Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Hvad sker der? Politiet advarer om, at adfærden i særligt nattelivet ikke afspejler smittesituationen i Danmark. Yderligere restriktioner kan være nødvendige, hvis ikke situationen forbedres.

Hvad er status? Det seneste døgn er der konstateret 341 nye smittede i Danmark. Det er det højeste antal nysmittede siden 7. april. Få hele overblikket her.

Livebloggen opdateres ikke længere.

Københavns lejlighedskøbere trodser coronakrise

Boligmarkedet i København stod mere eller mindre stille under nedlukningen af landet, men nye tal fra Boliga.dk viser ifølge TV2 Lorry, at ejerlejlighedsmarkedet i København har trodset alle odds og er gået frem.

I Københavns Kommune er ejerlejlighederne indtil videre i år i gennemsnit blevet solgt på 82 dage og en kvadratmeterpris på omkring 41.900 kroner.

Det er fem dage hurtigere og 1200 kroner per kvadratmeter dyrere dyrere end i 2019.

Efterskoler vil have ændret regler for hjemsendelser

Reglerne ved coronasmitte skal laves om for at forhindre efterskolelukninger og massive hjemsendelser, for det er et stort praktisk bøvl, siger formanden for Efterskoleforeningen, Torben Vind Rasmussen til TV 2.

Atlético Madrid-træner er testet positiv for corona

Diego Simeone, der er træner for fodboldklubben Atlético Madrid, er blevet testet positiv for coronavirus og har derfor isoleret sig derhjemme, skriver klubben på Twitter.

Politikredse: Skru op for ansvarligheden

Både Sydjyllands Politi og Fyns Politi deler opfordring fra Rigspolitiet om at huske hygiejneregler som at vaske hænder og holde afstand, især hvis man skal fest eller større sammenkomster.

Gode nyheder fra New York

New York har været i stand til at holde den såkaldte infektionsrate under 1 procent i de sidste 36 dage.

Det siger delstaten New Yorks guvernør Andrew Cuomo lørdag.

Ud af 102.925 test var kun 849 - eller 0,82 procent - positive.

Ekspert frygter at København kun er ved begyndelsen

Antallet af indlæggelser har generelt været stigende den seneste tid, og det giver anledning til løftede øjenbryn hos Christian Wejse, der er speciallæge i infektionsmedicin ved Aarhus Universitet.

Det tyder på, at der er smittekæder, som ikke bliver brudt. Og når det sker, øges risikoen for flere smittetilfælde markant.

- Det betyder, at virus kan leve videre og sprede sig. Og samtidig øger det igen risikoen for, at det er de mest sårbare grupper, der rammes. Man kan godt frygte for, at København lige nu kun er ved begyndelsen, siger Christian Wejse til TV 2.

Over 10.000 nysmittede i Frankrig

De franske sundhedsmyndigheder har registreret 10,561 nye tilfælde af coronavirus indenfor det seneste døgn. Torsdag nåede franskmændene det hidtil højeste til med 9.843 smittede.

De nye tal kan dog ikke direkte sammenlignes med dem fra tidligere under pandemien, da man nu tester flere.

Frankrigs premierminister slutter selvisolation

Den franske premierminister, Jean Castex, vil ifølge Independent slutte sin selvisolation efter at have taget to negative coronatest.

Han gik i karantæne efter at have siddet i bil med løbsdirektøren for Tour de France, Christian Prudhomme (til højre), som tidligere på ugen blev testet coronapositiv.

Frankrig kæmper med en stigning i coronatilfælde, og fredag meddelte Castex, at man vil teste hurtigere og stramme restriktioner for at undgå en nedlukning som i foråret.

Vil ikke selv beslutte nye tiltag

På et pressemøde tidligere i dag, varslede Københavns Politi og Rigspolitiet, at det kunne blive nødvendigt med nye foranstaltninger i Københavns natteliv, hvis ikke situationen blev forbedret.

På spørgsmålet om, hvorvidt man på Vestegnen overvejer nye tiltag, siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard, at den slags skal besluttes centralt, og at det ikke er noget, man vil gøre ude i den enkelte politikreds.

Dermed slutter den korte pressebriefing.

Borgmester: Fælles ansvar for at stoppe smittespredning

De to borgmestre, Thomas Gyldal Petersen (S) og Henrik Rasmussen (K), taler om indsatsen i deres kommuner, efter smittetrykket er steget. De appellerer til, at borgerne følger myndighedernes anbefalinger og vejledninger til at stoppe smittespredningen.

