Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Antallet af indlæggelser stiger igen i Danmark.

Hvad sker der? Nu frarådes rejser til Storbritannien. Se alle rejsevejledninger her. Samtidig indfører flere lande restriktioner mod Danmark. 

Hvad er status? 559 danskere er konstateret smittet med coronavirus det seneste døgn. 95 personer er indlagt, heraf er 14 på en intensivafdeling. Se de seneste tal her.

Analyse: Ringe tillid til, at andre overholder retningslinjer

Et stort flertal af danskerne er af den overbevisning, at de selv er gode til at holde fysisk afstand, vaske hænder og undgå unødvendige besøg under coronakrisen.

Men når det gælder naboer, kollegaer og sidemanden i bussen, har vi ringe tillid til, at andre overholder myndighedernes retningslinjer.Nærmere bestemt er 81 procent af danskerne bekymrede for andres adfærd, skriver Kristeligt Dagblad.

Det fremgår af en ny rundspørge fra analysebureauet Moos-Bjerre om danskernes oplevelse af coronakrisen.

Grand Slam-turnering skruer ned for antallet af tilskuere

French Open skruer igen ned for antal tilskuere.

Den franske grand slam-turnering vil nu kun lukke 1000 personer ind på Roland Garros-anlægget hver dag.

Først var det planen, at 11.500 ville blive lukket ind, inden det blev sat ned til 5000, og nu er tallet altså igen sat ned til 1000. Det skriver Ritzau.

To elever på skole smittet - 64 elever og syv ansatte sendt hjem

På Ulkebøl Skole i Sønderborg er to elever nu konstateret smittet med corona. Det har betydet, at skolen onsdag har hjemsendt 64 elever og syv ansatte. Det skriver TV Syd.

Men de hjemsendte behøver ikke fremvise en negativ coronatest, inden de kan møde i skole igen.

I stedet har skolen sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed valgt, at eleverne skal blive i hjemme-isolation indtil mandag.

Over 32 millioner smittede på verdensplan

Antallet af bekræftede smittetilfælde overstiger 32 millioner på verdensplan.

Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University torsdag aften.

Frankrig sætter smitte-rekord

Frankrig registrerer det højeste antal smittede på et døgn nogensinde.

16.096 personer er testet positive for coronavirus over de seneste 24 timer. Det er en markant stigning fra 13072 nye smittede døgnet forinden.

Det viser data fra de franske myndigheder, skriver nyhedsbureauet Reuters. Det er fjerde gang på otte dage, at antallet af nye smittetilfælde slår rekord i Frankrig.

Ministerium erkender fejl i smittesporingsapp

Den danske smittesporingsapp, Smittestop, har i nogle tilfælde ikke givet folk en notifikation til nære kontakter, selv om de har været tæt på en person smittet med coronavirus.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet til TV 2.

Der arbejdes på at få udbedret den tekniske fejl hurtigst muligt, lyder det fra ministeriet.

Storbritannien sætter smitte-rekord

De britiske myndigheder har torsdag registreret 6.634 nye tilfælde, hvor personer er blevet smittet med coronavirus.

Det er ifølge Sky News det højeste antal, der er registreret i Storbritannien under hele pandemien.

Belgien indfører krav om karantæne for rejsende fra Region Hovedstaden

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at Belgien indfører krav om syv dages karantæne og negativ test for turistrejsende fra Region Hovedstaden ved ankomst til landet.

Kravet træder i kraft fredag 25. september fra klokken 16.

For rejsende fra Region Midtjylland, Region Nordjylland, Region Syddanmark eller Region Sjælland med et ikke-anerkendelsesværdigt formål er der alene tale om en anbefaling om karantæne og test.

Danmark på rød liste i Storbritannien

De britiske myndigheder har føjet Danmark til deres røde liste, skriver Sky News.

Det betyder, at alle, der rejser fra Danmark ind i Storbritannien, skal i 14 dages hjemmekarantæne.

De nye restriktioner træder i kraft klokken fire om morgenen lørdag 26. september.

Alle elever på efterskole sendt hjem - elev smittet efter fest

Alle efterskoleelever på Ringe Fri- og Efterskole er blevet hjemsendt.

Det sker efter en elev på efterskolen er blevet testet positiv for coronavirus, oplyser efterskolens forstander, Thomas Danielsen, til TV 2/Fyn.

Ifølge Thomas Danielsen skyldes smitten en fest.

- Det er sket under en privatfest. Vi kan selvfølgelig ikke være helt sikre, hvor smitten stammer fra, men to personer fra privatfesten er blevet testet positive, fortæller forstanderen. 

