Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Arkiv.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Hvad skete der? Socialdemokratiets sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff siger, at danskerne godt kan forvente, at yderligere restriktioner er på vej. 

Hvad var status? Det seneste døgn er der konstateret 333 nye smittede i Danmark. Få hele overblikket her.

Ny daglig smitterekord på verdensplan

På verdensplan er der i løbet af det seneste døgn registreret 307.930 coronasmittede. Det er det højeste daglige antal, siden coronavirusset brød ud, oplyser Verdenssundhedsorganisationen (WHO) ifølge Reuters. 5.537 personer smittet med coronavirus har mistet livet i løbet af det seneste døgn globalt.

Tegnell: Vores strategi er ikke skyld i dødstallet

Den svenske statsepidemiolog, Anders Tegnell, siger, at den seneste tids lavere smitte i Sverige er et bevis på, at landets coronastrategi ikke har været årsagen til coronadødstallet på 5.846. Det fortæller han til den franske tv–kanal France 24 ifølge nyhedsbureauet TT.

– Med samme strategi, som vi har haft hele tiden, har vi de seneste tre måneder næsten ikke haft nye tilfælde i ældreplejen, siger han blandt andet.

Norge har højere smittetal end Sverige

Med 23,9 smittede per 100.000 indbyggere har Norge nu flere smittetilfælde end deres svenske naboer. Det svenske tal er 23.

Det skriver VG.

Tallene viser samtidig, at 86.505 svenskere er eller har været coronasmittede, mens over 5846 personer er døde som følge af covid-19.

Til sammenligning er tallene i Norge henholdsvis 12.079 og 265.

Medicinalfirma ved snart, om vaccine virker

Direktøren i medicinalfirmaet Pfizer, Albert Bouria, fortæller søndag, at der er en "ret god chance for", at firmaet i slutningen af oktober ved, om deres bud på en coronavaccine virker. Det skriver CNN. Han kan dog ikke sige noget om, hvornår vaccinen kan være klar til brug. 

100 millioner dollar til Biden

Saudi-Arabien vil tillade internationale flyvninger i særlige tilfælde

Fra 15. september vil Saudi–Arabien igen tillade internationale flyvninger i særlige tilfælde, skriver det statslige nyhedsbureau SPA ifølge The Guardian. Fra 1. januar næste år vil Saudi–Arabien ydermere fjerne alle rejserestriktioner. De internationale flyvninger blev stoppet i marts, da coronasmitten brød ud.

Varde Kommune holder krisemøde efter tilføjelse til bekymringsliste

Søndag tilføjede sundhedsmyndighederne Varde Kommune til den såkaldte bekymringsliste, der viser, om en kommune har over 20 smittede per 100.000 indbyggere. Vardes borgmester, Erik Buhl (V), indkalder kommunens krisestab til en drøftelse af coronasituationen, siger han til TV Syd.

Stigende smitte får Israel til at lukke ned i tre uger

Israel forsøger at bremse den stigende smitte med covid-19, og den israelske regering har derfor besluttet at lukke samfundet ned i tre uger fra på fredag den 18. september, skriver det israelske medie Haaretz.com. Det sker i forbindelse med højtiden Rosh hashana, der er det jødiske nytår. 

Belgisk sundhedspersonale går på gaden under coronakrise

I Belgien, der har registreret over 90.000 smittede, gik sundhedspersonale i dag på gaden i Bruxelles for at demonstrere for bedre forhold i sundhedsvæsenet. Cirka 4000 mødte op og havde skilte med, hvor der blandt andet stod: "Pas på sundhedspersonalet". Der blev også kaldt på bedre lønforhold, skriver The Guardian.

Indien overvejer at give hastetilladelse til vaccine

Indien overvejer at give en hastetilladelse til en covid–19–vaccine, efter at antallet af smittede i landet er steget. Det oplyser sundhedsminister Harsh Vardhan ifølge Reuters. Indien har registreret 78.586 coronarelaterede dødsfald. Ministeren har ikke en dato for vaccinen, men han nævner, at kliniske test af den kan være færdiggjort i begyndelsen af 2021.

Hurtigere svar på coronatest er på vej til patienter i Nordsjælland

Til efteråret vil indlagte patienter i akutmodtagelsen på Nordsjællands Hospital få svar på deres covid–19–test allerede fire timer efter podningen. Det oplyser hospitalet i et nyhedsbrev ifølge TV2 Lorry. I dag tager det mellem fem og ni timer at få svar på podninger, som bliver sendt til analyse på Herlev og Gentofte Hospital, skriver mediet.

