Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

 Statens Seruminstitut

Livebloggen opdateres ikke længere.

TV2.DK giver dig seneste nyt om coronavirus i Danmark og i hele verden.

Hvad sker der? Københavnere har siden midnat skullet bære mundbind på serveringssteder. 

Hvad er status? Onsdag blev 334 registreret smittet i Danmark. Se de nyeste tal her.

Østrig skærper forsamlingsforbud

Kun ti personer må være forsamlet indendørs til private arrangementer i Østrig fremover, oplyser Østrigs regering ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Reglerne, der træder i kraft midnat mandag, indføres for at begrænse spredning af coronavirus.

Begravelser er dog undtaget.

500.000 danskere skal testes for antistoffer

Dette efterår skal op mod 500.000 danskere testes for antistoffer mod covid-19 i det nationale projekt "Vi tester Danmark".

Det oplyser Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

En million danskere vil fra oktober modtage et spørgeskema i deres e-boks, hvorefter halvdelen vil blive udvalgt til at få foretaget en antistoftest.

Gymnasie ramt af corona-smitte: Sender 33 hjem

En 2.g klasse og en underviser på Hasseris Gymnasium i Aalborg er blevet sendt hjem efter en elev er blevet testet positv for covid-19, skriver Nordkyske.dk.

Det drejer sig i alt om 27 elever, en lærer samt fem elever i andre klasser, der vurderes som nære kontakter og derfor også er blevet sendt hjem.

Travløb aflyses efter stigning i smittetal

Der bliver ingen travløb i Aalborg i den kommende weekend. Det sætter en stigning i antallet af Covid-19-smittede på og omkring banen ifølge TV 2 Nord en effektiv stopper for.

Banens ledelse drøftede torsdag eftermiddag det stigende smittetal i området med Dansk Travsports Centralforbund og Sport & Udvikling, og parterne er blevet enige om at aflyse løbene såvel lørdag som søndag.

Norge fraråder unødvendige rejser til hele Danmark

Norge fraråder ikke-nødvendige rejser til hele Danmark. Rejsende fra Danmark til Norge skal i ti dages karantæne fra midnat natten til lørdag.

Det skriver det norske udenrigsministerium på sin hjemmeside.

Nye restriktioner: To millioner englændere må ikke møde fremmede mennesker

Næsten to millioner mennesker i det nordøsltlige England bliver nu afskåret fra at møde mennesker fra andre husholdninger end deres egen. Det sker på grund af det sigende smittetal i området, skriver BBC.

Den britiske sundhedsminister Matt Hancock siger, at de midlertidige restriktiktioner, som træder i kraft fra midnat torsdag, indføres på grund af "bekymrende smittetal".

De nye regler omfatter indbyggere i Newcastle, Gateshead, Sunderland, Northumberland, South Tyneside, North Tyneside og dele af amtet Durham.

Frankrig sætter smitte-rekord igen

Med 10.593 nye smittede med coronavirus i løbet af det seneste døgn har Frankrig endnu en gang sat rekord, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det bringer det samlede antal smittede op til 415.481, oplyser det franske sundhedsmininsterium torsdag.

Den tidligere rekord for antallet af smittede var på 10.561, som blev registreret i lørdags, den 12. september.

Corona-overlevere sagsøger fransk premierminister

En gruppe af patienter, der har overlevet covid-19, sagsøger nu den franske premierminister Jean Castex, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De anklager Castex for at have håndteret pandemien på en potentelt farlig måde efter smitten er steget kraftigt i Frankrig de seneste uger.

Castex og den franske regering har forsøgt at åbne økonomien igen og 'lære at leve med virus' i stedet for igen at lukke dele af samfundet ned, som det skete da pandemien startede i Frankrig.

Yderligere tre minkfarme ramt af smitte

Coronasmitten fortsætter med sprede sig på nordjyske minkfarme. To farme i Hjørring og en i Frederikshavn Kommune er nu tilføjet til listen, skriver TV 2 Nord.

 Lørdag var der 13 minkfarme, der var ramt - på fem dage er tallet altså steget til 19. 

Det betyder, at næsten en tredjedel af alle 65 nordjyske minkfarme er coronainficeret. 

850.000 ledige i USA

Op mod 850.000 amerikanere søgte ifølge nyhedsbureauet Associated Press (AP) om arbejdsløshedsunderstøttelse i sidste uge. 

