Samfund

Dagens nyheder 16. september

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Premierminister klar til at overdrage magten

Premierministeren i Libyens internationalt anerkendte regering vil overdrage magten inden udgangen af oktober. Det siger premierminister Fayez al-Serraj i en tv-tale onsdag aften, skriver nyhedsbureauet dpa.

Sony klar til at lancere Playstation 5

12. november vil markere dagen, hvor Sony begynder salget af deres nye Playstation 5. Det skriver Reuters. I første omgang vil konsollen blive solgt i blandt andet USA og Japan. Først en uge senere vil konsollen blive udbudt til resten af verden. 

Orkan forårsager 'historiske' ødelæggelser

Orkanen Sally har onsdag forårsaget det, USA's nationale orkancenter betegner som "historiske og katastrofale" oversvømmelser på kysten langs delstaterne Alabama og Florida. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forsvarsminister skal stå skoleret for håndtering af FE-sag

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) bliver nu indkald til et lukket samråd i Folketingets Forsvarsudvalg. Det skriver DR. Indkaldelsen skyldes, at Forsvarets Efterretningstjeneste kan have videregivet oplysninger om danske statsborgere. 

Fyns politi efterlyser børnelokker

Fyns Politi efterlyser på Twitter en mulig børnelokker, der huserer i området omkring Vissenbjerg. Manden beskrives som spinkel og uden fortænder. Han har onsdag antastet en yngre pige. 

Ti tidligere praktikanter på DR klager i brev over krænkende oplevelser

Ti kvinder, som i perioden 2015 til 2019 har været journalistpraktikanter på DR Nyheder, fortæller i et brev til DR’s HR-chef om sexistiske og krænkende oplevelser på mediet. Det drejer sig blandt andet om uønsket massage og klap i numsen. Det skriver Information

Anholdelse i sag om knivstikkeri

Københavns Politi har anholdt en 31-årig mand, der mistænkes for et umotiveret knivstikkeri i Sølvgade tirsdag aften.

Det oplyser den centrale efterforskningsleder Peter Kamp ifølge Ritzau..

Hviderusland beder Putin om flere våben

Hvideruslands præsident, Aleksandr Lukasjenko, har bedt Rusland om flere våben. Det skriver det russiske telegrambureau TASS ifølge Reuters. 

USA's centralbank fastholder renten

USA's centralbank fastholder renten uændret. Bankens prognoser viser, at renten vil ligge tæt ved nul frem til 2023. Det skriver Ritzau.

USA sigter syv for hacking af aktivister og it-sektor

Fem kinesere og to malaysiske forretningsfolk er blevet sigtet i en omfattende sag om hacking. Det oplyser USA's justitsministerium onsdag ifølge Ritzau. De fem kinesere skal have hacket sig ind i mere end 100 virksomheder i USA og andre lande.

9-årig pige steg af skolebus og blev ramt af modkørende bil

En ni-årig pige er onsdag eftermiddag kørt på sygehuset i Aalborg med åbent benbrud efter en alvorlig trafikulykke på Rendbækvej syd for Saltum. Det skriver TV 2 NORD. Ulykken skete klokken 14.25, da pigen var blevet sat af skolebussen ud for sin adresse. Da pigen gik over vejen, blev hun ramt af en modkørende bil med cirka 50 km/t.

Ingen opfølgning på stor undersøgelse om forurening i Grindsted

Der bliver ikke gået videre med resultater fra en sundhedsundersøgelse af forureninger i Grindsted. Det oplyser Region Syddanmark. Det skyldes, at hverken borgere, forskere eller kommune har udtrykt behov for opfølgning. 

Protestleder sigtet for at undergrave Hvideruslands sikkerhed

Myndigheder i Hviderusland har sigtet protestleder Maria Kolesnikova for at opildne til at undergrave den statslige sikkerhed. Det oplyser efterforskere i Hviderusland onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters. Den 38-årige aktivist sidder på nuværende tidspunkt fængslet i Hvideruslands hovedstad, Minsk. I sidste uge modsatte hun sig en tvungen udvisning til Ukraine ved at rive sit pas i stykker.

Tidligere britisk koloni vil droppe dronning Elizabeth

Barbabos vil ikke længere havde den britiske dronning Elizabeth som officielt statsoverhoved. Det skriver Reuters. Frem til 1966 var Barbabos en britisk koloni. Udmeldingen kommer forud for 55-året for uafhængigheden fra Storbritannien. 

Trafikken genåbnet på Kongens Nytorv

Trafikken er genåbnet på Kongens Nytorv i København, efter demonstranter fra klimabevægelsen Extinction Rebellion har spærret for trafikken. Det skriver Københavns Politi på Twitter. 

Tidligere atletikpræsident dømt for korruption

Den tidligere præsident for Det Internationale Atletikforbund, Lamine Diack, straffes med fire års fængsel - hvoraf de to år er betinget - samt en bøde på 3,7 millioner kroner for korruption i en russisk dopingskandale. Det skriver Reuters.

Landsret skærper straf for drab

Østre Landsret har skærpet straffen for en 32-årig på 12 år til 13 år for drab på en anden 32-årig, der blev stukket i hjertet med en kniv i Stubbekøbing.

Forbrydelser mod menneskeheden i Venezuela

Ifølge uafhængige eksperter under FN's menneskerettighedskomité er Venezuelas præsident, Nicolás Maduro Moro, ansvarlig for "forbrydelser mod menneskeheden". Det skriver nyhedsbureauet AP.

Dele af bygning skal rives ned efter brand

Brandvæsenet fået styr på en brand i Fredericia, og de er nu i gang med efterslukning på stedet, oplyser politiet ifølge Ritzau. Dele af bygningen skal rives ned på grund af risiko for sammenstyrtning.

Politi fjerner klimademonstranter fra vej

Demonstranter på Kongens Nytorv bliver fjernet af politiet.

Demonstranter fra klimabevægelsen Extinction Rebellion spærrer for trafikken på Kongens Nytorv i København, og politiet er er begyndt at bære demonstranterne væk, skriver TV 2 Lorry. Politiet opfordrer på Twitter til, at bilister finder andre veje.