Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus 10. september

Corona

Hvad skete der? Regeringen har indgået en aftale med arbejdsmarkedets parter om, at forældre skal kunne få økonomisk kompensation, mens de er hjemme hos børn, der venter på coronatest. 

Hvad var status i Danmark? Der er 10. september blevet registreret 317 nye tilfælde af smitte med coronavirus i løbet af det seneste døgn. Få hele overblikket her.

Hospitalsbesøg begrænses på grund af corona

Region Hovedstaden vil gerne begrænse antallet af besøgende på regionens hospitaler for at undgå coronasmitte. 

Derfor opfordrer borgere til, at man enten kommer alene, eller højest medbringer én fast ledsager eller får besøg af én fast pårørende, oplyser de i pressemeddelelsen. Forslaget træder i kraft med det samme, men gælder ikke ved kritisk sygdom og syge børn.

Flere elever sendt hjem fra social- og sundhedsskole efter smitte

Seks elever, der læser til sosu-hjælpere og sosu-assistenter, er sendt hjem fra Social- og Sundhedsskolen i Odense på grund af coronasmitte. Det skriver Fyens Stiftstidende. Også to elever på skolens afdeling i Svendborg testet positiv for virussen.

Ramte forældre får nu ret til coronastøtte

Regeringen har indgået en aftale med arbejdsmarkedets parter om, at forældre skal kunne få økonomisk kompensation, mens de er hjemme hos børn, der venter på coronatest. Forældrene skal ifølge aftalen have ret til en kompensation, der ligger i niveauet for barselsdagpenge.

Danmark fraråder rejser til Tjekkiet

Tjekkiet skifter nu farve i den danske rejsevejledning fra gul til orange. Det betyder, at alle ikke nødvendige rejser til landet frarådes.

Det oplyser Udenrigsministeriet.

Ifølge Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Sygdomskontrol (ECDC) har der i Tjekkiet de seneste to uger gennemsnitligt været 38 nye smittetilfælde om ugen per 100.000 indbyggere.

Bekymrende smittetal har spredt sig til 36 kommuner

Flere og flere kommuner registrerer et bekymrende antal smittede med coronavirus. Det fremgår af Statens Serum Instituts daglige opgørelse over antallet af smittetilfælde i landets 98 kommuner i løbet af de seneste syv dage. 

I alt 36 kommuner overskrider torsdag bekymringsgrænsen ved 20 smittede per 100.000 indbyggere. Det er en stigning fra dagen før, hvor 28 kommuner overskred grænsen.

Flere skoler og børnehave sender børn hjem efter smitte

Fire skoleklasser og 44 børnehavebørn er sendt hjem efter coronasmitte i Sorø. Det skriver Sjællandske Medier. Det drejer sig om elever på Pedersborg Skole og børneinstitutionen Magdalenehaven. Derudover har uddannelsesinstitutionen ZBC i Ringsted været nødt til at sende 120 elever hjem på grund af to coronasmittede elever, skriver mediet.

Politiet i Randers og Odense holder pressemøde om stigende smittetal

Både i Odense og Slagelse holder Fyns Politi og Sydsjællands og Lolland–Falsters Politi lige nu pressemøde. Det skyldes de stigende smittetal i områderne. I Slagelse er smittetallet lige nu 52 per 100.000 indbygger, i Odense er det 51,2 smittede per 100.000 indbygger. 

Jakob Ellemann-Jensen kritiserer regeringens initiativer

Jakob Ellemann-Jensen.

- Det går ikke så godt, som vi kunne ønske os. Vi befinder os i en historisk økonomisk krise, siger Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre, om coronapandemiens effekt på dansk erhvervsliv under en tale ved Dansk Erhvervs Årsdag.

Han kritiserer under sin tale de initiativer, regeringen har lagt frem. Blandt andet forslaget om, at skatten på aktieindkomstbeskatningen skal hæves.

- En højere skat på aktier, det er vi lodret imod, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Mette Frederiksen: Vi skal ikke lukke igen

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for ikke at komme til at lukke ned, som vi gjorde 11. marts. Det var det rigtige at gøre dér. Det vil ikke være det rigtige at gøre igen, siger Mette Frederiksen (S) under sin tale.

Talen er nu slut. Klokken 14.00 er det Jakob Ellemann-Jensens tur til at tale til dansk erhvervsliv.