- Det er vigtigt at sige, at smitten er spredt ud over hele kommunen og alle aldersgrupper, så det er ikke nogens skyld, men vi har allesammen et ansvar, siger Herlev-borgmester Thomas Gyldal Petersen.

Han opfordrer til at overveje deltagelsen af sociale arrangementer den kommende tid.

Opfordrer unge til at blive hjemme fra byen

Politichefen siger, at mange unge fra Vestegnen går i byen i København, og derfor har man et ansvar for den smitteudvikling, der sker i hovedstadsområdet.

Han opfordrer forældre til at tale med deres børn om at blive hjemme fra byen og "slå fødderne op og se fjernsyn." Særligt med udsigten til godt og lunt vejr i næste uge vækker bekymring.

Pressemøde i gang

Der er indkaldt til pressemøde, fordi der er stor stigning i smittetrykket på den københavnske vestegn, og Vallensbæk Kommune og Herlev Kommune har landets højeste smittetryk.

- Som politichef særligt ansvar for at bevillingshavere og borgere overholder loven. Jeg har også et ansvar som forælder for at tale med de unge, om den måde vi omgås. Derfor er det også vigtigt, at vi som forældre går forrest med det gode eksempel, siger Knud Stadsgaard, chefpolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi.

Pressebriefing forsinket

Pressemødet med Københavns Vestegns Politi og de to borgmestre om coronasituationen er endnu ikke begyndt. Det skulle være begyndt klokken 18.

Dele af Indien mangler ilt

Flere dele af Indien har problemer med leverancen af ilt, oplyser lokale myndigheder ifølge The Guardian.

Med over 4,65 millioner smittetilfælde og en rekordstor stigning på knap 100.000 tilfælde lørdag er Indien hårdt ramt af coronavirus. Landet er kun overgået af USA.

I dele af landet er det svært at skaffe ilt til behandling, og efterspørgslen stiger, i takt med at antallet af tilfælde stiger, siger myndighederne.

Kommuner og politi indkalder til pressemøde

Københanvs Vestegns Politi holder klokken 18 pressemøde sammen med Herlev og Vallensbæk Kommune om situationen med coronavirus. 

På pressemødet deltager Knud Stadsgaard, chefpolitiinspektør ved Vestegnes Politi, samt Herlev-borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) og Vallensbæk-borgmester Henrik Rasmussen (K).

Brasiliansk stamme fejrer halvt år uden corona

En stamme i Brasilien har fejret seks måneder uden et eneste bekræftet tilfælde af coronasmitte, skriver The Guardian.

Befolkningen, der kaldes Tembé, lukkede i marts portene til deres landsbyer, som ligger i territoriet Alto Rio Guama.

Genoptager forsøg med coronavaccine

Medicinaselskabet AstraZeneca og Oxford University har genoptaget kliniske forsøg med deres vaccine mod coronavirus. Det oplyser medicinalselskabet i en pressemeddelelse.

Tidligere på ugen blev forsøgene med den lovende covid-19-vaccine ellers sat på pause i den afsluttende fase, da der skulle gennemføres nærmere undersøgelser af mulige bivirkninger hos en forsøgsperson i Storbritannien.

Pressemødet er slut

Thorkild Fogde er den sidste, der siger ord på dagens pressemøde ved Københavns Politigård.

Situationen i København er speciel

Situationen i Københavns er ifølge Thorkild Fogde specielt på grund af blandt andet det store opland, og smitten bevæger sig diffust. 

Tingene løber især sammen i Københavns centrum, hvor mange søger til. Og der skal ifølge Rigspolitichefen findes en bedre balance. Hvis den ikke indfinder sig, så kommer der flere restriktioner, advarer Thorkild Fogde. 

Københavns unge skal tage ansvar

Sygdommen bevæger sig ifølge Thorkild Fogde rundt i Danmark. Det er især i København og i hovedstadsområdet, at smittetrykket er for højt. 

Anne Tønnes fra Københavns Politi siger:

- Det vores patruljer oplever i nattelivet er mange unge mennesker, som lægger tryk på restauratører. Så min appel er direkte til de unge. Nu er det også deres ansvar at sikre sig, der bliver holdt afstand, så vi ikke samler os samme steder. Ellers lukker byen yderligere ned, og det ønsker vi ikke.

Især i går aftes i København var der ifølge Anne Tønnes et stort tryk på barerne i København.