Udland

Knivstik ved Charlie Hebdo-lokaler

Politi i gaden i Paris.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Hvad sker der? Flere personer er blevet angrebet med kniv i nærheden af satiremagasinet Charlie Hebdos gamle lokaler i Paris, og to af dem er kommet alvorligt til skade. To personer er anholdt.

Få seneste nyt i sagen her.

To journalister såret ved angreb - to mistænkte anholdt

Frankrigs premierminister, Jean Castex, bekræfter, at det er to journalister, som blev udsat for et knivangreb fredag i Paris. Han oplyser, at ingen af deres liv er i fare.

Anklagemyndigheden oplyser, at to mistænkte er blevet anholdt. Den oplyser videre, at ofrene skal være blevet angrebet, da de holdt en rygepause.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Afspærringer fjernet - forældre kan hente skolebørn i Paris

Politiet i Paris oplyser klokken 15, at afspærringer på stedet er fjernet, og at forældre, der skal hente skolebørn i de kvarterer i Paris, der tidligere har været afspærret, nu kan gøre det.

Charlie Hebdo har hemmelig adresse

Satiremagasinet Charlie Hebdo eksisterer stadig, men bor nu på en tophemmelig adresse, da de stadig er stort mål for terrororganisationer.

Så sent som starten af september var blandt andre Al-Qaeda ude og opfordre til nye angreb mod dem.

Endnu en person anholdt

Det franske politi har anholdt endnu en person i forbindelse med knivangrebet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Myndighederne arbejder desuden ud fra, at der er tale om en terrorhandling, skriver de.

Den særlige antiterror anklagemyndighed oplyser, at de har startet en efterforskning af "drabsforsøg med relation til en terrororganisation".

Udenrigsministeriets Borgerservice med advarsel

Udenrigsministeriets Borgerservice i Danmark opfordrer alle danske rejsende i Frankrig til at undgå området omkring 11. arrondissement i Paris, hvor et angreb har fundet sted i satiremagasinet Charlie Hebdos tidligere lokaler.

- Franske medier rapporterer et knivangreb med flere sårede i nærheden af Charlie Hebdos tidligere lokaler i det 11. arrondissement. Undgå området omkring 11. arrondissement. Hold dig opdateret via de lokale myndigheder, skriver det på Twitter.
 

Ofre er journalister og fotografer

Ifølge flere kilder skulle der være tale om fotografer eller journalister fra produktionsselskabet Premiere Lignes, der er blevet angrebet. Det siger TV 2s internationale korrespondent Frederikke Ingemann.

Selskabet har til huse i samme bygning, som Charlie Hebdo tidligere boede i. De valgte efter angrebet i 2015 at blive i bygningen.

Personer med tilknytning til al Qaeda skulle afhøres i dag

Sikkerhedsstyrker i Paris.

Efter planen skulle personer med forbindelse til al-Qaeda afhøres i dag i forbindelse med retssagen om terrorangrebene mod Charlie Hebdo i 2015.

Myndighederne har dog hverken bekræftet, at der skulle være tale om terror, eller at der skulle være en sammenhæng mellem retssagen og dagens angreb i Paris. 

Tegner fik 10 minutter til at pakke

Beredskab foran stedet i Paris.

Efter muhammedtegningerne blev genoptrykt af Charlie Hebdo i forlængelse af, at retssagen om terrorangrebet mod Charlie Hebdo i 2015 begyndte, kom der helt konkrete trusler ud fra flere terrororganisationer, fortæller Frederikke Ingemann.

- Blandt andet al Qaeda opfordrede folk til at færdiggøre det arbejde, der ikke blev tilendebragt. For nogle af tegnerne overlevede jo angrebet, siger hun.

En af tegnerne, Marika Bret, har nu fortalt, at truslen mod hende er så konkret, at de politifolk, som har beskyttet hende lige siden angrebene, vurderede, at risikoen ved at blive i hendes hjem var for stort.

- Hun fik 10 minutter til at pakke sine ting og forlade sit hjem, og som hun sagde i går til franske medier; jeg kommer ikke tilbage til det hjem, fortæller Frederikke Ingemann.

Under retssagen, som begyndte 1. september er 14 personer anklaget for at have forbindelse til terrorangrebet mod Charlie Hebdo i 2015.

Børn gemmer sig i klasselokaler - forældre må ikke hente dem

Området, hvor angrebet fandt sted, er nu gået i midlertidigt nedlukningsmode, siger Frederikke Ingemann, TV 2s internationale analytiker.

- Det betyder helt konkret, at børn ikke må gå udenfor. De bliver inde i klasselokalerne. Forældrene må ikke komme og hente dem. Vi så det også tilbage i januar i et område uden for Paris, hvor terroristerne havde forskanset sig. Man lavede en midlertidig nedlukning, siger hun. 

Vækker minder om angreb på Charlie Hebdo

Politi og chokerede folk på gaden efter angrebet.

- Dagens angreb vækker helt sikkert minder om angrebet på Charlie Hebdo i januar 2015, siger TV 2s internationale analytiker Frederikke Ingemann. 

12 personer blev dræbt i 2015, da terrorister angreb satiremagasinet Charlie Hebdos lokaler. Det skete, efter magasinet havde trykket satiretegninger af profeten Muhammed.

Der er lige nu en retssag i gang i Frankrig, hvor 14 personer er anklaget for at have forbindelse til terrorangrebet i 2015. Charlie Hebdo genoptrykte satiretegningerne af Muhammed, da retssagen begyndte.

Det var de to brødre Said og Chérif Kouachi, der udførte angrebet i 2015. De to brødre blev selv dræbt efterfølgende, så de er altså ikke på anklagebænken i forbindelse med retssagen.

Premierminister holder pressemøde

Jean Castexs pressekonference efter angrebet fredag.

Den franske premierminister, Jean Castex, er hastet tilbage til indenrigsministeriet i Paris efter et besøg nord for hovedstaden. 

På et pressemøde har han oplyst, at fire personer er såret, heraf to alvorligt. 

Én person anholdt efter knivangreb

Fire personer er blevet stukket ned ved Charlie Hebdos tidligere lokaler.

Én person er anholdt i sagen, oplyser politiet i Paris til nyhedsbureauet AP. Der er ikke yderligere mistænkte i sagen, oplyser politiet.

Personen er tilbageholdt ved Bastillepladsen, rapporterer tv-stationen BFMTV.

Gerningsmænd på fri fod

Politi i gaden i Paris.

Det er endnu uvist, hvad motivet er, men gerningsmanden menes at have forladt området med metroen. Politiet har udsendt en meddelelse om, at der muligvis er endnu en gerningsmand.

Flere knivstukket

Soldater på gaden efter angrebet i Paris.

Fire personer er fredag formiddag stukket med kniv i nærheden af satiremediet Charlie Hebdos gamle lokaler i Paris, og to af dem er kommet alvorligt til skade. Det skriver flere franske medier.

Efterfølgende har politiet lukket hele kvarteret ned. Det er ikke offentligt kendt, hvor Charlie Hebdo ligger nu.