Medarbejder på skole testet positiv - elever sendt hjem

En medarbejder på Vibeskolen i Ullerslev er blevet testet positiv med covid-19, oplyser pressechef i Nyborg Kommune Lone Mørup til TV 2 Fyn

Derudover er fire medarbejdere, som den smittede har været i nærkontakt, også blevet sendt hjem. De hjemsendte skal testes to gange med to dages mellemrum, før de kan komme tilbage i skole.

90 personer smittet i FN's fredsbevarende styrke i Libanon

Coronavirusset har spredt sig blandt en fredsbevarende FN–styrke i Libanon, skriver The Guardian. 90 personer er smittet, men det fremgår ikke, hvilken nationalitet de har. 45 lande bidrager med medarbejdere til styrken.

Etiopien bygger test-fabrik med kinesisk hjælp

Imens smittetallet stiger i det østafrikanske land Etiopien, har landet nu åbnet sin egen produktion af test–udstyr. Det er resultatet af et samarbejde mellem den etiopiske regering og en kinesisk virksomhed, BGI Health Ethiopia. Etiopien har næsten registreret 64.000 smittede. Det skriver The Guardian.

Endnu en ansat på intensivafdeling i Hjørring er smittet

På intensivafdelingen på Regionshospital Nordjylland i Hjørring har coronasmitte spredt sig blandt de ansatte. Fredag var fem fra personalegruppen testet positive for covid-19, og 15 var sendt hjem. Siden er yderligere en ansat på afdelingen blevet testet positiv, oplyser hospitalsdirektør Henrik Larsen til Nordjyske.

Sjællandske kommuner topper bekymringsliste

Sundhedsmyndighederne har en bekymringsgrænse ved 20 smittede per 100.000 indbyggere, og kommuner vil blive fulgt nøje, hvis de overskrider den grænse.

I alt 45 kommuner overskrider søndag bekymringsgrænsen. Det er en stigning fra dagen før, hvor 43 kommuner overskred grænsen.

De fem hårdest ramte kommuner er:

Vallensbæk: 144,9 tilfælde per 100.000 indbyggere.

Herlev: 141,6 tilfælde per 100.000 indbyggere.

Ishøj: 122,5 tilfælde per 100.000 indbyggere.

* Albertslund: 115,6 tilfælde per 100.000 indbyggere.

* Slagelse: 97,7 tilfælde per 100.000 indbyggere.

Formand og læge: Vent med tiltag

Torben Mogensen, speciallæge og formand for Lungeforeningen, er ikke overrasket over, at antallet af smittetilfælde fortsat ligger relativt højt.

Nogle af de seneste tiltag som eksempelvis en stramning af forsamlingsforbuddet flere steder i landet kan formentlig endnu ikke kan læses ud af tallene.

Hans bud er, at der kan gå otte til ti dage, før man kan se effekterne. Torben Mogensen advarer dog mod at indføre nye tiltag, før man har nået at se effekterne af de allerede indførte tiltag.

Adfærdsforsker: Umuligt at løse problem med festglade unge

Politiet har de seneste dage forsøgt at opfordre de unge til at stoppe med at feste, men det har vist sig at være svært. Men fest er "et menneskekrav" for de unge, siger Pelle Guldborg Hansen, adfærdsforsker på Roskilde Universitet, til Politiken.

Yderligere 333 danskere konstateret smittet med coronavirus

333 danskere er konstateret smittet med coronavirus siden i går. Desuden er yderligere fire personer blevet indlagt, hvilket bringer antallet af indlagte op på 47. Én person er død med coronavirus siden i går. 

Få det fulde overblik over coronasmitten i Danmark her. 

Professor: Det vil give mening at se på forsamlingsforbuddet

Det vil give mening at se på forsamlingsforbuddet, i forhold til hvordan smitten er spredt lige nu. Det mener Jens Lundgren, der er professor og overlæge i infektionsmedicin på Rigshospitalet, om de forventede øgede restriktioner. Socialdemokratiets sundhedsordfører, Rasmus Horn Langhoff, sagde lørdag aften, at der forventes at komme flere restriktioner. Ifølge Jens Lundgren kan en udvidelse af mundbindskravet også være et bidragende instrument til at modvirke den nuværende smittespredning.

Meldinger om yderligere restriktioner vækker kultur-bekymring

Socialdemokraternes sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoffs udtalelser om, at vi kan forvente flere coronarestriktioner, vækker bekymring i kulturlivet. 

- På teatrene frygter vi, at sundhedsmyndighederne finder på at indføre nye restriktioner for kulturen, selvom smittetrykket helt åbenlyst stiger sker på grund af andre branchers sløsethed. Det er tydeligt for enhver, at der er langt større smitterisiko ved at stå og drikke sig i hegnet på en bar i Kødbyen end at gå ind og se en ballet på et teater, siger direktør for Dansk Teater Peter Mark Lundberg til TV 2.