Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

I England, som her på Oxford Street i London, vil det fra på mandag kun være lovligt at samle sig seks mennesker.

Denne blog opdateres ikke længere.

TV2.DK med seneste nyt om coronavirussen fra ind- og udland.

Hvad var status i Danmark? Der er registreret 243 nye tilfælde af smitte med coronavirus i løbet af det seneste døgn. Der er 28 indlagte med covid-19 - heraf tre på intensiv afdeling.

Se de seneste tal her.

Kronprinseparret uddeler 700.000 til corona-projekter

Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond uddeler 700.000 til corona-projekter. Fonden har ønsket at støtte Læger uden Grænsers globale medicinske indsats mod COVID-19, Angstforeningens arbejde med børn og unges angst og bekymringer - før og efter corona samt Børneulykkesfondens projekt "Legeheltene - den nye hverdag" (efter COVID-19).

England sænker forsamlingsforbuddet

Fra mandag vil det kun være tilladt at være forsamlet seks mennesker. Tidligere har forsamlingsforbuddet været på 30. Det sker efter en stigning i antallet af coronatilfælde.

171 selskaber har betalt lønkompensation tilbage

Frem til 2. september har 171 selskaber ifølge en opgørelse fra Erhvervsstyrelsen tilbagebetalt lønhjælp til staten. Og Bestseller-koncernen bliver nu føjet til listen. Det skriver Børsen. Blandt virksomhederne, der har valgt at tilbagebetale lønkompensation, er desuden Salling Group, Jysk og Matas.

Seruminstitut advarer om risiko for senfølger efter coronasmitte

Statens Serum Institut advarer om risiko for senfølger efter coronasmitte. Det sker i et interview til Politiken. 

– Vi ved nu, at covid–19 ikke kun er en luftvejssygdom, men at det er et virus, som kan ramme alle organer i kroppen. Vi skal derfor være særligt opmærksomme på signaler om, at nogle får længere og vedvarende symptomer fra forskellige organsystemer, siger Tyra Grove Krause, som er afdelingschef i SSI. 

Adskillige dages ventetid pĂĄ coronatest flere steder

Der er flere dages ventetid på at få en coronatest i København og Odense. På hjemmesiden coronaprover.dk kan man booke tid til en test uden henvisning fra egen læge. Men tirsdag aften kan man tidligst booke en test lørdag eftermiddag til testcentret i Fælledparken, hvis man kommer til fods, og søndag formiddag hvis man er i bil. I Hvidovre kan også man tidligst få en tid lørdag eftermiddag. I Odense kan gående booke en test fredag, mens man i bil ikke kan få en tid før lørdag.

Testkø skaber trafikale problemer

Kø så langt øjet rækker for at komme ind og blive coronatestet.

Ved covid-19-testcenteret ved Københavns Lufthavn er der nu så mange, der er interesseret i at få foretaget test, at køen giver trafikale problemer. Tidligere i dag indførte Region Hovedstaden krav om rejsedokumentation i lufthavnens testkø for at sikre plads til de rejsende. Region Hovedstaden skriver på Twitter, at kun dem, der holdt i kø klokken 21.30, vil få mulighed for at blive testet i tirsdag. 

En undersøgelse fra Region Hovedstaden har vist, at to tredjedele af de, der mødte op, ikke var rejsende.  

Borgmester testet negativ

Birgit Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Frederikshavns borgmester Birgit Hansen, har fået et negativ prøvesvar på en coronatest. Hun meddelte tidligere i dag, at hun ville gå i selvisolation indtil prøvesvaret var kendt. 

Sverige har rekordlav andel coronasmittede

Et skilt, der opfordrer til, man holder afstand i Folkets Park i Malmø.

1,2 procent af dem, der den seneste uge blev testet for coronavirus i Sverige, har fået svar retur om, at de er smittede, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er den laveste andel, siden pandemien ramte Sverige.

Tallet skal dog ses i sammenhæng med, at Sverige den seneste uge også har testet rekordmange - over 120.000 personer.

Fem folkeskoler i Odense har sendt elever hjem

På fem af folkeskolerne i Odense er der sendt hele klasser hjem på grund af coronasmitte, skriver Fyens Stiftstidende. Der er både børn og voksne blandt de smittede – også en skoleleder er ramt.

