Coronavirus

Seneste nye om coronavirus

Arkivfoto. En person leder efter overlevende i murbrokkerne efter eksplosionen.

Livebloggen opdateres ikke længere. 

TV2.DK giver dig seneste nyt om coronavirus i Danmark og i hele verden.

Hvad skete der? Lørdag blev der sat rekord for antallet af registrerede smittede. I alt blev 589 personer testet positive. 

Hvad er status? Det seneste døgn er 469 personer konstateret smittet i Danmark. Se de nyeste tal her.

USA nærmer sig 200.000 dødsfald

I løbet af det seneste døgn er 42.561 personer blevet registreret smittet med coronavirus i USA. Derudover 655 personer døde med coronavirus. I alt er 198.754 personer døde med virussen i USA. Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der citerer de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Rekordmange dagligt smittede i Libanon

I Libanon har man registreret 1006 nye smittede og 11 døde med coronavirus det seneste døgn. Det skriver The Guardian, der citerer AFP. Det er en ny rekord for landet. 

Smittetallet er steget, efter en eksplosion i hovedstaden Beirut den 4. august, der kostede mindst 200 personer livet

Protest i Jerusalem over Nethanyahu

Demonstrationer i Jerusalem søndag aften.

I Jerusalem er demonstranter samlet foran præsident Benjamin Nethanyahus bolig i byen. De demonstrerer mod hans regerings håndtering af coronapandemien. Samtidig beskyldes han for korruption, skriver The Guardian. 

Fredag påbegyndte Israel endnu en nedlukning, eftersom smittetallene i landet er steget. Demonstrationer er dog stadig tilladte. Israel var det første land i verden til at indføre nedlukning nummer to.

Aftale om nye hjælpepakker til restaurationer er landet

Forhandlingerne om økonomisk krisehjælp til erhvervslivet er netop afsluttet. Det har særligt været restauranterne og barerne, der har været i fokus, som har fået forkortet deres åbningstider med de nye coronarestriktioner. 

- Derfor er et bredt flertal enige om at komme med hjælp til lige præcis jer, siger Simon Kollerup (S), erhvervsminister på et pressemøde søndag aften. 

Næsten 10.600 nye smittetilfælde i Frankrig

I Frankrig har man registreret 10.569 nye smittetilfælde med coronavirus det seneste døgn. Det skriver Reuters. 

Knap 4.000 nye smittetilfælde i Storbritannien

I Storbritannien har man det sidste døgn registreret 3.899 nye smittetilfælde med coronavirus. Det skriver Reuters. Lørdag var tallet 4.422. 

Køreprøver genoptages i København

Køreprøver i hovedstaden bliver genoptaget fra mandag klokken 07. Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Lidt senere søndag oplyser politiet, at også teoriprøverne bliver genoptaget.

Loppemarkedsarrangør overtrådte forsamlingsforbud

En arrangør af et loppemarked på Odense Havn er blevet sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet. Det oplyser Hans Jørgen Larsen, vagthavende ved Fyns Politi, til TV 2. 

- Vi har sigtet arrangøren og bedt om at få det bragt i orden, siger han. 

Gymnasieelever smittet efter studietur

Minimum to elever fra Aarhus Handelsgymnasium er blevet smittet med coronavirus, skriver TV 2 Østjylland. Det sker, efter at 13 klasser har været på studietur i forskellige byer i udlandet. De to elever, der er påvist smittede, kommer fra samme klasse og har besøgt Krakow i Polen. Det vides endnu ikke, om smitten er sket på turen. 

Alle eleverne i den pågældende klasse skal nu testes og selvisolere sig. 

Ungarn har rekordhøjt smittetal

Det seneste døgn er der registreret 1070 nye coronatilfælde i Ungarn. Det er den højeste daglige stigning i landet, oplyser sundhedsmyndighederne ifølge nyhedsbureauet Reuters.

469 smittede med coronavirus

I løbet af det seneste døgn har der været 469 nye smittede med coronavirus. Det oplyser Statens Serum Institut. Det er 120 færre end de rekordhøje 589 fra i går, men det er samtidig fjerde dag i træk, tallet er over 450 smittede.

Der er desuden tre nye døde med coronavirus.

Skoleklasse sendt hjem efter coronasmitte

En elev fra 4. klasse på Kirstinebjergskolen i Fredericia er blevet testet positiv for coronavirus. Derfor er resten af klassen, nære kontakter i andre klasser samt lærere sendt hjem, skriver Fredericia Dagblad.

De kan komme tilbage, når de har fået taget en negativ coronatest.

Dansk ø ramt af coronasmitte for første gang

Trods flere end 100.000 turister i løbet af sommeren har der endnu ikke været konstateret coronasmitte på Læsø. Lige indtil nu.

TV 2 Nord fortæller, at landets mindste kommune for første gang har konstateret et smittetilfælde.

- Det er utroligt, at det ikke er sket tidligere. Vi har længe kørt med ret stramme foranstaltninger, og det har vi kunnet gøre, fordi vi er en lille kommune, siger Peter Pietras, kommunaldirektør på Læsø.

Kommunen har nu indkaldt til kriseberedskabsmøde i morgen.

Påbud til beværtninger for coronaovertrædelser

Asserbo Kro i Halsnæs fik i aftes et påbud af politiet, da hverken personale eller gæster brugte mundbind. Det skriver Sjællandske.

Også i Silkeborg var den gal. Her fik en restaurant en bøde, fordi den ikke lukkede klokken 22, som de nye regler dikterer.

Dansk projekt viser, at to midler kan have effekt på coronapatienter

Et danskledet forskningsprojekt har siden april samlet resultater fra forsøg fra hele verden for at danne et overblik over dokumentationen for behandlingernes effekt.

To af disse behandlinger viser lovende resultater, mens én behandling ser ud til at kunne skrinlægges. Det drejer sig om binyrebarkhormon og remdesevir, mens malariamidlet Hydroxyklorokin ikke ser ud til at have effekt.

Gæst slået ned for at påtale manglende mundbind

En gæst på værtshuset Skandsen i Odense blev i aftes slået ned, da han påtalte, at en anden gæst ikke bar mundbind. Det skriver Fyens Stiftstidende

Fyns Politi har anholdt gerningsmanden og sigtet ham for vold.

Italienerne stemmer trods coronafare

På trods af stor bekymring fra coronaviruseksperter stimler italienere sammen søndag og mandag for at gå til stemmeurnerne ved en folkeafstemning og regionalvalg i støvlelandet.

Blot en uge efter genåbningen af Italiens skoler vil klasseværelser over hele landet blive lukket for elever og omdannet til valglokaler i stedet.

Regionalvalget og folkeafstemningen er den første test af premierminister Giuseppe Contes centrum-venstre koalitionsregering, siden den indførte en national nedlukning tidligere på året og lammede økonomien for at bekæmpe pandemien.

Folkeafstemningen skal afgøre, om de nuværende 945 medlemmer af over- og underhuset skal skæres ned til 600.

Store bøder til briter, der ikke isolerer sig

Briter, der nægter at isolere sig selv for at undgå spredning af coronavirussen, kan risikere bøder på op mod 10.000 pund. Det skriver BBC.

Beløbet svarer til omkring 80.000 danske kroner.

Dermed strammer den britiske regeringen coronatiltagene, efter nye virusudbrud er registreret i landet.