Dagens overblik: Norge sætter Region Syddanmark på rød liste

DF-profil er dybt skuffet over sit parti, dansk verdensmester opgiver at forsvare titlen, og Oscar stiller særlige krav i kategorien for bedste film.

Siden i går er 251 danskere konstateret smittet med coronavirus, og det er det højeste antal nye smittede på ét døgn i fem måneder.

Her er dagens overblik, og vi begynder med coronavirus.

Norge indfører karantæne for danskere

Fra på lørdag skal rejsende fra Region Syddanmark i ti dages karantæne, hvis turen går til Norge.

Det er et resultat af, at det norske udenrigsministerium onsdag har opdateret sine rejsevejledninger og placeret den danske region på den røde liste.

Placeringen på den røde liste betyder samtidig, at nordmænd frarådes at rejse til Region Syddanmark. I forvejen er Region Midtjylland og Region Hovedstaden placeret på samme liste.

Marie Krarup vil ikke genopstille

Næste gang der er folketingsvalg, bliver det ikke muligt at stemme på Marie Krarup fra Dansk Folkeparti.

Det skriver hun i dag på Facebook og tilføjer, at hun er "dybt skuffet" over, at partiets folketingsgruppe - trods hendes protester - vil støtte et forbud mod rituel omskæring af drenge.

- Det er ikke nationalkonservativt. Det er et svigt. Et svigt overfor de danske jøder og overfor familiens frihed til at opdrage sine børn, mener hun.

Så i stedet for at stille op til næste valg vil hun tilbage til at være gymnasielærer.

Mads Pedersen forsvarer ikke VM-trøjen

Den danske cykelrytter Mads Pedersen kommer ikke til at forsvare sin verdensmestertrøje, når der 27. september køres VM i landevejscykling i italienske Imola. Det slog den 24-årige rytter fast i dag.

VM-ruten byder på 5000 højdemeter. Det passer godt til en ryttertype som Jakob Fuglsang, men temmelig dårligt til en type som Mads Pedersen.

Da VM samtidig ligger dårligt i forhold til Mads Pedersen andre store løbsmål, har han efter mange overvejelser besluttet at melde fra, forklarer han.

Sådan kan man feste i coronaens tid

Skal du holde konfirmation eller bryllup? Vil du gerne undgå, at gæsterne smitter hinanden med coronavirus? Så er hjælpen her nu.

Sundhedsstyrelsen har nemlig samlet en række gode råd i udgivelsen ’Private arrangementer, fester og fejringer i en tid med COVID-19’.

Rådene lyder blandt andet, at der skal være håndsprit, at gæsterne skal være raske, og at der som tommelfingerregel skal være mindst fire kvadratmeter til hver gæst.

Oscar stiller krav til diversitet i film

Fra 2024 skal film leve op til visse standarder om diversitet, før de kan vinde prisen for bedste film ved den årlige oscaruddeling.

Oscarakademiet har opstillet fire kriterier, hvoraf en film skal leve op til to af dem for at komme i betragtning til showets hovedpris.

Det kan for eksempel være, at en bærende rolle eller et antal mindre roller besættes af skuespillere med en etnicitet, der normalt er underrepræsenteret.

***

Det var alt for nu. Men den anden dag nævnte min kollega vist, at Villy Søvndal officielt vil være borgmester i Kolding, så jeg kan da lige få med, at han måske får kamp til stregen af en anden tidligere minister. Eva Kjer Hansen vil nemlig også gå efter posten.