Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus 26. september

Arkiv.

Denne blog opdateres ikke længere. 

Tak for i dag

Følg med igen i morgen, hvor vi holder dig opdateret på coronapandemiens udvikling.  

Smitteapp har fundet otte smittede på to måneder

Otte borgere har fået konstateret covid-19 i perioden fra 6. juli til 11. september, udelukkende fordi de fik en advarsel i myndighedernes smittestop-app.

Det skriver Berlingske.

I alt har 586 personer angivet som årsag, at de er blevet testet, efter at de har fået besked om smitterisiko i appen.

Gymnasie sender alle elever hjem: - Vi har haft en superspreder, siger rektor

En såkaldt superspreder har lukket Rødovre Gymnasium frem til efter efterårsferien.

Det fortæller rektor Peter Ditlev Olsen til TV 2.

- Der har været en klasse, hvor der har været en super-spreder. Her har der været en eksplosion på baggrund af en superspredning, der er gået ud over klassen, hvor ti er smittet, siger Peter Ditlev Olsen til TV 2.

I alt 30 elever og to lærere er blevet testet positiv. Det er næsten halvdelen af klasserne på skolen, der er berørt af udbruddet.

Peter Ditlev Olsen forklarer videre, at skolen arbejder ud fra en inddæmningsstrategi om at sende nære kontakter hjem.  

- Vi er mange elever, der går imellem hinanden hver dag. Med den spredning, der er sket på skolen, kan vi ikke være sikre på, at smitten ikke har spredt sig til de umiddelbare ikke-nære kontakter, siger rektoren.

Skolen fik allerede i sidste weekend meldinger om de første smittede. Derefter begyndte skolen at lukke dele af undervisningen ned, hvilket ledelsen regnede med ville være nok.

- I formiddag fik jeg så yderligere meldinger ind, hvor blandt andet lærere og nye klasser var blevet smittet. Så vores inddæmningspolitik har ikke været nok, siger Peter Ditlev Olsen.

Derfor har skolen besluttet, at det vil fungere mere hensigtsmæssigt medfjernundervisning.

- Så kommer der lidt på, frem for at vi hver dag skal vurdere, hvem der skal være hjemme, og hvem der skal være på skolen.

Politiet lukker KFUM-Spejdernes landsmøde

Sydøstjyllands Politi har lørdag eftermiddag lukket KFUM-Spejdernes landsmøde i Fredericias store messecenter MesseC.

Det oplyser vagtchef Torben Wind til Fredericia Dagblad.

Ifølge politiet deltog omkring 270 personer samt 30 hjælpere i arrangementet.

Politiets jurister har vurderet, at arrangementet ikke stemte overens med retningslinjerne for at forhindre smitte med coronavirus.

Gymnasium sender alle elever hjem

Rødovre Gymnasium lukker ned for den fysiske undervisning.

Det skriver Rødovre Lokalnyt.

Der er omkring 800 elever og 90 lærere på gymnasiet, og skolen har konstateret smitte i flere klasser. Nedlukningen kommer efter flere forsøg på at stoppe smittekæderne på skolen. 

- På baggrund af de sidste dages smittetal er der der desværre ikke meget, der tyder på, at vores inddæmningsstrategi har haft succes med at stoppe smittekæderne på RG, skriver rektor Peter Ditlev Olsen lørdag aften i en besked til eleverne. 

Rødovre Gymnasium lukker ned for undervisningen indtil efter efterårsferien. På gymnasiets hjemmeside skriver skolen, at "alle elever skal deltage virtuelt i undervisningen efter de retningslinjer der ligger på vores hjemmeside".

Elever og lærere med nær kontakt til smittede er blevet bedt om at gå i selvisolation. 

Over 14.000 dagligt smittede i Frankrig

Frankrig har lørdag registreret 14.412 smittede personer i løbet af det seneste døgn, det viser tal fra franske sundhedsmyndigheder, skriver The Guardian.

Tallet bringer det samlede antal smittede op på 527.446.

39 smittede har mistet livet siden fredagens opgørelse.

127 smittede sender 1700 studerende i hjemmekarantæne i 14 dage

Omkring 1700 studerende fra Manchester Metropolitan University er blevet bedt om at gå i hjemmekarantæne, efter der er blevet registreret 127 tilfælde af coronavirus på campus.

Det oplyser universitetet ifølge CNN.

Studerende på universitetets to store kollegier blev fredag via mail bedt om at selvisolere – også hvis de ikke har symptomer på smitte med coronavirus.

