Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Arkivfoto.

Hvad skete der? 37 procent af de danske coronapatienter, der blev indlagt på en intensivafdeling i foråret, overlevede ikke. Det viste et nyt dansk studie.

Hvad var status? 75 personer indlagt med coronavirus i Danmark og 12 på intensiv.

Se de seneste tal her.

Tjekkiets leder fortryder hurtig åbning

Tjekkiets premierminister Andrej Babis.

Det var en fejl, da den tjekkiske regering i sommer lempede nogle af de restriktioner, som samfundet var blevet pålagt for at bekæmpe coronakrisen.

Det erkender premierminister Andrej Babis mandag ifølge AFP. Landet har set stærkt stigende smittetal efter sommeren.

- Selv jeg blev revet med af den kommende sommer og den generelle stemning. Det var en fejl, som jeg ikke vil begå igen, siger han i en tale på tv.

240 migranter smittet med coronavirus på Lesbos

Flere end 240 flygtninge og migranter i en midlertidig lejr på den græske ø Lesbos er smittet med coronavirus. Det oplyser de offentlige sundhedsmyndigheder mandag aften lokal tid, skriver nyhedsbureauet AFP. Tidligere på måneden brændte Moria-lejren og efterlod flere tusinder flygtninge og migranter på gaden og i midlertidig lejre.

Ny smitterekord i Grækenland

Der er blevet registreret 453 nye tilfælde af coronavirusinfektion i Grækenland i de seneste 24 timer. Det skrive Reuters. Det er det højeste antal registrerede smittede på en dag, siden udbruddet i landet. Regeringen indført restriktioner fra på mandag og to uger frem.

Seks årgange er nu sendt hjem fra skole efter coronasmitte

Alle 4., 5. og 6. klasser fra Borgerskolen i Taastrup skal ikke møde i skole den kommende tid. Det skriver Sjællandske Medier. 

Det skyldes, at flere medarbejdere og elever er testet positive for covid-19.

I sidste uge var det hele udskolingen og gruppeordningen (specialklasserne), der fik samme besked, så nu er kun indskolingen tilbage på den store skole, hvor der normalt går cirka 800 elever.

Hjemsendelsen gælder alle elever samt de kollegaer, der har været i tæt kontakt med de smittede.

Coronasmitte i københavnsk børnehave

Mindst et barn er smittet i børnehaven Jacob Holms Minde i København. Det bekræfter Københavns Kommune over for TV 2. Derfor er en stue med 12 børn sendt hjem.

En medarbejder smittet med coronavirus på Aalborg Universitetshospital

På Aalborg Universitetshospital er en medarbejder konstateret smittet med covid-19. Det viste den rutinetest, som medarbejderen fik foretaget fredag.

Det betyder, at flere af hospitalets ansatte er sendt hjem. Det skriver TV 2 Nord.

Da fysioterapien har opgaver på flere af sygehusets afdelinger, er der tale om 20 ansatte og 12 patienter fra forskellige afdelinger, der er registreret som nære kontakter.

Efterskolernes Dag er aflyst

På søndag skulle omkring 20.000 familier have besøgt efterskoler over hele landet i anledning af Efterskolernes dag, men det arrangement er i dag blevet aflyst. Det skriver Efterskolerne i en pressemeddelelse.

156 lande i vaccine-samarbejde - Danmark med

156 lande, der omfatter to tredjedele af verdens befolkning, har forpligtet sig til at deltage i COVAX, der skal sikre en retfærdig fordeling af vacciner mod coronavirus, skriver blandt andet NRK.

92 lande, hvor befolkningerne har lave indtægter, deltager. De kan få støtte til indkøb af vaccinen.

USA, Kina og Rusland har sagt nej til at deltage. Danmark deltager som en del af Team Europe - de 27 EU-lande.

Kæmpe kø: Flere må gå hjem uden test

Massiv kø har betydet, at flere borgere i Horsens Kommune mandag har måttet vende snuden uden at blive testet for covid-19 ved Casa Arena. Det skriver TV 2 Østjylland.

Samtidig måtte dem i kø vente op imod seks timer på at blive testet.

Det skyldes, at mobile testenheder er blevet sendt til Region Hovedstaden, og derfor er der færre testtider til rådighed i resten af landet.

40 lejrskoler aflyst henover weekenden

Lejrskoler aflyses på stribe efter fredagens pressemøde om yderligere coronarestriktioner.

Hos Danhostels, der har 63 vandrerhjem i Danmark, er mellem 30 og 40 lejrskoler blevet aflyst over weekenden. Det skriver Ritzau.

Det giver alvorlige problemer for selskabet, fortæller bestyrelsesformand Poul Kristian Mouritzen.

- I yderste konsekvens kan det betyde, at vandrerhjemmene ikke kan overleve.

