Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus 16. september

Holland registrerer flere smittede.

Denne blog opdateres ikke længere. 

Denne blog opdateres ikke længere. 

Denne blog opdateres ikke længere. 

Coronakrisen forpurrer fuldførelse af ikonisk kirke

Den aldrig færdigbyggede kirke i Barcelona, La Sagrada Familia, kommer ikke til at stå færdig i 2026, som man oprindeligt planlagde. Coronakrisen gør, at det er umuligt at nå. Det skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Berlingske.

Rejser til Portugal kan ende med at blive frarådet torsdag

Portugal har de seneste to uger gennemsnitligt registreret 33 nye smittede per 100.000 indbyggere om ugen. 

Det skriver Ritzau på baggrund af tal fra Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Sygdomskontrol (ECDC). Og det kan betyde, at Udenrigsministeriet torsdag tilføjer Portugal til listen over lande, hvortil ikke-nødvendige rejser frarådes.

Udenrigsministeriet opdaterer hver torsdag sine rejsevejledninger.

Udenrigsministeriet baserer sine rejsevejledninger på en kombination af landenes egne indrejserestriktioner, antallet af nye smittetilfælde i landet, og hvordan landet tester sine borgere.

Udenrigsministeriets udgangspunkt er, at ikke-nødvendige rejser til et land frarådes, hvis landet registrerer mere end 30 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere om ugen.

Fauci: Vi ved, om vaccine virker i november eller december

 Dr. Anthony Fauci vurderer, at en vaccine snart kan være klar.

Den amerikanske regerings øverste sundhedsrådgiver, Anthony Fauci, siger, at USA i november eller december ved, om vaccinen er sikker og klar til brug.

Det skriver CNN.

Tidligere på dagen sagde Paul Mango, vicestabschef i USA's sundhedsministerium, at alle amerikanere bør kunne få en coronavaccine senest i april. Det skyldes, at Mango forventer, at USA formentlig vil godkende en eller flere vacciner i november eller december, muligvis allerede i oktober.

Det er uvist, om Anthony Fauci mener, at vaccinen kan være klar tidligere end april.

Det vil tage mellem seks og ni måneder at vaccinere den amerikanske befolkning

Selv hvis en vaccine var klar til brug i dag, vil det tage mellem seks til ni måneder at få vaccineret nok personer til, at der kan skabes immunitet i befolkningen. Det siger Robert Redfield, direktør for USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC), ifølge CNN.

Mink er meget modtagelige for smitte

16 minkfarme i Nordjylland har i de seneste måneder været ramt af coronasmitte, og ifølge professor på Veterinær– og Husdyrvidenskab på Københavns Universitet, Lars Erik Larsen, er der en god grund til, at lige netop minkfarme er så hårdt ramt. Mink er nemlig – sammen med katte – meget modtagelige over for smitte med coronavirus, fortæller han til Nordjyske.

Frankrig har det tredjehøjeste antal coronasmittede på en dag

Frankrig har onsdag registreret 9784 tilfælde af coronasmitte inden for det seneste døgn.

Det skriver Ritzau.

Det er det tredjehøjeste antal registrerede tilfælde på et enkelt døgn i Frankrig, siden coronaudbruddet begyndte tidligere på året.

Ifølge Ritzau er det femte dag i træk, at syvdagesgennemsnittet viser flere end 8000 nye smittetilfælde per dag.

Det kan imidlertid være misvisende at sammenligne tal fra forskellige perioder, fordi der kan være forskel på, hvor mange test der blev foretaget dengang og nu.

Næsten 405.000 franskmænd er bekræftet smittet.

49 personer testet positiv for coronavirus ved en fejl

49 personer har fejlagtigt fået et positivt prøvesvar på deres covid-19-test. Det oplyser Statens Serum Institut. De forkerte svar skyldes en teknisk fejl i forbindelse med analyseproceduren

Ifølge Seruminstittut er fejlen blevet lokaliseret i forbindelse med den daglige kvalitetssikring. 

Den ene person indgik i statistikken for nye smittede fra mandag 14. september til tirsdag 15. september. Derfor skulle antal nye smittede for tirsdag have været 333 frem for 334.