De lokale myndigheder anerkender, at det bliver en svær periode for de studerende:

Coronasmitten er stukket af: Nu lukker skole i en uge

Randers Lille Skole lukker i en uge. Det sker efter, at 15 er blevet smittet med covid-19 og flere andre har symptomer.

Det skriver TV2 ØSTJYLLAND

- Vi kan se, at det bliver uhåndterbart, fordi vi har for mange krydsrelationer, og at der er for mange nye smittede, siger skoleleder Peter E. Knøss.

Den seneste uge har Peter E. Knøss fulgt smittesituationen på skolen, og derfor besluttede han natten til lørdag at lukke skolen, så ikke virussen breder.

Peter E. Knøss skriver til skolens forældre: 

- I dag spørger vi os selv: Kan vi garantere, at vi ikke får flere smittetilfælde at se i ugen, der kommer? Kan vi styre de værste smittekilder, og kan vi sikre at virus snart går over? Vi må desværre svare nej til alle tre spørgsmål.

Omkring 200 elever vil fra mandag modtage fjernundervisning.

Flere betjente kvæstet i London - mindst ti anholdt

Flere betjente kvæstet efter sammenstød med demonstranter.

Britisk politi har i London anholdt mindst ti mennesker ved en demonstration vendt mod nedlukningen af samfundet.

Fire politifolk er blevet kvæstet ved sammenstød under protesterne mod restriktioner, som er indført for at hindre smitteudbredelse under covid-19 pandemien.

På Twitter opfordrer Londons borgmester, Sadig Khan, demonstranterne til at gå hjem. Han kalder det "uacceptabelt". De mange tusinde demonstrerer mod coronanedlukningen.

Familiefar tog på McDonalds med familien, selv om han vidste, han var smittet

En tysk familiefar fra Rendsburg tog på McDonalds med familien, selv om han vidste, han var smittet. Det på trods af, at de tyske myndigheder havde placeret ham i hjemmekarantæne. 

Det skriver Jydske Vestkysten

Vidner indberrettede manden, der i værste fald kan se frem til en fængselsstraf for at have placeret andres liv i fare. Strafferammen er op til fem års fængsel. 

34 briter døde med coronavirus siden fredag

34 briter er afgået ved døden med coronavirus siden fredag. 

Det oplyser den britiske regering på Twitter. 

Dermed er antallet af døde briter med coronavirus steget til 41.971. 

Siden fredag er 6.042 personer testet positiv med coronasmitte. Siden pandemien brød ud i begyndelsen af året er 429.277 briter testet positiv. 

Mindst tre demonstranter skadet ved demonstration

Politiet er massivt til stede i det centrale London.

Mindt tre demonstranter og en politibetjent er blevet behandlet for skadet ved dagens corona-demonstration i London.

Det skriver The Guardian. 

Personerne er kommet til skade, da politiet og demonstranter er stødt sammen på Trafalgar Square i det centrale London. Ifølge The Guardian har politet trukket stave og iført sig kamphjelme, mens demonstranterne kaster ting mod politistyrken. 

Politiet forsøger at bryde demonstrationen op, da deltagerne ifølge politiet ikke overholder reglerne om at holde afstand til hinanden.

Flere mangler svar på coronatest – nu vil region undersøge sagerne

Flere borgere i Region Hovedstaden har oplevet, at de ikke får svar på deres coronatest.

Hovedstadens Akutberedskab vil derfor undersøge, hvad der kan være gået galt, skriver TV2 Lorry.

Regionens udmelding kommer efter, at TV 2 Lorry forleden skrev om en håndfuld borgere, der har ventet forgæves på svar, efter de er blevet testet på regionens testcenter i Ballerup.

- Sammen med Statens Serum Institut undersøger vi alle led i kæden. Lige fra borgeren dukker op ved os, får scannet sit sundhedskort, og indtil prøveglasset skal være afleveret inde på seruminstituttet, siger Martin Fjordholt, beredskabsmanager i Region Hovedstadens Akutberedskab, til TV 2 Lorry.

Regionen kender på nuværende tidspunkt ikke til omfanget af problemet. 

Højeste antal smittede i USA siden midten af august

Med 55.054 bekræftede smittetilfælde på tværs af landet fredag, rammer USA det højeste antal smittede på 24 timer siden 14. august.

Det skriver CNN på baggrund af tal fra Johns Hopkins University.

14. august blev 64.350 personer registreret smittet på en enkelt dag.

Over den seneste uge viser tal fra Johns Hopkins University, at det gennemsnitligt er blevet registreret 44.111 smittede personer i USA.

