasmitte.

Det betyder, at den danske rytter Jonas Gregaard får din grand tour-debut, når han skal forsøge at hjælpe landsmanden Jakob Fuglsang til sejr på de italienske landeveje i oktober.

Giro d'Italia indledes på lørdag med en enkeltstart i Monreale på Sicilien.

USA registrerer 38.764 nyligt smittede

USA, der er det hårdest ramte land i verden, har onsdag registreret 38.764 nye smittede borgere. Det bringer landets samlede antal af smittede op på 7.168.077, skriver The Guardian. Der er en smule usikkerhed om det samlede antal smittede. Johns Hopkins University opgør det samlede antal smittede til 7.199.139.

Skole sender klasser hjem på grund af smittet lærer

Klokkerholm Skole, der ligger i Brønderslev kommune i Nordjylland, er en mandlig lærer testet positiv for coronavirus. Det skriver TV 2 Nord, der citerer en besked til skolens lærere og elever. Læreren gik hjem fra arbejde fredag, og onsdag fik han besked på sin testet. Skolen vurderer, at lærerne har haft nær kontakt med tre klasser fordelt over 8. og 9. klasse, og de er nu sendt med påpud om at blive testet, oplyser skolen.

Region kasserer millioner af ubrugte mundbind

Region Syddanmark kasserer millioner af masker og mundbind, skriver TV Syd. Siden marts har regionen kasseret 9,25 millioner masker og mundbind. Det var værnemidler, som skulle beskytte medarbejdere, patienter og besøgende på sygehusene. Men de kasserede værnemidler har ikke været af høj nok kvalitet.
 

Det italienske senat lukker midlertidigt efter smitte

To medlemmer af regeringspartiet Femstjernebevægelsen i Italien er smittet med covid–19 og er derfor gået i karantæne. Det betyder også, at senatet har valgt at nedlægge arbejdet midlertidigt. Alle partiets 95 medlemmer af senatet skal nu testes, oplyser senatets presseenhed ifølge The Guardian.

Amstel Gold Race aflyst

World Tour-cykelløbet Amstel Gold Race aflyses. Det sker på grund af coronarestriktioner i Holland, oplyser løbsdirektør Leo Van Vliet ifølge flere hollandske medier.

Aflysningen var ventet, da det igangværende etapeløb BinckBank Tour netop har aflyst de to etaper, som skulle køres på hollandsk grund.

Fyns Politi sætter fokus på odenseansk hotspot

Fyns Politi ændrer nu ved de hotspot, der før sommeren blev oprettet på Fyn. Det sker som følge af den øgede smittespredning, der sker særligt blandt unge. Sundhedsministeren oplyste tirsdag, at 42 procent af de personer, der er testet positive for coronavirus de seneste to uger er mellem 10 og 29 år.

Derfor bliver Gråbrødre Plads i Odense fra fredag den 2. oktober et hotspot, hvor politiet holder ekstra godt øje med, at forsamlingsforbuddet på 50 personer bliver overholdt.

Hotspots i Odense er: Gråbrødre Plads, Munke Mose, Eventyrhaven, Engen ved Skovsøen.

Smitterekord i Holland

Holland har onsdag registreret 3294 nye smittetilfælde. Det er det højeste daglige antal siden coronaudbruddet. Tirsdag konstaterede landet over 3000 smittede for første gang. Den hollandske regering indførte en række restriktioner mandag.

Coronavirus har stadig godt fat i Aarhus

Onsdagens opgørelse fra Statens Serum Institut viser, at coronavirus stadig spreder sig i Aarhus. Det seneste døgn er der registreret 88 nye smittetilfælde, viser tallene.

Det er det næsthøjeste antal over et døgn, siden coronavirus spredte sig i Aarhus i begyndelsen af august, skriver Århus Stiftstidende. Kun lørdag 26. september overgår onsdagens tal. Der blev der konstateret 96 tilfælde.

534 nye coronasmittede

Onsdagens smittetal er 534 mod 392 tirsdag, altså en stigning på 142. Der meldes om 12 nye indlæggelser og 0 døde som følge af covid-19. I alt er der foretaget 54.946 test. Det samlede antal indlagte falder med fem til 102.

Virksomhed måtte dreje nøglen om: Producerer nu mundbind

En virksomhed i Slangerup er på kort tid gået fra at måtte lukke sit selskab på grund af coronakrisen til med en ny virksomhed at sælge mundbind til flere private virksomheder.

Virksomheden Green Shield producerer i dag 6000 mundbind i timen til cirka to kroner stykket, skriver TV2 Lorry.

Varetægtsfængslet for svindel med hjælpepakke

En revisor og to mænd fra rockermiljøet er onsdag blevet varetægtsfængslet i en sag om svindel med en hjælpepakke.

Afgørelsen om fængsling i fire uger er truffet efter et grundlovsforhør i Retten i Glostrup.

I alt er fire mænd sigtet og fængslet. Ingen af dem ønskede at udtale sig, oplyser senioranklager Sannie Pilebo fra Københavns Politi.

Dansk økonomi skrumper

Ifølge Danmarks Statistik skrumpede den danske økonomi 6,8 procent i andet kvartal sammenlignet med første kvartal.

Tallet bekræfter finansminister Nicolai Wammen (S) i, at økonomien er hårdt ramt af coronakrisen.

– Selvom vi er på rette vej, er der stadig stor usikkerhed. Corona er fortsat iblandt os og påvirker både dansk og international økonomi. Så vi må ikke falde for fristelsen til at tro, at vi er igennem krisen. Det bliver et langt sejt træk, siger han til Ritzau.

Restaurant i Næstved sigtet for manglende mundbind

Sydsjællands og Lolland–Falsters Politi har sigtet en restaurant i Næstved for ikke at bruge mundbind eller visir.

Politiet modtog en anmeldelse tirsdag og tog i den forbindelse ud og undersøgte det nærmere. Både mundbind og skiltning manglede, skriver politikredsen i sin døgnrapport ifølge B.T.

Myndighederne må opgive at få fat i coronasmittede

Styrelsen for Patientsikkerhed, der står for smitteopsporingen i Danmark, må opgive at få fat i knap hver sjette coronasmittede – og dermed de nære kontakter, som de potentielt kan have smittet. Det viser en ny opgørelse, skriver Berlingske.