Nyheder

Dagens nyheder 15. september

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Flere kvinder bruger p-piller

Flere kvinder bruger p-piller og hormonspiral. Det skriver Kristeligt Dagblad. I 2019 brugte 40 procent af de danske kvinder mellem 15 og 49 år en form for hormonprævention, viser tal fra Lægemiddelstatistikregisteret. Det er 5 procentpoint mere end i 2010, hvor andelen var på 35 procent.

Beboere evakueret efter muligt angreb med fyrværkeri

Beboere i en etageejendom i Nyboesgade i Vejle er tirsdag aften blevet evakueret, skriver Vejle Amts Folkeblad. Evakueringen kommer efter, at der muligvis er blevet kastet fyrværkeri ind i en lejlighed. Ingen personer er kommet til skade.

Løsladt efter journalistdrab

Taleban-krigeren, der i 2008 skød og dræbte den norske journalist Carsten Thomassen, er blevet løsladt. Det skriver Aftenposten. Muhammed Ramadan skød Thomassen, da han besøgte den daværende norske udenrigsminister Jonas Gahr Støre i Kabul. Løsladelsen sker på trods af, at Muhammed Ramadan blev dømt til døden. 

Nordjyllands Politi efterlyser 65-årig kvinde

Karen Pedersen bliver efterlyst af politiet.

Nordjyllands Politi har tirsdag efterlyst 65-årige Karen Pedersen, der har forladt en adresse i Tranum i nedtrykt sindstilstand. Karen Pedersen beskrives som værende omkring 160 cm. høj, spinkel af bygning og har gråt hår. Hun var iført gråt joggingtøj. Beboere i området opfordres til at tjekke haver og udhuse. 

Trump brød loven, da han indførte straftold på kinesiske varer

Den straftold, som USA har indført på kinesiske varer for mere end 200 milliarder dollar, er i strid med de internationale handelsregler. Det fastslår Verdenshandelsorganisationen WTO tirsdag, skriver Ritzau.Kina havde klaget til WTO, efter at USA's præsident, Donald Trump, i 2018 indførte forhøjede toldsatser på varer for 234 milliarder dollar.

Hver tredje danske kvinde har oplevet sexisme eller sexchikane

38 procent af de danske kvinder har oplevet sexisme eller sexchikane på deres arbejdsplads. Det skriver Berlingske onsdag på baggrund af en Kantar Gallup-undersøgelse. Undersøgelsen kommer efter, at tv-værten Sofie Linde i slutningen af august skabte opmærksomhed om seksuel chikane. 

Motorvej genåbnet

E47 Sydmotorvejen er nu genåbnet i nordgående retning ved Guldborgsundtunnelen. oplyser Vejdirektoratet. Trafikken afvikles normalt på stedet.

79-årig kvinde stukket med kniv

En 79-årig kvinde er tirsdag aften blevet stukket med kniv i Sølvgade i det indre København. Det oplyser den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi til Ritzau.

Motorvej lukket

E47 Sydmotorvejen er i øjeblikket spærret i nordgående retning ved Guldborgsundtunnelen på grund af en udløst højdevarslingsalarm. Vejdirektoratet forventer, at vejen er genåbnet omkring kl. 20:45.

Israel indgår flere diplomatiske forbindelser

Israel, De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain har tirsdag underskrevet aftaler om diplomatiske forbindelser. Det skete ved en ceremoni foran Det Hvide Hus, skriver Ritzau. 

TDC's hovedejer ville svindle med dansk udbytteskat

Storaktionæren i TDC, Investeringsbanken Macquarie, forsøgte i flere år at designe en model, der kunne svindle den danske stat for udbytteskat. Det skriver DR og Dagbladet Børsen på baggrund af interne dokumenter. 

Prins Joachim optræder offentligt på fredag efter blodprop

Prins Joachim optræder fredag offentligt i forbindelse med sin jobstart som forsvarsattaché. Det skriver kongehuset på sin hjemmeside. Det er første gang, siden han i juli blev ramt af en blodprop i hjernen. 

Trump ville have præsident dræbt

USA's prædident Donald Trump siger i et interview med det amerikanske tv-program Fox & Friends, at han i april  2017 ville have Syriens præsident Bashar al-Assad likvideret. Men ifølge Trump modsatte daværende forvarsminister Jim Mattis sig planerne.

Person i kritisk tilstand: faldt ud af vinduet fra fjerde sal

En person er i kritisk tilstand, efter vedkommende faldt ud af vinduet fra fjerde sal fra en bygning i Brønshøj. Det skriver Ekstra Bladet

Ekspræsident død

Moussa Traore blev sat fra magten ved et kup i 1991.

Moussa Traoré, der var præsident i Mali i over 22 år fra 1968 til 1991, er død, 83 år. Det oplyser hans familie ifølge nyhedsbureauet AFP.

Hjemsendt ambassadør får nyt job

Thomas Ahrenkiel, tidligere departementschef i Forsvarsministeriet, der skulle være startet som ambassadør i Berlin 1. september, er tilbage i Forsvarsministeriet. Det skriver Ekstra Bladet. Avisen skriver samtidig, at Ahrenkiel er fritaget for tjeneste. Ahrenkiel nåede aldrig at begynde som ambassadør på grund af hans mulige rolle i skandalen i Forsvarets Efterretningstjeneste.

Verdens og Danmarks vilde natur er fortsat i krise

Verdens natur har trods årtiers skåltaler ikke fået det bedre. Det skriver Ritzau på baggrund af en ny rapport fra FN. Ingen af de 20 mål, som FN har sat for naturen, og som skulle nås i årene fra 2010 til 2020, er kommet i hus. Ifølge miljøminister Lea Wermelin (S) er rapporten et opråb om, at Danmark har brug for mere urørt natur.

Mand idømt anbringelse for drab på nabo

En 41-årig mand er tirsdag ved Retten i Sønderborg blevet idømt anbringelse uden længstetid for at have dræbt sin nabo. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. Manden modtog dommen.

Nick Hækkerup registreret i database med tilknytning til Kinas regering

Over 700 danskere er blevet registreret i en database med tætte forbindelser til den kinesiske regering. Det skriver Jyllands-Posten. Blandt de registrerede er blandt andre justitsminister Nick Hækkerup (S) og departementschef i Statsministeriet, Barbara Bertelsen.

Skotland dropper sag mod FCK-udlejet angriber

Den skotske rigsadvokat har droppet en sag mod FCK's udlejede angriber Michael Santos. Det oplyser rigsadvokaten til Ekstra Bladet. Sagen drejer sig om en episode i en kamp mod Celtic i februar. Her havde Santos et sammenstød med en politibetjent i forbindelse med en målfejring.