Styrelsen for Patientsikkerhed er i gang med at kontakte de pågældende personer.

Skole sender fire klasser hjem efter ét smittetilfælde

Eleverne i fire klasser på Lillevangskolen - afdeling Lillerød er sendt hjem, efter at en elev er testet positiv for covid-19.

Det oplyser kommunen til TV 2 Lorry.

- Som følge af smitteopsporingen er to hele klasser, to specialklasser og enkelte elever fra andre klasser hjemsendt i mandags.

- Der er etableret nødundervisning for de hjemsendte elever. Denne opgave varetager de medarbejdere, som også er hjemsendt for at blive testet, skriver Allerød Kommune i en mail til TV 2 Lorry.

11 medarbejdere på intensivafdeling i Hjørring er smittet

11 medarbejdere på intensivafdelingen på Regionshospital Nordjylland i Hjørring er nu smittet med coronavirus. Fredag blev fem medarbejdere på hospitalet konstateret positiv, så det samlede antal nu er 15 coronasmittet.

Det rapporterer TV 2 Nord

- Der er tale om medarbejdere, der alle har været hjemsendt, og som så er blevet syge. De har ikke været på afdelingen eller været i kontakt med patienter, siger Henrik Larsen, der er hospitalsdirektør på Regionshospital Nordjylland til TV 2 Nord.

Politiet øger beredskabsniveauet

Politiet øger sit beredskabsniveau over hele landet. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Fremover vil politiet være mere til stede i udsatte områder. Derudover vil politiet intensivere den operative styring og koordinering i Den Nationale Operative Stab (NOST), indkalde relevante lokale beredskabsstabe (LBS) i politikredsene og løbende følge op og evaluere indsatsen på øverste ledelsesniveau, skriver Rigspolitiet.

- Indsatsen mod Corona er gået ind i en ny fase, som stiller øgede krav til politiets indsats over hele landet. Vi er i tæt dialog med sundhedsmyndighederne, og vi er bekymrede for smitteudviklingen. Kurven skal knækkes, og det skal ske i de kommende uger, mens vi stadig er på forkant af udviklingen. Derfor løfter vi nu vores beredskabsniveau til samme niveau, som den var på i foråret, siger rigspolitichef Thorkild Fogde.

Indsatsen forankres i politiets koncernledelse, hvor alle landets politidirektører deltager under rigspolitichefens ledelse.

Regeringen ser på smittetal med 'tilbageholdt åndedræt"

Regeringen ser på smittetallene med "tilbageholdt åndedræt" hen over den kommende weekend, siger statsminister Mette Frederiksen.

Det skriver Ritzau.

Statsministeren holder indtil videre fast i, at lokale restriktioner kan være vejen til at slå udbrud af coronavirus ned:

- Det er lykkes med lokale restriktioner at få udbrudene under kontrol. Det startede med Hjørring og Ringsted, det fik vi under kontrol med lokale restriktioner.

- Det går også meget bedre i Aarhus og i Odense. Så indtil nu er det lykkes at holde smitten under kontrol med lokale restriktioner. Nu er det så i hovedstanden, at vi ser et udbrud. Det er mere vanskeligt at håndtere, fordi der bor flere mennesker tæt sammen i hovedstanden. Om det er nok med restriktionerne i København tør jeg ikke love, siger Mette Frederiksen.

Stabschef: Alle amerikanere bør kunne få coronavaccine senest i april

Alle amerikanere bør kunne få en coronavaccine senest i april, siger vicestabschef Paul Mango i USA's sundhedsministerium ifølge Bloomberg.

Han forventer ifølge nyhedsbureauet, at USA formentlig vil godkende en eller flere vacciner i november eller december, muligvis allerede i oktober.

Ifølge Reuters er regeringen klar til at sende de første doser coronavaccine ud i landet inden for et døgn efter, at USA's lægemiddelstyrelse godkender en ny coronavaccine.

Et begrænset antal doser kan muligvis være ude i de enkelte stater omkring årsskiftet.

Det fremgår af en distributionsplan fra regeringen. Den blev delt ud på et pressemøde onsdag, hvor embedsmænd fra USA's sundhedsministerium og forsvarsministerium deltog.