- Der er flyttet bookinger og lejrskoler fra foråret til efteråret i håb om at det kunne lykkes. Men nu møder man samme problematik igen, siger han.

Ny aftale indgået med vaccineproducent

EU-Kommissionen har på EU-landenes vegne forhandlet en aftale på plads, der potentielt giver Danmark mulighed for at købe 3,7 mio. doser vacciner til Danmark.

Aftalen er indgået med vaccineproducenten Sanofi-GSK, skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Tidligere har EU-Kommissionen forhandlet en aftale på plads med vaccineproducenten Astra Zeneca. Aftalens formål er at sikre vacciner til 30 procent af befolkningen.

Fire gymnasieelever ramt af corona efter studietur i Polen

Fire elever er testet positive for corona, efter at en klasse fra Aarhus Handelsgymnasium i Viby torsdag kom hjem fra en studietur i Polen. Det skriver Aarhus Stifstidende.

Meldingen om smittede elever kom allerede i går. Her var det endnu uvist, om eleverne var blevet smittet i Krakow, eller om de allerede var smittede, inden de tog afsted.

Bekymrende smittetal har spredt sig til 60 kommuner

60 kommuner er over bekymringsgrænse og har 20 smittede eller mere per 100.000 indbyggere den seneste uge. Det fremgår af de nye tal fra Sundhedsstyrelsen.

Se listen over kommunerne her.

Plejehjem i Kolding er igen smittet

For anden gang er plejehjemmet Teglgårdsparken i Kolding smittet med coronavirus. Denne gang er det både en medarbejder og en demenskonsulent, der er smittet.

Det skriver JydskeVestkysten.

Dermed skal alle plejehjemmets 50 ansatte og 30 beboere nu testet for covid–19 to gange.

418 nye smittede med coronavirus

Der er registreret 418 nye smittetilfælde med corona, viser Statens Serum Instituts daglige opdatering. Antallet af indlagte er steget med 8 til 75. To er døde.

Se de seneste tal her.

Smitten stiger i Storbritannien - rejser kan blive frarådet

Storbritannien er på vej til at komme på listen over lande, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til.

Landet har de seneste to uger i gennemsnit haft 35,4 smittede om ugen per 100.000 indbyggere, viser tal fra Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Sygdomskontrol (ECDC).

De danske myndigheder fraråder ikke-nødvendige rejser, hvis der er over 30 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere om ugen.

Island er med 28,7 smittetilfælde per 100.000 indbyggere også tæt på at krydse grænsen.

Et helt gymnasium lukket: 31 elever og lærere smittet

I sidste uge blev 11 elever fra Fredericia Gymnasium testet positive for covid-19, siden er samtlige elever på gymnasiet blevet testet. Mandag er smittetallet oppe på 31. Alle skolens elever og ansatte er sendt hjem.

Det skriver TV Syd.

Gymnasiets rektor, Poul Erik Madsen, forventer, at der i løbet af dagen vil komme endnu flere smittetilfælde blandt gymnasiets elever og ansatte i takt med, at resultaterne fra weekendens test kommer ind.

- Det er jo selvfølgelig rigtig træls. Jeg er meget optaget af skolen, men også af hele situationen i Fredericia. Man skal tænke, at hver gang der er en, der er testet positiv her, så er der jo en familie, der også er berørt af det. Så på den måde involverer det mange mennesker, og det gør indtryk på mig. Men omvendt ved jeg, at vi gør det, som sundhedsmyndigheder anbefaler, at vi gør, siger han til TV Syd.

Sundhedsstyrelsen: Skoler og dagtilbud bør aflyse alle sociale arrangementer

Dagtilbud, skoler og uddannelsesinstitutioner bør aflyse alle sociale arrangementer den kommende tid.

Det fremgår af Sundhedsstyrelsens retningslinjer på området.

Det vil sige, at eksempelvis alle klassefester, fælles morgenmad og lejrskoler bør aflyses. Det gælder foreløbig frem til 4. oktober 2020.

Der kan fortsat holdes aktiviteter, der har et fagligt formål inden for almindelig skoletid, understreger styrelsen.

Rådgiver: Storbritannien risikerer 49.000 nye tilfælde om dagen

Patrick Vallance.

Storbritannien risikerer op mod 49.000 nye tilfælde af coronasmittede om dagen i midt-oktober, hvis den nuværende tendens fortsætter, og der ikke bliver handlet. 

Det siger de britiske myndigheders videnskabelige rådgiver Patrick Vallance ifølge Sky News.

Han siger desuden, at hvis Storbritannien når de smittetal, vil det betyde, at der i midten af november vil være over 200 coronarelaterede dødsfald om dagen i landet.

Den britiske regeringen har mandag meldt ud, at man overvejer at indføre strammere coronarestriktioner.

Storbritannien har oplevet en voldsom stigning i antallet af daglige smittetilfælde med covid–19 siden midten af august.