Mette Frederiksen: Yderligere 317 er smittet med covid-19

Statsminister Mette Frederiksen (S) nævner ved Dansk Erhvervs Årsdag, at 317 er blevet konstateret smittet med coronavirus det seneste døgn. Det er det højeste antal siden 7. april.

Mette Frederiksen taler om dansk erhvervsliv udfordringer

Statsminister Mette Frederiksen.

Statsminister Mette Frederiksen (S) taler ved Dansk Erhvervs Årsdag om de udfordringer, erhvervslivet har mødt i løbet af coronapandemien.

- Jeg har glædet mig til at komme i dag for at give jer en kæmpe tak. Det her år blev anderledes, end nogen af os nogensinde kunne forestille os. 

- Tak, fordi I har fået os sikkert igennem en global pandemi, siger Mette Frederiksen til virksomhederne til stede ved Dansk Erhvervs Årsdag.

AstraZeneca vil inden nytår vide, om det har effektiv vaccine

AstraZenecas topchef, Pascal Soriot, siger torsdag, at medicinalselskabet inden udgangen af året formentlig vil vide, om dets eksperimentelle vaccine vil kunne beskytte mod covid-19.

Smittetallet stiger igen på friskole - skoleleder udskyder planlagt opstart

Smittetallet stiger, og det får skoleleder på Lille Egede Friskole til at udskyde åbningen.

Onsdag var tallet af coronasmittede på Lille Egede Friskole i Boeslunde steget fra seks til 25. Torsdag er tallet 32.

Det får skoleleder Lars Jacobsen til at reagere.

- Alle er fortsat sendt hjem. I og med vi har så meget personale, der er smittet, så står vi ikke til at starte mandag morgen. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre, fortæller han.

Ingen opholdsforbud bliver indført - i stedet vil politiet være synligt

I stedet for at indføre opholdsforbud, vil politiet være massivt til stede de steder, hvor der er risiko for smittespredning.

Det siger Anne Marie Roum Svendsen, politidirektør ved Nordjyllands Politi.

Det gælder blandt andet Jomfru Ane Gade.

Smittetallet i Aalborg er 12,9 per 100.000 indbyggere, og tallet skal over 20, før man begynder at indføre yderligere restriktioner såsom opholdsforbud.

Testfaciliteter bliver opgraderet i Frederikshavn Kommune

Testfaciliteterne i Frederikshavn Kommune bliver opgraderet, siger Ulla Astman, regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Borgmester i Aalborg: Vi nedlukker ikke

Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg, byder velkommen til pressemødet og forsikrer fra starten af, at der ikke er nedlukning på vej i Nordjylland, som man har set i København og Odense.

Formålet med pressemødet er i stedet at minde nordjyderne om, at det er op til dem at forhindre smittespredning som den, der er set andre steder.

Pressebriefing om coronasituationen i Nordjylland

Pressemøde fra forhallen i Aalborg Kommune.

Der bliver gjort klar til pressemøde i forhallen i Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune, Region Nordjylland og Nordjyllands Politi vil være til stede.

I en pressemeddelelse om mødet står der:

- Nordjyderne vil blive informeret om, hvordan der gøres klar til et eventuelt større smitteudbrud, hvilke tiltag der er sat i værk allerede for at være på forkant, samt hvordan nordjyderne/aalborgenserne kan hjælpe til med at holde smittetrykket nede.

Københavns Lufthavn oplevede fald på 85 procent i antallet af sommergæster

Juni, juli og august bød på en stor nedgang i antallet af passagerer i Københavns Lufthavn på grund af udbruddet af coronavirus. Det skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

Samlet var der 1,3 millioner rejsende i de tre sommermåneder. Det er et fald på 85 procent sammenlignet med samme periode i 2019.

Det viser selskabets egne trafiktal. Lufthavnen betegner sommeren som den mest stille i mands minde.

35 medarbejdere hjemsendt fra skibsværft

(ARKIV) Karstensens Skibsværft i Skagen.

Karstensens Skibsværft i Skagen har sendt 35 medarbejdere hjem. Hjemsendelsen skyldes, at en medarbejder hos en underleverandør, som har arbejdet på værftet, er konstateret smittet med coronavirus. Det skriver Nordjyske.