Holland sætter ny smitterekord

For anden dag i træk sætter Holland ny smitterekord.

Det oplyser de hollandske sundhedsmyndigheder ifølge The Guardian.

Antallet af nyregistrerede smittede lå onsdag på 1542 personer. 

Tirsdag blev der registreret 1379 nye smittede. Antallet af bekræftet smittede i Holland er pt 86.320 personer.  

Danmark betaler testudstyr i afrikansk lufthavn

Danmark har betalt testudstyr og værnemidler til en værdi af fem millioner kroner til den afrikanske lufthavn Entebbe Airport i Uganda.

Det skriver check-in.dk.

Støtten er blevet formidlet gennem FN-programmet IOM. 

Mette F. til de unge: Skru ned for festerne

De unge bør skrue ned for festerne for at forhindre coronasmitte.

Sådan lyder den klare opfordring fra statsminister Mette Frederiksen (S) i en tale, som hun onsdag afholder ved et møde i Grønt Erhvervsforum.

- I det næste stykke tid bør I skrue ned for festerne. Alle skal overholde retningslinjerne, og vi skal alle sammen tænke over, at vi ikke ses med for mange mennesker for tæt på, siger hun ifølge Ritzau.

Opfordringen kommer, efter at der tirsdag blev præsenteret nye restriktioner for nattelivet i hovedstadsområdet. Det skete på et pressemøde med blandt andre sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

Det betyder, at barer, caféer og restauranter fra torsdag og 14 dage frem skal lukke klokken 22 i 17 hovedstadskommuner. Derudover bliver der indført krav om, at stående gæster skal bære mundbind.

Regeringen råder også til, at private fester i hjemmene slutter klokken 22.

Kun rejsende kan fremover få coronatest i Billund Lufthavn

Fra torsdag vil det kun være rejsende, der kan fremvise en gyldig billet, der vil kunne blive testet for coronavirus i Billund Lufthavn.

Det skriver Ritzau. 

Samtidig begrænses testene ved den dansk-tyske grænse til kun at omfatte udlændinge og borgere, der har været bortrejst i mindst et døgn.

Det skyldes, at Statens Serum Institut er presset på analysekapaciteten i samfundssporet. Det vil sige det spor, hvor personer uden symptomer på coronavirus bliver testet.

Analysekapaciteten er blevet oprustet i hovedstadsområdet, som er ramt af stigende smittetal.

Det betyder, at Region Syddanmark fremover kun kan få analyseret 4200 test om dagen. Den seneste tid har regionen haft adgang til at få analyseret 5500 test om dagen.

- Når vi bliver bedt om at begrænse antallet af test, så er det naturligt, at vi blandt andet kigger mod Billund og mod grænsen, siger Kurt Espersen, der er koncerndirektør i Region Syddanmark, i meddelelsen.

- Formålet med testningen i lufthavnen og ved grænsen har hele tiden været at give rejsende mulighed for at blive testet. Derfor giver det også god mening, at vi nu lukker for adgangen for alle andre i lufthavnen og ved grænsen og kun fokuserer på de rejsende.

Kommunal ansat på førstehjælpskursus havde corona

18 medarbejdere i Vej og Park i Haderslev er sendt hjem, efter at en medarbejder er blevet testet positiv for coronavirus.

Den smittede havde deltaget i et førstehjælpskursus med de 18 medarbejdere, hvorfor alle nu er sendt hjem.

Brug af kontanter er steget igen efter nedlukning

Under coronanedlukningen i Danmark faldt brugen af kontanter i supermarkeder, men den er steget igen.

Det er dog ikke tilbage på samme niveau, som før krisen ramte, lyder det i en analyse fra Nationalbanken, skriver Finanswatch.

Dagens tal bliver ikke opdateret i dag

Statens Serum Institut (SSI) oplyser, at dagens tal for antallet af blandt andet smittede det seneste døgn ikke bliver opdateret onsdag 16. september. Det skyldes tekniske problemer.

SSI kan ikke uddybe, hvilke tekniske problemer der er tale om.

Tidligere på dagen lød det, at tallene ville blive opdateret klokken 15.00. Ifølge SSI bliver tallene opdateret igen torsdag klokken 14, som hidtil har været praksis.