Antallet af ugentlige ansøgere oversteg aldrig 700.000 før pandemien ved coronavirus. Årets andet kvartal har været det værste nogensinde i USA.

Norge indfører karantæne for rejsende fra hele Danmark

Norge ventes lørdag at indføre krav om karantæne for rejsende fra Region Sjælland og Region Nordjylland.  Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Dermed vil der være krav om ti dages karantæne for rejsende fra hele Danmark til Norge.

Det samme gælder rejsende fra Færøerne. Det gælder dog ikke Grønland.
 

Alle unødvendige rejser til Portugal, Schweiz, Østrig og Holland frarådes

Det danske udenrigsministerium fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Portugal, Holland, Schweiz og Østrig.

Det oplyser Udenrigsministeriet torsdag.

Alle fire lande har de seneste uger oplevet et stigende antal smittede med coronavirus.

Passager på færge smittet

En passager på Fjordlines færgeoverfart fra Hirtshals til Langesund i Norge tirsdag er nu blevet testet positiv for coronavirus, skriver norske NRK.

Passageren fik milde symptomer samme dag som testen foregik, oplyser Bamble kommune i Norge.

Fjordline giver nu alle passagerer på overfarten besked.

Passagerer i karantæne skal have gps

Internationale passagerer, der ankommer til Abu Dhabi-lufhavnen i de Forenede Arabiske Emirater skal nu have gps mens de er i 14 dages obligatorisk karantæne på grund af covid-19.

Det oplyser det statslige flyselskab Etihad Airways ifølge The Guardian.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er smittetalllene i de Forenede Arabiske Emirater nu de højeste siden pandemiens start.

Pressemøde er slut

Dagens pressemøde på Københavns Politigård er slut. 

Frank Jensen: Vi bliver nødt til at stramme op

- Vi har alle en kæmpe interesse i at de her stramninger bliver kortvarige. Derfor bliver vi alle nødt til at stramme op. Vi ser frem til at stramningerne kan blive ophævet, så vi kan få vores liv tilbage, siger Frank Jensen som roser den københavnske ungdom for den måde de agerede på i foråret. 

- Men nu skal vi lige finde de gode takter frem igen. 

Opholdsforbud kan blive udvidet.

Politidirektør Anne Tønnes siger, at hvis ikke folk kan overholde opholdsforbuddet, så er politiet klar til at udvide det yderligere. 

- Men vores oplevelse er, at folk godt kan finde ud af at overholde anvisningerne frem til klokken 22. Men vi ved, at når alkoholen sætter ind, så er det sværere at overholde for eksempel afstandskravene. 

Stor smittespredning blandt pakistanere

Ifølge Frank Jensen er der indledt et samarbejde med de pakistanske foreninger i København og omegn, fordi der er stor smittespredning blandt specielt pakistanere i København og i Vestegnskommunerne. 

Frank Jensen: Vi skal have vores liv tilbage

Overborgmester Frank Jensen appellerer til, at alle hjælper til med at knække smittekurven. Han kalder situationen alvorlig. 

- Vi bliver nødt til at sætte livet lidt på pause. Det er nødvendigt, at vi for en tid skruer ned for vores sociale liv. Derfor skal vi følge sundhedsmyndighedernes råd, siger han. 

Københavns Politi vil i den næste tid lave diverse kampagner. Blandt andet vil de være til stede flere steder i nattelivet, hvor de vil uddele håndsprit. 

- Hvis vi ikke tager det her alvorligt, kan det være at vi bliver nødt til at lukke ned igen. Skru ned for det sociale liv, hold afstand og sprit af. Vi skal vinde over smitten og få vores liv tilbage, siger han. 

Politi opruster i København

Politidirektør Anne Tønnes lægger ud på pressemødet med at sige, at vi står i en alvorlig situation. Hun er til stede for at orientere om Københavns Politis indsats. 

- Politiet indfører opholdsforbud i Kødbyen på Vesterbro mellem klokken 22 - 02. Foreløbigt de næste syv dage. 

- Der etableres advarselszoner i Gothersgader og i Vestergade, som er populære festgader. 

Det er et forsøg på at sikre, at festen ikke fortsætter på gaden, når barer og restaurantioner lukker klokken 22, siger Anne Tønnes, som opfordrer byens festgæster til at gå direkte hjem og lade være med at fortsætte festen klokken 22.