Udbrud på gymnasium efter fest

En fest i et privat hjem lørdag 12. september har formentlig sat gang i en større smittespredning blandt de elever fra Nørresundby Gymnaisum og HF, der deltog i festen, skriver TV 2 NORD

13 elever og en medarbejder er smittet med covid-19.

 Det drejer primært om en enkelt klasse, men også enkelte elever fra andre klasser er testet positive.

Udenrigsministeriet fraråder rejser til flere lande

Udenrigsministeriet har opdateret sine rejsevejledninger, så alle unødvendige rejser til Storbritannien, Irland, Slovenien og Island nu frarådes.

Det skyldes blandt andet at de fire lande ikke længere opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande.

I en række andre lande, Slovakiet, Norge, Italien, Estiand og Bulgarien, opfordres danske rejsende til at være særligt opmærksomme i enkelte områder.

Desuden vil det fra på mandag kun være muligt at indrejse i Tunesien fra Danmark, hvis man er tunesisk statsborger eller har fast ophold i landet.

Zlatan Ibrahimovic testet positiv for coronavirus

Fodboldspilleren Zlatan Ibrahimovic er testet positiv for coronavirus.

Det bekræfter hans italienske klub, AC Milan, på sin hjemmeside torsdag.

Forsvarschef smittet med coronavirus

Forsvarschef Bjørn Ingemann Bisserup er testet positiv for covid-19, oplyser Forsvarskommandoen til B.T.

Det sker efter et kursus, hvor forsvarschefen holdt et oplæg.

Senere blev 29 af 34 deltagere i kurset testet positive for covid-19, har B.T. tidligere skrevet.

Region bygger syv nye testcentre

Region Midtjylland bygger i den kommende tid syv nye testcentre, der både skal teste borgere med og uden symptomer på coronavirus.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.  Der bygges dermed faste testcentre i Randers, Horsens og Holstebro. Hidtil er borgere henholdsvis med og uden symptomer blevet testet på forskellige adresser i regionen.

Samtidig pakkes de hvide testtelte, der er rejst, ned. De afløses af vintersikre pavilloner, skriver Region Midtjylland.
 

559 nye smittede

Yderligere 559 er smittede, og to personer har mistet livet med coronavirus. Det viser tal fra Statens Serum Institut torsdag.


Der er 17 flere indlagte, så tallet nu er 95. Det er det højeste antal indlagte siden 4. juni. Det er tredje gang, at Danmark registrerer flere end 500 nye smittetilfælde på et døgn.


Antallet af smittetilfælde skal ses i lyset af, at antallet af test er mangedoblet sammenlignet med foråret, hvor ikke alle kunne få en test.

29 ud af 34 smittet på kursus i Forsvaret

29 ud af 34 deltagere ved et kursus i Forsvaret er blevet testet positive for coronavirus. Det oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse. Det var et kursus, der blev afholdt 13.-17. september i Fredensborg.

- Kurset blev afviklet efter de gældende regler og anbefalinger fra regeringen og sundhedsmyndighederne, hvorfor det er en uheldig og trist situation, at mange af deltagerne er smittede, siger Peter Dahl Thruelsen, dekan ved Forsvarsakademiet, som er ansvarlig for kurset.

EU opfordrer til hårdere tiltag mod smittespredning

Den Europæiske Kommission opfordrede torsdag medlemslande til at blive bedre til at forklare og håndhæve afstandskrav og hygiejneregler for at forhindre endnu en bølge af smittespredning.

Det skriver AFP.

I visse medlemslande er situationen nu endnu værre, end den var i marts, udtalte sundhedskommissær Stella Kyriakides og tilføjede, at "det i sandhed er grund til bekymring".

– Alle medlemslande er nødt til at iværksætte tiltag med det samme, og når man i første omgang ser tegn på nye smitteudbrud, sagde hun.

20.000 flag opsat i ikonisk park til minde om de døde

I parken National Mall i Washington er der blevet opsat 20.000 små amerikanske flag, der symbolliserer de mere end 200.000 amerikanere, der har mistet livet med coronavirus.

Det skriver CNN.

Parken huserer desuden de to ikoniske monumenter Lincoln Memorial og Washington Monumentet.

Herluftsholm sender 575 elever og 160 medarbejdere hjem

Herlufsholm Kostskole har sendt 575 elever og 160 medarbejdere hjem ind til på onsdag, efter at en elev er testet positiv med covid-19.

Det skriver lokalmediet sn.dk.

Den smittede er en kostelev, der har været hjemsendt med symptomer. Torsdag morgen har skolen dog fået oplyst, at vedkommende er testet positiv for covid-19.