Samfund

Dagens nyheder 14. september

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Spanien vil forlænge ordning for jobsikkerhed frem til 2021

En ordning, der gør, at spanske virksomheder undgår at fyre ansatte under coronakrisen, bliver højest sandsynligt forlænget frem til udgangen af året, skriver Reuters. 

Kina køber danske teknologivirksomheder

Blandt de danske selskaber, der har kinesere i ejerkredsen, er overvægten inden for teknologi, viser en kortlægning. Eksperter og erhvervsfolk advarer mod at slippe kontrollen med vigtige nye opfindelser. Det skriver Finans.

Vil støtte Bidens kampagne med 100 millioner dollar

Verdens 11. rigeste mand, multimilliardæren Michael Bloomberg, vil støtte Joe Bidens kampagne i Florida med mindst 100 millioner dollar. Det oplyser en af Bloombergs rådgivere ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Knivstikkeri i Høje-Taastrup

Politiet er til stede på Gadehavegårdsvej i Høje-Taastrup i forbindelse med knivstikkeri, hvor en 22 årig mand er stukket to gange i låret. Den 22-åriges tilstand er ukendt. Der er ikke yderligere oplysninger, meddeler Vestegnens Politi.

Ny TV 2 optagelse dokumenterer endnu et svigt i ældreplejen

I en video, TV2 er i besiddelse af, håner en sosu-ansat en demensramt kvinde på et plejehjem i Helsingør. 

I videoen taler en mandlig sosu-ansat engelsk til den 83-årige demensramte kvinde, der giver udtryk for, at hun ikke forstår den sosu-ansatte. På engelsk spørger den sosu-ansatte blandt andet, om den 83-årige kvinde er skør, og hvad der er galt med hende.

Hollandsk minister sår tvivl om Air France-KLM's fremtid

Coronapandemien har ramt luftfartsindustrien hårdt, og det gælder også luftfartsselskabet Air France-KLM, som både Frankrig og Holland ejer dele af.

Hollands finansminister, Wopke Hoekstra, siger søndag, at det ikke er sikkert, at luftfartsselskabet overlever krisen forårsaget af coronapandemien.

Tyrkiske protester over Muhammed-tegninger

Omkring 200 personer protesterer over det franske magasin Charlie Hebdos beslutning om tryk af Muhammed-tegninger på gaden i Istanbul. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Charlie Hebdo har bragt en række tegninger af profeten Muhammed enkeltvist. De har tidligere henvendt sig til Jyllands-Posten for at få lov at genoptrykke den omtalte avisside med Muhammed-tegninger fra 2005 i fuld form. Det afviste det danske medie.

Trump øjner mulighed i Nevada

I et forsøg på at finde nye veje til at blive genvalgt til november holdt præsident Donald Trump lørdag aften lokal tid vælgermøde i Nevada.

Ørkenstaten har ikke støttet en republikansk præsidentkandidat siden 2004.

Johnsons udfald mod EU kritiseres hårdt

Irland afviste søndag påstande fra den britiske premierminister, Boris Johnson, om, at EU skulle have planer om at destabilisere forholdet mellem Nordirland og det øvrige Storbritannien.

- Det er simpelthen ikke sandt, siger den irske justitsminister, Helen McEntee, til Sky News.

Museum vil fjerne skrumpehoveder

I mere end 80 år har Oxford Universitetets Pitt Rivers museum haft krympehoveder fra Peru og Ecuador i samlingen. Det vil de stadig have, men hovederne vil være gemt af vejen sammen med flere end 100 menneskelige artefakter, der nu anses for at være uetiske. Efter at have været lukket ned på grund af coronapandemien, åbner Pitt Rivers senere på måneden.

Sydafrikas økonomi tager et dyk

Sydafrikas økonomi vil krympe med mere end de syv procent, prognoserne havde tilsagt. Det siger finansminister Tito Mboweni ifølge Reuters. Det er konsekvenser af coronakrisen og et stort fald i produktiviteten, som fører til de dystre forudsigelser.

Trump vil mødes med redningspersonel i Californien

Præsident Donald Trump siger, at han vil mødes med brandfolk og redningsmandskab, når han mandag besøger Californien, hvor omfattende naturbrande har kostet mindst 31 mennesker livet. Det skriver Reuters.

Tysk politi beslaglægger store mængder våben fra mistænkt højrefløjssympatisør

Politiet i Tyskland har beslaglagt omkring 250 skydevåben og store mængder ammunition fra en mand, som er mistænkt for at sympatisere med det yderste højre. Ifølge det tyske politi blev våbnene fundet i Seevetal, syd for Hamborg. Det skriver Sky News

114 demonstranter anholdt i Hviderusland

Demonstrationer i Hviderusland.

114 demonstranter er indtil videre anholdt i Hviderusland i denne weekend. Det siger myndighederne i landet, hvor oppositionen har varslet nye store demonstrationer søndag. Ifølge det hviderussiske indenrigsdepartement er 87 af de anholdte fængslet. 

52-årig omkommet under snorkeltur

En 52-årig mand fra Trekantsområdet er omkommet under en snorkeltur i Fynshav. Meldingen om en dykker i problemer kom klokken 10.24, men selvom der hurtigt blev sendt redningsmandskab af sted, stod mandens liv ikke til at redde, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Ole Aamann, til TV 2.

Et retslægeligt ligsyn skal nu faslå dødsårsagen. Mandens familie er underrettet. 

Migranter fra nedbrændt lejr flyttes

Migranter og flygtninge fra den nedbrændte flygtningelejr vil blive flyttet til denne midlertidige teltlejr.

De migranter, som boede i den nu nedbrændte Moria-lejr i Grækenland, er nu begyndt at blive flyttet til en ny lejr, skriver AP. Migrationsminister Notis Mitarakis siger, at omkring 1000 personer vil blive flyttet til den nye teltlejr i løbet af dagen. 

Retssag mod nødhjælpsarbejder udsat

Den iransk-britiske nødhjælpsarbejder Nazanin Zaghari-Ratcliffe blev anholdt i lufthavnen i Teheran.

Iran har udsat en retssag mod den britisk-iranske nødhjælpsarbejder Nazanin Zaghari-Ratcliffe. Det oplyser en britisk parlamentariker, som har talt med Zaghari-Ratcliffes mand. Retssagen skulle have været indledt søndag.

Der er rejst en ny anklage mod kvinden, som allerede har brugt mere end fire år i fængsel eller under husarrest, siden hun blev anholdt i lufthavnen i Teheran i april 2016. Hun er anklaget for at have planer om at undergrave det iranske styre. Det skriver Reuters.

Sonia fra 'Sonja fra Saxogade' er død

Sonia Maria Sander fra 'Sonja fra Saxogade'.

Sonia Maria Sander, der blev kendt i tv-serien 'Sonja fra Saxogade', er død. Hun døde efter et slagtilfælde som 61-årig. Det oplyser familien til Her & Nu. Hun fik slagtilfældet i sit hjem søndag 6. september.

Irland afviser påstande fra Johnson

Irland afviser søndag påstande fra den britiske premierminister, Boris Johnson, om, at EU skulle have planer om at destabilisere forholdet mellem Nordirland og det øvrige Storbritannien.

- Det er simpelthen ikke sandt, siger den irske justitsminister, Helen McEntee, til Sky News. 

To mænd overfaldet med kniv - én anholdt

To mænd blev natten til søndag overfaldet med en kniv i Grenaa. De blev ramt i lunge og bryst, men er uden for livsfare, fortæller vagtchef René Ludvig fra Østjyllands Politi. En 47-årig litauisk mand er anholdt.