Nyheder

Dagens nyheder 10. september

Lige nu ikon

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Regeringen vil skabe ro i ghetto med tre indgreb

En hårdere kurs over for vanvidsbilister, strengere straffe for overtrædelse af zoneforbud og nemmere mulighed for at sende kriminelle familier ud af deres boliger. Det er regeringens tre bud på at løse problemer i det uroplagede ghettoområde Motalavej i Korsør, skriver Berlingske

Otte dræbt under voldsomme optøjer i Bogota

Otte personer er blevet dræbt, og hundredvis er blevet såret efter optøjer i Colombias hovedstad, Bogota. Det oplyser colombianske myndigheder torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters. Optøjerne brød ud, da demonstranter onsdag gik på gaden for at protestere mod politiet, efter at en mand tidligere på ugen mistede livet, da politiet gentagne gange brugte en strømpistol mod ham.

Kommuner i opråb til minister - vil stoppe fiskeri af muslinger

Både Flensborg, Aabenraa og Sønderborg har valgt at henvende sig til minister for fødevarer og fiskeri, Mogens Jensen, for at få ham til at inddrage tilladelser til at fiske efter muslinger i Flensborg og Aabenraa Fjord. Det skriver TV Syd. Begge fjorde er ramt af alvorligt iltsvind, som belaster dyrelivet, og politikerne mener, det vil hjælpe betydeligt, hvis det bliver forbudt at skrabe fjordbunden med store fartøjer. 

Hackere har forsøgt at angribe Trumps præsidentkampagne

Russiske, kinesiske og iranske hackere har forsøgt at angribe flere end 200 personer og organisationer tilknyttet det amerikanske præsidentvalg. Både præsident Donald Trumps og præsidentkandidat Joe Bidens kampagner har været mål. Det oplyser techgiganten Microsoft.

Taliban indleder fredsforhandlinger fredag

Fredag flyver repræsentanter for den afghanske regering og den militante bevægelse Taliban til Qatar, hvor parterne vil indlede fredsforhandlinger. USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, kalder det en "historisk mulighed" for at gøre en ende på fire årtiers blodig krig. Det skriver AFP og Reuters.

Danske Bank sætter 17.000 kunders inkassosager i bero

Efter sag om overopkrævning af gæld sætter Danske Bank 17.000 kunders inkassosager i bero. Det oplyser banken i en pressemeddelelse. Danske Bank har i flere hundrede sager brugt fejlbehæftede oplysninger, når banken var i retten med for eksempel fogedsager, dødsboer eller konkurssager. Det har Berlingske og TV2 tidligere beskrevet.

Danmark vil give 22 millioner kroner til børn i nedbrændt lejr

Danmark tilbyder 22,4 millioner kroner i ekstraordinær hjælp til Grækenland, efter at brande har hærget flygtningelejren Moria på den græske ø Lesbos. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. Pengene skal gå til sikre bosteder for omkring 4000 uledsagede mindreårige flygtninge- og migrantbørn.

Kristian Jensen afløser Hjort Frederiksen

Kristian Jensen (V) afløser partifællen Claus Hjort Frederiksen i Udvalget vedrørende Efterretningstjenesterne i Folketinget. Det skriver Kristian Jensen på Facebook. 

Dansk militær har deltaget i øvelse i russisk zone

Danmark har i denne uge bidraget til en militærøvelse, hvor krigsskibe fra USA, Storbritannien og Norge sejlede ind i russisk interesseområde i Barentshavet nordøst for det nordligste Norge. Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) redegjorde torsdag for det danske bidrag og kaldte det "uproblematisk". 

USA indfører sanktioner mod fire personer med russisk tilknytning

USA har torsdag indført sanktioner mod fire personer med tilknytning til Rusland for forsøg på at påvirke det amerikanske valg. Det oplyser det amerikanske finansministerium ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

16-årig pige dømt for ildpåsættelse

En 16-årig pige fra Rødovre er idømt fem måneders betinget fængsel for at sætte ild på en skraldespand på sin skoles toilet. Det oplyser anklagemyndigeden ved Københavns Vestegns Politi. 

Pensionskasse tilbagebetaler 25 millioner til kunder

PFA Pension betaler 25 millioner kroner tilbage til folk, der er blevet snydt for deres arv. Det sker, efter at en højesteretsdom har slået fast, at pensionsselskabet har brudt arvereglerne. Det skriver Finans. PFA er helt konkret gået tilbage til 2011 og har identificeret omkring 75 sager.

Uheld skaber kø på Fynske Motorvej

Der er sket et færdselsuheld på Fynske Motorvej i vestgående retning, oplyser Fyns Politi. To biler er kørt sammen, men uheldet er ikke alvorligt. Politi og redningsfolk er på vej, men der er allerede opstået en del kø fra Odense mod Middelfart.

29-årig dømt for at have skudt to mænd

En 29-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt syv års fængsel og syv års opholdsforbud i store dele af Aarhus for at have skudt to mænd i forbindelse med en bandekonflikt. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Tyskland og Frankrig vil hente 400 uledsagede flygtningebørn til EU

Den tyske kansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, er blevet blevet enige om en plan for at få bragt 400 uledsagede børn fra den nedbrændte migrant-lejr Moria ind i EU. Det oplyser regeringskilder ifølge nyhedsbureauet dpa.

'Game of Thrones'-stjerne er død

Skuespilleren Diana Rigg er død. Hun blev 82 år. Det skriver BBC. Diana Rigg er blandt andet kendt fra tv-serien Game of Thrones, hvor hun spillede rollen som Olenna Tyrell. Hun er derudover kendt for at spille Tracy i James Bond-filmen 'I Hendes Majestæts hemmelige tjeneste' i 1969, den eneste kvinde som er blevet gift med agent 007.

Person idømt otte år for terrorisme

En sag om droner og andet udstyr til Islamisk Stat giver i Østre Landsret en dom på fængsel i otte år til en tyrkisk statsborger. I byretten fik han fire år.

42-årig mand dømt for seksuelle overgreb mod små piger

Vestre Landsret har torsdag idømt en 42-årig mand fra Midtjylland til fængsel i tre år og ni måneder for flere seksuelle overgreb mod to piger, som på gerningstidspunktet var under 10 år. Dommen stadfæster byrettens dom.

Krisemøde om brexit - men briterne lover at overholde EU-aftale

Storbritannien har ingen planer om at løbe fra den skilsmisseaftale, der er indgået med EU - men briterne har også et hensyn til Nordirland. Det var meldingen fra en talsmand for den britiske premierminister, Boris Johnson, før et ekstraordinært krisemøde med EU torsdag.

Ingen forbrydelse bag dødsfald

Det tyder ikke på, at der ligger en forbrydelse bag et dødsfald i Randers tidligere torsdag. Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter. Der er tale om en person på 44 år, og de nærmeste pårørende er underrettet.