Nordirland sætter ny smitterekord

Nordirland har sat ny rekord for antal af smittede personer. Det oplyser det engelske sundhedsministerium på Twitter. 319 personer er testet positiv i løbet af de sidste 24 timer. Den tidligere rekord blev sat fredag, hvor 273 personer blev registreret smittet. 

Tusinder demonstrerer mod coronarestriktioner i London

Briterne demonstrerer mod Boris Johnsons nye restriktioner, der skal forhindre spredning af coronavirus.

Tusindvis af mennesker i London demonstrerede lørdag mod landets nye coronarestriktioner, skriver The Guardian.

Menneskemængderne vandrede på Trafalgar Square og bar skilte, flag og plakater, som blandt andet siger "vi giver ikke samtykke".

Demonstranterne er gået på gaden som reaktion på, at den britiske premierminister Boris Johnson tirsdag indførte en række skrappe restriktioner for at hindre spredning af coronavirus.

- Vi er nødt til at anerkende, at dette er et frihedselskende land, og selvom langt de fleste har overholdt reglerne, så har der været for mange brud - for mange muligheder for at lade vores usynlige fjende komme tilbage, sagde Boris Johnson tirsdag i en tv-transmiteret tale.

Blandt de nye restriktioner er en udvidelse af kravet om ansigtsmasker så det nu gælder alle ansatte i detailhandlen og hotelbranchen samt alle taxachauffører. Kontoransatte, der kan arbejde hjemmefra, bliver samtidig opfordret til at gøre netop dette. Samtidig vil barer, restauranter og caféer nu skulle lukke klokken 22.

- Jeg har selvfølgelig ikke lyst til at indføre disse restriktioner eller gribe ind i andres frihed, men hvis vi ikke reagerer, er der en stor risiko for, at vi skal bruge skrappere restriktioner på et senere tidspunkt, når antallet af døde er steget, og vi har en omfattende smitte, som det var tilfældet i foråret, sagde Boris Johnson.

Restriktionerne kan ifølge Boris Johnson vare seks måneder, men tirsdag han sagde, at reglerne kan blive forlænget.

619 nye tilfælde i Danmark

619 er blevet konstateret smittet det seneste døgn. Det viser tal fra sundhedsmyndighederne. Det er 59 færre tilfælde end fredag, men anden dag i træk, hvor antallet af konstaterede smittetilfælde er over 600.

Der er registreret yderligere et dødsfald siden fredag, og antallet af nye indlæggelser er 13. Alligevel er antallet af indlagte i alt faldet til 97. Antallet af indlæggelser var fredag 101, men er altså lørdag faldet til under 100 igen.

Henrik Ullum, der er professor og overlæge på Rigshospitalet, oplyser til Ritzau, at dagens tal "overordnet set er bekymrende."

Du kan se alle tallene her

KFUM-Spejderne får kritik for landsmøde

KFUM-Spejderne holder fast i at gennemføre deres landsmøde i Fredericia med 400 deltagere på trods af, at regeringen fredag udvidede forsamlingsforbuddet, så det fra i dag ikke tilladt at samles flere end 50 personer til større begivenheder.

Fredericia er blandt de hårdest ramte kommune.

Landsmødet skal holdes indendørs i en stor hal, men arrangementet er lovligt, da det er en såkaldt "meningsbefordrende aktivitet", som ikke er omfattet af myndighedernes restriktioner. Alligevel møder beslutningen kritik. Det kan du læse mere om her.

Styrelse sender meddelelse om isolation

Styrelsen for Patientsikkerhed har udsendt en pressemeddelelse, hvor det bliver gentaget, hvordan man skal forholde sig, hvis man selv eller ens barn bliver konstateret smittet med coronavirus. 

I meddelelsen bliver det understreget, at det er vigtigt, at man som smitet med det samme isolerer sig

- For at stoppe smittespredningen hurtigt er det vigtigt, at du allerede nu finder ud af, hvem du kan have smittet og informerer dem, står der blandt andet.

Stor interesse for test i Fredericia

500 personer i Fredericia har indtil videre benyttet sig af et tilbud om at blive testet i byens messecenter, der helt ekstraordinært har åbnet haldørene i weekenden for personer, der ikke har symptomer på coronavirus. Det skriver TV 2 Syd. 

Normalt skal indbyggerne få taget en test i Kolding.

Fredericia er en af de hårdest ramte kommuner i Syd- og Sønderjylland, og ifølge Statens Serum Institut har byen fortsat det højeste smittetal med 109 per 100.000 indbyggere. 

Målet var, at 1000 personer blev testet i løbet af weekenden, men kommunen forventer med den høje deltagelse lørdag middag, at endnu flere vil blive testet i løbet af weekenden.