Populært håndkøbsmedicin forværrer ikke covid-19

En undersøgelse af mere end 9000 danskere fastslår, at Nsaid–lægemidler, der blandt andet findes i håndkøb som Ipren og Ibuprofen.

En undersøgelse af mere end 9000 danskere fastslår, at Nsaid–lægemidler, der blandt andet findes i håndkøb som Ipren og Ibuprofen, ikke forværrer covid–19. Det skriver DR.

Den franske sundhedsminister skrev i marts, at lægemidlet kunne forværre covid–19. Det fik Verdenssundhedsorganisationen, WHO, til at fraråde brug af midlet. Men kort efter blev den advarsel trukket tilbage.

Spanien registrerer 8960 nye smittetilfælde

En patient med corona fragtes ind i en ambulance i Madrid.

Spanien har registreret 8960 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn, og har dermed 236 smittede per 100.000 indbygger. Til sammenligning er det tal 120 per 100.000 indbygger i Frankrig og kun 19 per 100.000 indbygger i Tyskland. Hovedstaden Madrid tegner sig for en tredjedel af alle tilfældene den seneste uge. 

Frankrig registrerer 6544 nye smittetilfælde

De franske sundhedsmyndigheder oplyser tirsdag om 6544 nye smittetilfælde det seneste døgn, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Størst stigning i coronasmittede blandt de 20-29-årige

27 procent af alle coronatilfælde registreret den seneste uge var hos de 20–29–årige, hvilket er den største andel. Det oplyser Statens Serum Institut. Der er sket en stigning i alle aldersgrupper bortset fra gruppen af børn under ti år.

Yderligere 110 elever sendes hjem fra skole i Faaborg

9. og 10. klasse på Øhavsskolen i Faaborg bliver sendt hjem efter flere tilfælde af coronavirus på skolen, skriver Fyens Stiftstidende. Det sker, efter at skolelederen har rådført sig med Styrelsen for Patientsikkerhed. Mandag blev 90 elever fra 7. klasse sendt hjem efter tre positive coronatest hos elever.

Et stigende antal kommuner over opmærksomhedsgrænsen

Der er et stigende antal kommuner, der overskrider opmærksomhedsgrænsen på 20 tilfælde pr. 100.000. I dag er der således 29 kommuner med mere end 20 tilfælde pr. 100.000 indbyggere. Heraf har otte kommuner en forekomst på mere end 50. tilfælde pr. 100.000 indbyggere. Det skriver Statens Serum Institut.

Antallet af nye smittetilfælde blev fordoblet i den seneste uge

Antallet af nye smittetilfælde blev fordoblet i den seneste uge. Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse. I den seneste uge, uge 36, blev der registreret i alt 1229 smittede med coronavirus. Ugen før blev 609 personer testet positive. Stigningen er fortsat mest udtalt blandt de 20 til 29-årige.

I både uge 35 og 36 havde 58% af alle tilfælde dansk herkomst. Det næsthyppigste tilhørsland er Pakistan hvor 204 af alle nye tilfælde i uge 36 kommer fra. I Københavns Kommune og Vestegnskommunerne er andelen af tilfælde med anden etnisk herkomst højere.

Sundhed.dk er oppe igen

Planlagte opdateringer på Sundhed.dk er færdiggjort før end forventet. Derfor er det muligt igen at logge på sundhed.dk. Her kan man blandt andet få svar på sin coronatest.

Fransk premierminister tester negativ for coronavirus

Tour de France-chef Christian Prudhomme og premierminister Jean Castex ved årets løb.

Den franske premierminister Jean Castex fik taget en coronatest, fordi han i weekenden havde siddet i en bil med Tour–chef Christian Prudhomme, som er blevet testet positiv for coronavirus. Men Castex' test er kommet negativ tilbage, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Mand får bøde for at forsøge at sælge falske coronatest

En iværksætter fra Vissenbjerg på Fyn er blevet idømt en bøde på 12.500 kroner for at forsøge at sælge ikke–godkendte kinesiske testkit, som skulle bruges til at teste for blandt andet coronavirus. Det oplyser anklagemyndigheden ved Fyns Politi, skriver Fyens Stiftstidende. 

Storbritannien registrerer 2420 nye smittetilfælde

De seneste døgn er der registreret 2420 nye smittetilfælde med coronavirus i Storbritannien. Det er eksklusiv tal fra Nordirland, som er forsinket, skriver nyhedsbureauet Reuters.